Gay Turijn

Gay Turijn

De hoofdstad van Piemonte in Noord-Italië. Turijn staat bekend om zijn prachtige barokke architectuur, heerlijk eten en gastvrije Gayscene.

Turijn

Over Turijn

Turijn, bekend als een stad met verfijnde architectuur en rijk cultureel erfgoed, onderscheidt zich ook als een levendig centrum voor de LGBTQ+-gemeenschap in Italië. Deze pittoreske stad biedt niet alleen een gastvrije sfeer, maar beschikt ook over een levendige Gayscene, vooral rond de wijk Via Giovanni Battista Tiepolo, die bezaaid is met talloze Gaybars, cafés en clubs. Deze locaties organiseren vaak thema-avonden, levendige feesten en culturele evenementen, waardoor het een dynamisch centrum van het Gayleven in de stad is.

De jaarlijkse Turin Pride is een hoogtepunt, waarbij lokale bewoners en toeristen samenkomen voor een kleurrijke viering van diversiteit en rechten, compleet met optochten en festiviteiten die de inclusieve geest van de stad benadrukken. Bovendien wordt de LGBTQ+-gemeenschap van Turijn ondersteund door verschillende verenigingen die ruimte bieden voor culturele uitwisseling en sociale ondersteuning, waardoor de reputatie van de stad als vriendelijke bestemming voor Gayreizigers wordt versterkt.

Gay Turijn - Travel Gay Gids

Turijn Rondleidingen

Blader door een selectie van tours in Turijn van onze partners met gratis annulering 24 uur vóór aanvang van uw tour.

De beste ervaringen in Turijn voor uw reisHaal je gids