gay-dresden-gids-2017

Gay Dresden · Stadsgids

Plan je een reis naar Dresden? Op onze gay-pagina met stadsgidsen van Dresden staan ​​veel handige hints en tips voor Gayreizigers.

gay-dresden-gids-2017

Dresden

Als hoofdstad en koninklijke residentie van de keurvorsten en koningen van Saksen, is Dresen een oude Duitse stad met genoeg cultuur en legende om ontdekkingsreizigers dagenlang bezig te houden.

Ooit bekend als de Jewel Box, ligt de hoofdstad van de Vrijstaat Saksen nabij de grens met Tsjechië. De barokke en rococo gebouwen in het stadscentrum maken het esthetisch aantrekkelijk, met een oorlogsverleden die bijdraagt ​​aan de oudheid van de plaats.

Hoewel het grootste deel van het stadscentrum tijdens de Tweede Wereldoorlog werd verwoest, heeft een grootschalig restauratieproject ertoe bijgedragen de vele schatten van Dresden terug te winnen en een stad van educatieve, politieke en culturele betekenis te smeden.

 

Gayscene

Vergeet de feeststeden Berlijn, Keulen en Hamburg, Gayreizigers zullen aangenaam verrast worden door de kleine maar indrukwekkende Gayscene van Dresden.

De wijk is voornamelijk gecentreerd in het gebied Aubere Neustadt (ten noorden van het stadscentrum) en heeft een handvol kleurrijke Gay Bars, evenals a Gay Sauna en een paar cruiseclubs.

De jaarlijkse Dresden Gay Pride (CSD) vindt eind mei plaats, een van de eerdere pride-evenementen in Europa, en wordt elk jaar populairder.

 

Kennismaken met Dresden

Per vliegtuig

Dresden Airport wordt bediend door tal van binnenlandse routes en ook enkele internationale vluchten, waaronder directe verbindingen naar Zwitserland, Rusland en het VK. De S-Bahn (lijn S2) rijdt van het vliegveld naar de twee belangrijkste treinstations van Dresden en doet er niet langer dan 20 minuten over om in het centrum te komen. Lokale busdiensten zijn ook beschikbaar. Neem lijn 77 naar de halte Infineon-Nord en stap over op tramlijn 7 voor gemakkelijke toegang tot de stad. Als alternatief brengt buslijn 80 je ook mooi centraal. Reizen met de S-Bahn en bus/tram kost € 2.30 om in het stadscentrum te komen, een van de goedkoopste luchthavenverbindingen in Duitsland.

Vlieg naar Frankfurt of München en neem een ​​binnenlandse overstap als u van verder weg reist.

Met de trein

Dresden is een belangrijk spoorwegknooppunt voor Duitse treinen, wat betekent dat je vanuit de meeste Duitse steden verbinding kunt maken met Dresden. Er zijn ook directe verbindingen met internationale steden, waaronder Wenen, Bratislava en Boedapest.

 

Zich verplaatsen in Dresden

Intercitytreinen rijden goed in Dresden, evenals de grote tram die wordt geëxploiteerd door Dresdner Verkehrsbetriebe AG / DVB, die 12 routes exploiteert. Er rijden ook 29 buslijnen door de stad.

Koop de Dresden-City-Card of de Dresden-Regio-Card voor gebruik in het openbaar vervoer. Bonus: de kaart geeft je ook gratis toegang tot geselecteerde musea en kortingen op andere attracties. Prijzen beginnen vanaf € 10, - per dag.

 

Waar te verblijven in Dresden

Er zijn verschillende accommodatiemogelijkheden in Dresden, van gezellige B & B's tot luxe hotels. Kies voor het gemak van reizen voor een locatie in het stadscentrum. Om wakker te worden met spectaculaire landschappen, kiest u voor een hotel aan de rand van het centrum.

Bekijk de laatste hoteldeals in Dresden op onze Gay Dresden Hotels pagina.

 

Dingen om te zien en te doen

Frauenkirche en het Neumarkt-plein - het symbool van het oude Dresden, de prachtige protestantse kerk Frauenkirche en het omliggende plein is een meesterwerk in restauratie.

Oorspronkelijk gebouwd in de 18e eeuw maar verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog, duurde het meer dan 50 jaar om het te restaureren en eindigde in 2005. De toren bovenop de kerk is nu een iconisch herkenningspunt van de skyline van Dresden, een herinnering aan oud en nieuw.

Koninklijk Paleis - dit renaissancistische gebouw, gebouwd in de 15e eeuw, vertegenwoordigt de macht en het gezag van de Saksische electorale prinsen en koningen van weleer. Het onlangs gerestaureerde paleis herbergt nu verschillende musea van wereldklasse en prachtige kamers. Deze attractie is op dinsdag gesloten.

Processie van prinsen - achter het Koninklijk Paleis ligt deze adembenemende muurschildering. De Meissen-porseleinen tegels strekken zich uit over een indrukwekkende 101 meter en tonen de heersers van het Huis van Wettin in een bereden processie.

Kathedraal van Sanctissimae Trinitatis - een ander spectaculair religieus gebouw, de katholieke hofkerk is het grootste kerkelijke gebouw van Saksen; een mooi voorbeeld van barokke architectuur.

Pfunds zuivel - beschreven als de "mooiste zuivelwinkel ter wereld", serveert dit schilderachtige gebouw nog steeds heerlijke delicatessen tussen de handbeschilderde majolica-tegels die de muren, de vloer en de toonbank sieren.

Gouden ruiter - Het beroemdste standbeeld van Dresden, het standbeeld van Augustus de Sterke, glinstert terwijl de zon schijnt vanaf de bladgouden buitenkant. Gelegen nabij het paleis.

De tuinstad Hellerau - voor een uitstapje buiten het stadscentrum, bezoek Hellerau, de eerste 'tuinstad' van Duitsland. Meer dan 100 jaar geleden opgericht, bloeien de bomen en bloemen hier nog steeds. Prima plek om een ​​dagje uit te komen.

 

Wanneer bezoeken

Het weer in Dresden is typerend voor de meeste Europese steden; het is warm en zonnig in de zomermaanden juni, juli en augustus, en koud in de winter. Februari, maart en april zijn vaak koel en droog en zijn meestal de goedkopere tijden om de stad te bezoeken.

Vanaf begin mei organiseert Dresden gedurende een maand een enorm muziekfestival met lokale en internationale artiesten. Altijd een grote aantrekkingskracht. Dresden Jazz Days half november is een ander populair muziekfestival.

Duitsland is beroemd om zijn kerstmarkten, en Dresden biedt misschien wel een van de beste, want de Striezelmarkt is de oudste kerstmarkt van Duitsland en viert in 582 zijn 2016e verjaardag.

 

Visa

Duitsland valt binnen het Europese Schengen-visumgebied. Als u van buiten Europa reist, controleer dan of u een Schengenvisum nodig heeft.

 

Geld

Duitsland is lid van de eurozone. Geldautomaten zijn overal verkrijgbaar. U kunt om een ​​identiteitsbewijs met foto worden gevraagd als u in een winkel met een creditcard of betaalpas betaalt

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.