Gay India

Gay India

Ongelofelijk India - de thuisbasis van een miljard mensen, diverse geografie, unieke cultuur en obscure LGBT-scene.

Wat is er vandaag

Wat is er morgen

India

Over India

Terwijl het Indiase Hooggerechtshof onlangs petities om het Gayhuwelijk te legaliseren heeft afgewezen, accepteert het land langzaamaan meer LHBTQ-identiteiten. Hoewel de publieke opinie nog een weg te gaan heeft, zijn levendige Gaygemeenschappen te vinden in grote steden als Mumbai, Delhi, Bangalore en Calcutta. Het Gay-uitgaansleven bloeit, van clubs tot cruiseplekken.

Ondanks de juridische tegenslag blijven LGBTQ-activisten hoopvol op meer rechten en zichtbaarheid in de toekomst. Voorlopig blijft de Gayscene in India geaccepteerd worden, vooral in grootstedelijke centra. Ervaar de gastvrije geest van LGBTQ-groepen en ondersteunende bondgenoten tijdens een bezoek aan de kosmopolitische steden van het land.

Mijlpalen voor de LGBTQ+-rechten in India

Sectie 377 heeft Gayseks misschien opnieuw gecriminaliseerd, maar de LGBTQ+-gemeenschap in India blijft vooruitgang boeken. In 1996 werd "Fire" de eerste Indiase film over Gayseksualiteit. In 2009 hielden Delhi en Bangalore hun eerste trotsparades. En in 2014 werd in Raigarh de eerste transgender-burgemeester van India gekozen. Bollywood omarmt ook vreemde verhaallijnen, van "Shubh Mangal Zyada Saavdhan" tot veelgeprezen series als "Made in Heaven". Ondanks obstakels blijven de Indiase activisten en bondgenoten doorgaan met het bevorderen van LGBTQ+-gelijkheid.

Populaire hotels in India

Nieuws en functies