Een complete gids voor Sydney WorldPride 2023

Een complete gids voor Sydney WorldPride 2023

 

LGBTQ+ Sydney

 

Neem een ​​moderne, kosmopolitische stad, voeg het hele jaar door zonneschijn toe en combineer dat met een van de beste Gay-uitgaansgelegenheden ter wereld, en wat heb je? Het antwoord is eenvoudig; Sydney.

De zonovergoten hoofdstad van New South Wales, die internationaal wordt erkend als een centrum van de LGBTQ+-cultuur, kan zich al lang beroemen op een grote en zichtbare queer-gemeenschap die de afgelopen jaren furore heeft gemaakt in haar inspanningen om de ervaringen en zorgen van haar inheemse leden centraal te stellen.

Als geheel wordt Australië vaak beschouwd als een van de meest Gayvriendelijke landen ter wereld, met geavanceerde antidiscriminatiewetten en een open houding ten opzichte van het Gayhuwelijk en adoptie. Sydney is niet anders, en Gayseksuele reizigers kunnen verwachten omarmd en geaccepteerd te worden, waar ze zich ook wagen in deze indrukwekkend diverse stad. Ondanks dit algemene liberalisme is de wijk Darlinghurst ongetwijfeld het epicentrum van de LGBTQ+-cultuur, en in deze alternatieve enclave is een overvloed aan Gaybars, clubs en hotels te vinden.

Het mooie van Sydney is natuurlijk de nabijheid van de strakke straten van het bruisende Circular Key tot de rand van wereldberoemde stranden die deze unieke stadsuitbreiding omringen. Van de afgelegen privacy van Clovelly Beach tot het kleding-optionele beleid van Obelisk Beach, er is een plek om te ontspannen, ongeacht je interesses. Een reis naar Sydney zou echter niet compleet zijn zonder een middag doorgebracht te hebben op het iconische Bondi Beach, waarvan het noordelijke uiteinde al lang een populaire bestemming is voor Gayseksuele zonaanbidders, zwemmers en toeristen.

 

Sydney WorldPride 2023

 

Het zou geen verrassing moeten zijn dat de stad is gekozen als gastheer voor WorldPride 2023 in wat een allesomvattende viering belooft te worden van alles wat Sydney zo'n fantastische LGBTQ+-bestemming maakt. Het evenement, dat plaatsvindt van 17 februari tot 5 maart, duurt twee weken en omvat een aantal niet te missen evenementen, waaronder Live and Proud: The Official Sydney WorldPride Opening Concert, waarbij onder andere Kylie Minogue het podium betreedt om WorldPride-deelnemers van over de hele wereld. Andere evenementen die plaatsvinden tijdens Sydney WorldPride 2023 zullen inspelen op de talloze smaken van de LGBTQ+-gemeenschap, en zorgen voor een bevredigend uitgebalanceerde mix van losbandige raves en cultuurgerichte workshops en lezingen.

Eerdere WorldPrides waren consistent succesvol en het evenement in Sydney belooft net zo opwindend te worden. Headliners worden nog steeds aangekondigd en queer-locaties uit heel Sydney organiseren al hun eigen WorldPride-evenementen. Met speciale aandacht voor de rol van inheemse volkeren bij het vormgeven van de hedendaagse LGBTQ+-cultuur in Australië, belooft WorldPride 2023 de meest inclusieve iteratie van WorldPride tot nu toe te worden.

Aarzel niet om accommodatie te zoeken voor uw reis - de grote belangstelling voor Sydney WorldPride 2023 betekent dat veel van de meest gewilde hotels al hun capaciteit bereiken. TravelGay werkt samen met het evenement om een ​​reeks pakketten en routes aan te bieden om de soepelste en meest uitgebreide WorldPride-ervaring mogelijk te maken.

 

Naar Sydney reizen

 

Sydney is een knooppunt van internationale reizen op het zuidelijk halfrond en is goed uitgerust om bezoekers van over de hele wereld te ontvangen, waarvan de meeste aankomen op Sydney Airport.

Voor degenen die Sydney WorldPride op een passende fantastische manier willen bereiken, is de Qantas WorldPride Flight ongetwijfeld de ultieme optie. Deze speciale vlucht, die rechtstreeks van Los Angeles naar Sydney reist, is de perfecte kennismaking met de levendigheid van WorldPride, met overal exclusieve functies en extra's. Van 'regenboogroo'-pyjama's tot een op maat gemaakt menu samengesteld door de Australische chef-kok Neil Parry, dit is een reis die zijn bestemming echt weerspiegelt. Het plezier begint al voordat de wielen van de grond zijn, met pre-flight entertainment door de Australische komiek Joel Kreasey in de Qantas Los Angeles First Lounge.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Sydney

Blader door een selectie van tours in Sydney van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat uw tour begint.

Het beste ervaringen in Rotterdam (NL) voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel