Gay Mauritius

Gay Mauritius

Mauritius is een idyllisch eiland in de Indische Oceaan, ongeveer 500 kilometer van de kust van Madagaskar. Het is een van de meest populaire vakantiebestemmingen in Afrika en relatief gastvrij voor Gayseksuele reizigers.

Over Mauritius

Seychellen

Gay Mauritius - Travel Gay Guide

Lees meer.

Mauritius is een prachtige eilandbestemming in de Indische Oceaan. Met een overvloed aan groen en ongelooflijke stranden, is het beroemde bergachtige terrein de perfecte achtergrond voor de lagunes en riffen die het eiland omringen.

Er is veel meer te doen op Mauritius dan sommige andere bestemmingen in de Indische Oceaan, zoals de Malediven of de Seychellen. U kunt gaan zwemmen met dolfijnen of het regenwoud verkennen. In het Black River Gorges National Park kun je ongelooflijke natuur en dieren in het wild zien, waaronder de vliegende vos.

Als duiken interessant voor u is, heeft Mauritius enkele van de beste koraalriffen ter wereld.

Populaire hotels in Mauritius

Nieuws en functies Meer functies

Mauritius Rondleidingen

Bekijk een selectie van tours in Mauritius van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat uw tour begint.

Uitgelichte locaties Voeg uw locatie toe

Videogids

Hoe Gayvriendelijk is Mauritius?

Sodomie is illegaal in Mauritius. Een recente poging om de wet ongedaan te maken, is mislukt. Je zou dus in theorie alsnog kunnen worden gearresteerd voor het hebben van Gayseks op Mauritius. Maar deze draconische wet wordt zelden opgelegd.

Mauritius heeft zelfs een gezamenlijke VN-verklaring ondertekend waarin wordt opgeroepen tot een einde aan discriminatie tegen LGBT +. Mauritius heeft zelfs wetten om LGBT + -mensen te beschermen tegen discriminatie op de werkplek. Aanzetten tot haat is ook verboden.

Ongeacht deze wetten is de cultuur in grote lijnen conservatief. Gay's worden op Mauritius vaak behandeld als tweederangsburgers. Sociale attitudes beginnen te veranderen, nu steeds meer liberale wetten Gay's meer rechten geven. Maar er is nog een lange weg te gaan voordat Gay-Mauritianen zich op hun gemak voelen om openlijk te leven.

Lees meer in onze Gay Mauritius gids.