Athene in afbeeldingen

Athene in afbeeldingen

Plan je een reis naar Athene? Onze galerij geeft een glimp van de geweldige bezienswaardigheden in de stad.Athene is een grote stad, maar de meeste van de belangrijkste bezienswaardigheden en toeristische gebieden liggen in het centrum, rond de voet van de Akropolis (hier in het midden van de foto te zien).De Akropolis is de rotsformatie die 156 meter boven de stad uitsteekt, gezien vanaf de Tempel van Hephaestus, die zelf in de Oude Agora ligt.Het Parthenon (hierboven) is de grootste tempel op de Akropolis. Dit 2,500 jaar oude gebouw werd in 1687 zwaar beschadigd tijdens de Grote Turkse Oorlog. De afgelopen jaren is er gewerkt aan de reconstructie van delen van het gebouw.Het Erechtheion (hierboven) is een tempel gewijd aan de godin Athena en de god Poseidon. Het is vooral beroemd om de zes maagden in de zuidelijke portiek.Gelegen op de zuidelijke helling van de Akropolis is het Odeum van Herodes Atticus (hierboven). Gebouwd in 161 na Christus, wordt het nog steeds gebruikt als concertlocatie.Het uitstekende nieuwe Akropolismuseum is een schatkamer met kunstvoorwerpen uit de 5e eeuw voor Christus tot de 5e eeuw na Christus.Binnen in het nieuwe Akropolismuseum is ook een reconstructie van 160 meter doorlopende sculpturale versiering van de Parthenon-fries (hierboven).De prachtige tempel van Hephaestus (hierboven) is een van de best bewaarde oude Griekse tempels. Het kijkt uit over de Agora aan de westelijke voet van de Akropolis.Slechts 16 van de 104 Korinthische marmeren zuilen van de Tempel van Zeus zijn overgebleven, maar je bent nog steeds in staat om de afschuifschaal van de oorspronkelijke structuur te begrijpen.Het buitengewone marmeren Panatheense Stadion (hierboven) werd gebouwd voor de eerste moderne Olympische Spelen, gehouden in 1896. Het bood plaats aan 60,000 mensen.Sla de drukte buiten het Griekse parlement over en ga naar de presidentiële residentie (achter de Nationale Tuinen) om de wisseling van de wacht te zien. Alle leden, bekend als Evzones, zijn vrijwilligers afkomstig uit het infanteriekorps van het Helleense leger.Na een zware dag de bezienswaardigheden te hebben verkend, ga je naar de Gaypopulatie Haan voor een koud biertje of cocktail, coole deuntjes en mensen kijken.Ga 's avonds naar het Syntagma-plein (onder) om het Griekse parlementsgebouw (boven) te zien.Later op de avond, als je klaar bent voor het gay-uitgaansleven, neem je de metro naar Gazi. Het Gay-populaire Del Sol Cafe, gelegen direct naast het metrostation Keramikos, is een geweldige plek om te beginnen. 

Buiten Athene


Nog wat tijd over? Overweeg een bezoek aan Kaap Sounion, ongeveer 40 km ten zuiden van Athene, om de tempel van Poseidon te bezoeken. De puur witte Dorische zuilen staan ​​nog steeds majestueus af tegen de blauwe Egeïsche Zee en de lucht.

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.