Gay Amsterdam

Gay Amsterdam

Ontdek gay Amsterdam met onze gids voor de beste gay bars, clubs, sauna's, cruiseclubs, winkels, fantastische hotels en meer

Wat is er vandaag

Wat is er morgen

Amsterdam

Over Amsterdam

De levendige Gayscene van Amsterdam

Weinig moderne Gayscènes zijn zo levend en levendig als die van Amsterdam. De Nederlandse hoofdstad is al meer dan een eeuw een bastion van de LGBTQ+-gemeenschap, waarbij de queer-gemeenschap ondanks politieke en sociale tegenslagen floreert.

Gaybuurten en nachtleven

Amsterdam heeft verschillende bloeiende Gaydorpen vol met Gayrestaurants, coffeeshops, clubs en bars. De meest prominente Gaybuurt van Amsterdam is echter de Regulierswarstraat. Deze iconische LGBTQ+-straat begon zich in de jaren zeventig en tachtig te ontwikkelen tot een gay-hotspot met een explosie van Gaybars en -clubs, waardoor de rol van Amsterdam als internationale Gaybestemming werd versterkt en een queer-uitgaansleven ontstond dat nog steeds bloeit.

Kunst, cultuur en attracties

Naast het bruisende nachtleven is Amsterdam ook rijk aan cultuur en kunst. De stad heeft een netwerk van galerijen, musea en tentoonstellingsruimtes waar enkele van de mooiste kunst uit Nederland en daarbuiten worden tentoongesteld. Belangrijke bezienswaardigheden zijn onder meer het Anne Frank Huis, het Van Gogh Museum en het Museum voor Seks.

Accommodaties van wereldklasse

Met enkele van de beste gay hotels, clubs en bars ter wereld biedt Amsterdam LGBTQ+ reizigers een werkelijk uniek en levendig bezoek. Van luxe hotels tot eigenzinnige boetiekaccommodaties, Gayseksuele reizigers hebben keuze te over.

Ik heb het gestructureerd met kopjes, de tekst aangescherpt en overdreven marktachtig klinkend taalgebruik verwijderd. Laat het me weten als je nog meer wijzigingen wilt!

Gay Amsterdam - Travel Gay Gids

Populaire hotels in Amsterdam

Nieuws en functies

Amsterdam Evenementen

  • img

    Pride Amsterdam 2024

    Bekijk Meer

    Zat, Jul 27

Amsterdam Rondleidingen

Bekijk een selectie van tours in Amsterdam van onze partners met gratis annulering 24 uur voor aanvang van je tour.

De beste ervaringen in Amsterdam voor uw reisHaal je gids