Gay Shanghai

Gay Shanghai

Ontdek Shanghai, 's werelds grootste stad en de thuisbasis van een zich snel ontwikkelende, vriendelijke Gayscene

Sjanghai

Over Sjanghai

Shanghai schittert als een mondiale hotspot waar oud en nieuw samenkomen. Bezoekers bewonderen de koloniale charme van de Bund en kijken uit over de rivier naar de visie van morgen.

Hier, te midden van lommerrijke straatjes en modieuze winkels, bloeit een levendige maar intieme Gaygemeenschap, die een welkom contrast biedt met het meer conservatieve landschap van China. Deze kleine gemeenschap staat bekend om haar samenleven en verandering met de tijd en weerspiegelt de dynamische geest van Shanghai, waardoor het een unieke, ruimdenkende bestemming in Azië is.

De skyline van de stad, gedomineerd door de futuristische wolkenkrabbers van Pudong, contrasteert dramatisch met de historische architectuur langs de Bund, waar gebouwen uit het koloniale tijdperk langs de waterkant liggen en een schilderachtig uitzicht bieden dat emblematisch is geworden voor de snelle ontwikkeling van Shanghai.

In het hart van deze kosmopolitische stad ligt de Franse Concessie, een gebied dat bekend staat om zijn schilderachtige Europese sfeer, met bomen omzoomde lanen en een levendig assortiment boetieks, cafés en bars. Deze wijk is niet alleen een knooppunt voor mode en vrije tijd, maar dient ook als het culturele epicentrum van de LGBTQ-gemeenschap in Shanghai. Hier, te midden van de art-decogebouwen en rustige straten, bloeit de gemeenschap op en biedt het een veilige haven die in schril contrast staat met de meer gereserveerde houding elders in China.

De LGBTQ-scene in Shanghai is dynamisch en steeds zichtbaarder en biedt onderdak aan een verscheidenheid aan evenementen die diversiteit en vrijheid van meningsuiting vieren. Daartoe behoort onder meer de jaarlijkse Shanghai Pride, die in 2009 begon en is uitgegroeid tot een scala aan activiteiten, van kunsttentoonstellingen en filmvertoningen tot paneldiscussies en feesten, allemaal gericht op het vergroten van de zichtbaarheid van de gemeenschap en het bevorderen van een geest van inclusiviteit.

Bovendien wordt het kosmopolitische karakter van Shanghai weerspiegeld in het nachtleven, met een scala aan Gayvriendelijke bars en clubs die zich richten op een divers internationaal publiek en alles bieden, van relaxte lounges tot levendige dansgelegenheden. De openheid van de stad voor mondiale invloeden komt ook tot uiting in de eetcultuur, die een breed scala aan internationale keukens omvat, naast traditionele Chinese eetgelegenheden die lokale specialiteiten aanbieden.

Ondanks de levendige gemeenschap en haar bijdragen aan het culturele leven van de stad, is het belangrijk op te merken dat de LGBTQ-rechten in China nog steeds behoorlijk beperkt zijn vergeleken met westerse normen. Het activisme en de belangenbehartiging gaan door, waarbij wordt gestreefd naar een grotere acceptatie en wettelijke rechten binnen het bredere sociale en politieke kader.

In wezen is Shanghai een stad die niet alleen haar verleden omarmt, maar ook uitkijkt naar de toekomst, waardoor het een unieke, dynamische en gastvrije bestemming is voor zowel LHBTQ-reizigers als inwoners, die in het stedelijk tapijt een plek vinden met zowel erfgoed als progressieve verandering.

Gay Shanghai - Travel Gay Gids

Nieuws en functies

Sjanghai Rondleidingen

Blader door een selectie van tours in Shanghai van onze partners met gratis annulering 24 uur vóór aanvang van uw tour.

De beste ervaringen in Sjanghai voor uw reisHaal je gids