Gay Düsseldorf

Gay stadsgids van Düsseldorf

Eerste keer in Düsseldorf? Dan is onze gay city guide precies wat jij nodig hebt.

Düsseldorf

De hoofdstad van de deelstaat Noordrijn-Westfalen en de 7e grootste stad van Duitsland. Er wonen ongeveer 600,000 mensen. Het is een van de belangrijkste steden van het grootstedelijk gebied Rijn-Ruhr, naast zijn regionale rivaal Keulen, die in dit gebied 11 miljoen mensen heeft.

De eerste vermelding van Düsseldorf komt uit 1135 en de stad kwam onder controle van de graven van Berg in 1186. De stad leed aan vele jaren van verval tijdens de vroegmoderne tijd, maar de industriële revolutie veranderde de stad volledig. Düsseldorf was het doelwit van zware, strategische bombardementen door de geallieerden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Tegenwoordig is Düsseldorf een centrum van cultuur, met veel beroemde kunstenaars die hun vormende jaren in de stad doorbrengen. Het is ook de geboorteplaats van de elektronische innovators Kraftwerk. Mode is hier big business en u zult veel mogelijkheden vinden om luxe en luxe goederen te kopen. De oude binnenstad biedt een chaotische, met bier gevulde avond die je misschien hoopt te vergeten.

Gayrechten in Duitsland

Voor informatie over Gayrechten in Duitsland, ga naar onze Gay Berlin City Guide-pagina.

Gayscene

Terwijl het naburige Keulen een van de beste bestemmingen voor Gay-uitgaansgelegenheden in Duitsland is, heeft Düsseldorf een levendige en gevarieerde Gayscene. Er is een goede selectie van Gay BarsDansclubs en een Gay Sauna catering voor Gay-bezoekers. De stad is zeer ruimdenkend en Gayseksuele gasten zullen een geweldige avond hebben, waar ze ook maar willen.

 

Eind mei viert Düsseldorf zijn Christopher Street Day (CSD) -vieringen en is het een enorm populair evenement in de stad. Een van de belangrijkste trekpleisters van het carnaval in februari is de drag queen catwalk show, plaatselijk bekend als Tutenlauf. De Kirmes-kermis in juli heeft ook Roze Maandag, die populair is bij Gay's en lesbiennes.

Naar Düsseldorf reizen

Met het vliegtuig

De luchthaven van Düsseldorf (DUS) ligt 7 km ten noorden van het stadscentrum en is de derde grootste luchthaven van Duitsland. Het is goed verbonden met bestemmingen in Europa en is een knooppunt voor Eurowings. Het biedt langeafstandsverbindingen naar Noord-Amerika, Afrika, Azië en het Verre Oosten.

Vanaf de terminals kunt u een skytrain (H-bahn) nemen naar het treinstation van de luchthaven. Vanaf hier brengen de S-Bahn-lijnen S7 en S11 u voor € 12 in 2.50 minuten naar het stadscentrum. Dezelfde prijs geldt ook voor busreizen, maar de reistijd is langer (ongeveer 35 minuten).

Er zijn taxistandplaatsen in de aankomst- en vertrekhal van de luchthaven. De chauffeurs spreken waarschijnlijk een bepaald niveau Engels en u kunt met een kaart betalen. Een rit naar het stadscentrum kost ongeveer € 30. Autoverhuurbalies van grote bedrijven bevinden zich direct voor de aankomsthal. De rit naar de stad duurt ongeveer 15 minuten, afhankelijk van het verkeer.

 

Als alternatief is het mogelijk om naar Köln Bonn Airport (CGN) of Weeze Airport (NRN) te vliegen. Weeze Airport is een hub voor Ryanair en u kunt hier zeer goedkope vluchten krijgen. Een directe bus doet er 75 minuten over. Vanaf de luchthaven van Keulen kunt u een bus nemen die er een uur over doet, of een trein (met overstap) vanaf de luchthaven.

Met de trein

Centraal Station Düsseldorf ligt op korte loopafstand van de actie. Het is een belangrijk spoorwegknooppunt in Duitsland met snelle en regelmatige diensten naar de grote Duitse steden. Het heeft verschillende internationale routes naar bestemmingen in Zwitserland, Tsjechië, Polen, Frankrijk, België, Oostenrijk en Nederland.

