Gay Dublin

Gay Dublin

Dublin, hoofdstad van en toegangspoort tot het prachtige eiland Ierland. Een stad van geschiedenis, cultuur en vriendelijke mensen.

Wat is er vandaag

Dublin

Over Dublin

Dublin, gevierd om zijn rijke geschiedenis en warme gastvrijheid, beschikt ook over een levendige LGBTQ+-scene, waardoor het een gastvrije bestemming is voor Gayseksuele reizigers. De stad is gevuld met LGBTQIA+-vriendelijke locaties, vooral in gebieden als Temple Bar en Capel Street, die bekend staan ​​om hun levendige nachtleven en culturele levendigheid.

The George, de belangrijkste LGBTQ+-uitgaansplek van de stad, staat bekend om zijn energieke sfeer en regelmatige dragshows. Voor een rustigere avond vind je tal van leuke pubs die een gezellige sfeer bieden met ambachtelijke bieren en sterke dranken. 

Dublin organiseert het hele jaar door ook een reeks LGBTQ+-evenementen, met als hoogtepunt Dublin Pride. Dit jaarlijkse festival biedt een parade die diversiteit en gemeenschap viert, naast verschillende culturele activiteiten zoals het GAZE International LGBTQ+ Film Festival, dat queercinema van over de hele wereld tentoonstelt.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in historische en culturele activiteiten bieden de National Gallery of Ireland en St. Stephen's Green gastvrije ruimtes om van kunst en natuur te genieten. De inclusieve sfeer van de stad blijkt ook uit de steun voor LGBTQ+-rechten, waarbij wettelijke bescherming en gelijke huwelijksrechten de aantrekkingskracht als Gayvriendelijke bestemming vergroten 

Gay Dublin - Travel Gay Gids

Nieuws en functies

Dublin Evenementen

  • img

    Dublin Pride 2024

    Bekijk Meer

    Zat, Jun 29

Dublin Rondleidingen

Blader door een selectie van tours in Dublin van onze partners met gratis annulering 24 uur vóór aanvang van je tour.

De beste ervaringen in Dublin voor uw reisHaal je gids