Golden Gate Bridge, San Francisco

Gay San Francisco

San Francisco vormt het hart van de Gaycultuur, met het beroemde Castro misschien wel een van de belangrijkste Gaybestemmingen van de VS

Wat is er vandaag

Wat is er morgen

San Francisco

Over San Francisco

Rainbow City: de droom van een vreemde reiziger

San Francisco staat wereldwijd bekend als een van de beste LGBTQ+-bestemmingen en maakt de hype waar. Gelegen tussen glooiende heuvels en de glinsterende Stille Oceaan, trekt de City by the Bay sinds de dichtgeknoopte jaren vijftig baanbrekende Gay's aan. Destijds zorgden ondergrondse bars zoals het Black Cat Cafe voor gemeenschap - geen geringe troost in die precaire tijden.

Castro: Regenboogroadtrip

Tegenwoordig zou geen reis naar Gay Francisco compleet zijn zonder een pelgrimstocht naar het Castro-district. Wandel door de met regenboog omzoomde straten met activistische iconen zoals Harvey Milk, die in 1977 de eerste openlijk Gayseksuele verkozen functionaris van Californië werd. Breng een eerbetoon aan de LGBTQ+-geschiedenis op plekken als het GLBT History Museum of de Human Rights Campaign Store. Als het donker is, lonken livemuziek en dans in clubs als The Cafe en Twin Peaks Tavern, beide bekende drinkplaatsen voor de gemeenschap.

Beyond the Castro: buurtschatten

De regenboog van Castro begint pas het levendige vreemde tapijt van SF. Ga naar SoMa voor een leer-/fetisj-smaak op plaatsen als Eagle Plaza en Powerhouse. Bestel Mexicaanse gerechten in de Mission vóór de shows in Drag Paradise Oasis. Bestel Aziatische fusion en vrouwelijke nabootsers in het hipste dinertheater van Chinatown, AsiaSF. Waar je ook ronddwaalt, fantastische vondsten zijn nooit ver weg voor LGBTQ+ reizigers.

San Francisco Pride: strijden voor gelijkheid

Al meer dan 50 jaar verwelkomt San Francisco elk jaar in juni trotse bezoekers om samen met de lokale bevolking de PRIDE-maand te vieren. Onder Amerika's grootste festivals eert SF Pride het verleden en strijdt tegelijkertijd voor een rechtvaardiger toekomst. Sluit je aan bij queer mensen van over de hele wereld die marcheren, dansen en gewoon zijn - veilig, openlijk en met opgeheven hoofd. Het maakt niet uit wanneer je op bezoek komt, diezelfde pioniersgeest is voelbaar in dit regenboogstadsgezicht aan de baai.

San Francisco Pride 2024 ⭷

Gay San Francisco - Travel Gay Gids

Nieuws en functies

San Francisco Evenementen

 • img

  San Francisco Pride 2024

  Bekijk Meer

  Zat, Jun 1

 • img

  Sonoma Pride Festival

  Bekijk Meer

  Zat, Jun 1

 • img

  San Francisco Trans March

  Bekijk Meer

  vr 28 juni

San Francisco Rondleidingen

Blader door een selectie van tours in San Francisco van onze partners met gratis annulering 24 uur vóór aanvang van uw tour.

De beste ervaringen in San Francisco voor uw reisHaal je gids