Gay Oslo

Gay Oslo

Oslo, de hoofdstad van Noorwegen, staat bekend om zijn prachtige natuurlijke omgeving, hoge levenskwaliteit en relaxte Gayscene

Oslo

Over Oslo

Oslo, de hoofdstad van Noorwegen, wordt gevierd vanwege zijn hoge levenskwaliteit en gastvrije houding ten opzichte van de LGBTQ+-gemeenschap. De stad heeft een relaxte Gayscene met een verscheidenheid aan bars, clubs en andere locaties die centraal gelegen zijn in de binnenstad, zoals Sentrum en Vaterland, dicht bij het centraal station van Oslo. Deze plekken bieden een vriendelijke sfeer waar zowel de lokale bevolking als bezoekers van kunnen genieten.

De stad staat ook bekend om het organiseren van Oslo Pride, het grootste LGBTQ+-festival van Noorwegen, dat de stad elke zomer verandert in een levendig centrum van activiteiten, waaronder parades, livemuziek en talloze culturele evenementen, meestal rond eind juni of begin juli.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het verkennen van de culturele aspecten van Oslo, biedt de stad talloze musea en historische bezienswaardigheden die inzicht bieden in het rijke Noorse erfgoed en de hedendaagse kunstscene. Het MUNCH museum, gewijd aan de expressionistische kunstenaar Edvard Munch, en de National Gallery zijn opmerkelijke bezienswaardigheden.

Met een uitgebreid openbaar vervoerssysteem en een scala aan Gayvriendelijke accommodaties is Oslo een stad die LGBTQ+ reizigers uitnodigt om een ​​mix van natuurlijke schoonheid, rijke geschiedenis en openhartige gastvrijheid te ervaren

Gay-Oslo - Travel Gay Gids

Nieuws en functies

Oslo Evenementen

  • img

    Oslo Pride 2024: parade, events and dates

    Bekijk Meer

    vr 21 juni

Oslo Rondleidingen

Bekijk een selectie van tours in Oslo van onze partners met gratis annulering 24 uur voor aanvang van je tour.

De beste ervaringen in Oslo voor uw reisHaal je gids