Zich verplaatsen in Düsseldorf

Te voet

Het stadscentrum van Düsseldorf is gemakkelijk te voet te doorkruisen. De meeste bezienswaardigheden zijn op loopafstand en het is echt de beste manier om de majesteit van Königsallee en de chaos van de Altstadt te bewonderen.

Met het openbaar vervoer

Rheinbahn AG exploiteert het bus-, tram- en Stadtbahn-netwerk. De meeste bezienswaardigheden bevinden zich in de A-zone en het is onwaarschijnlijk dat u deze zone verlaat. Tickets kunnen worden gekocht bij haltes bij automaten (vergeet niet te valideren). Een rit van 30 minuten kost € 1.60, een rit van 90 minuten is € 2.50 en een dagkaart is € 5.90.

De NachtExpress-service van bussen en metro's rijdt op vrijdag en zaterdag van 1:4 tot XNUMX:XNUMX uur en is een geweldige manier om van en naar de feesten te komen. Het openbaar vervoer in Düsseldorf is verbonden met de metropoolregio Rijn-Ruhr, zodat het mogelijk is om lange afstanden af ​​te leggen met het openbaar vervoer.

Met de taxi

Taxi's in Düsseldorf zijn schoon en efficiënt (en vooral Mercedes!). Er zijn taxistandplaatsen op de grote locaties in de stad en ze kunnen op straat worden aangeroepen. Taxi-apps zoals Uber en myDriver winnen aan populariteit.

Waar te verblijven in Düsseldorf

Düsseldorf heeft veel voordelige hotels om uit te kiezen. Voor een lijst met de beste hotelaanbiedingen kunt u de Düsseldorf Hotels pagina.

Dingen om te zien en te doen

Koenigsallee - deze prachtige, met bomen omzoomde straat is de Duitse Champs-Élysées. Hier vindt u een verscheidenheid aan luxe winkels en restaurants.

oude binnenstad - de oude stad werd grotendeels verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog en werd herbouwd volgens bijna exacte specificaties. Het is in de volksmond bekend als de "langste bar ter wereld" vanwege de 2 bars binnen een straal van 250 km. Het is chaotisch en spannend in een weekend.

Rijntoren - een van de meest iconische bezienswaardigheden van Düsseldorf. Deze toren is kilometers ver te zien. Je kunt naar de top reizen waar een (te duur) restaurant is met 360 graden uitzicht over de stad.

Kunstsamenwerking NRW - Het uitstekende kunstmuseum van Düsseldorf heeft twee locaties: K20 in Altstadt en K21 in Downtown. Hier vind je werken van Klee, Picasso en Warhol.

De Rijnpromenade - een perfecte plek om te wandelen in de zomer. Er is hier een selectie goede bars die perfect zijn om mensen te kijken.

Lambertus Basilika - deze bakstenen kerk is een geweldig voorbeeld van de Nederrijn-gotische architectuur. Bijzonder is de kronkelende toren.

Hofgarten en Goethe Museum - het eerste openbare park in Duitsland. Een perfecte plek voor een picknick en in de Jägerhof-toren vind je een fascinerend museum gewijd aan de schrijver Goethe.

Schifffahrtmuseum Düsseldorf - een voor de anoraks. Dit museum is gewijd aan de binnenvaart en is gehuisvest in de oude kasteeltoren van de stad.

Wanneer bezoeken

Düsseldorf kent extreem hete zomers, die soms aan ondraaglijk kunnen grenzen. Zware sneeuwval komt daarentegen veel voor in de winter. De late lente en vroege herfst bieden niet al te extreem weer en vermijden ook de drukte die in de zomer komt.

Het hele jaar door vinden er in Düsseldorf veel festivals en evenementen plaats. De kerstmarkt is een fantastische plek om braadworst en lijmhwein te proeven. Het is Carneval is geen feestdag, maar veel locaties behandelen het als zodanig en de maandagparade is een must see. De marathon van april is ongelooflijk populair bij deelnemers en toeschouwers.

Visa

Duitsland valt binnen het Europese Schengen-visumgebied. Als u van buiten Europa reist, controleer dan of u een Schengenvisum nodig heeft.

Geld

Duitsland is lid van de eurozone. Geldautomaten zijn overal verkrijgbaar. U kunt om een ​​identiteitsbewijs met foto worden gevraagd als u in een winkel met een creditcard of betaalpas betaalt.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.