Gay Athene

Een Gaygids voor Athene

Athene heeft een Gaygeschiedenis die duizenden jaren teruggaat

Athene is een bedwelmende verzameling oude geschiedenis, authentieke en ongerepte buurten, betaalbare luxe en een unieke Gayscene. De stad wordt al lang beschouwd als een van de meest cultureel en historisch belangrijke plekken op aarde en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers.

Griekenland bevindt zich op de ontmoetingsplaats van Europa, Afrika en Azië en is voortdurend gevormd door de culturen eromheen en de rijken die het hebben bestuurd. Athene heeft bestaan ​​tijdens het Byzantijnse rijk, vier eeuwen Ottomaanse heerschappij en de klassieke Griekse beschaving en heeft een van de meest unieke en diverse geschiedenissen ter wereld.

De Gayscene in Athene is niet zo luid en duidelijk als in andere Europese steden, maar het is ongetwijfeld de meest liberale stad van het land en heeft de grootste Gaypopulatie van Griekenland. De Gaygemeenschap in Athene is over het algemeen discreter en subtieler, maar dit betekent niet dat de bestemming minder leuk is voor Gayreizigers.

Schilderachtig uitzicht op Athene

Gaybars en -clubs in Athene

De meeste Gaybars en -clubs in Athene zijn te vinden in Gazi, en hoewel locaties niet altijd duidelijk gemarkeerd zijn als Gayspecifiek, hebben de meeste een opwindende en levendige sfeer.

GROTE Bar was de eerste berenbar die in Athene werd geopend en is sindsdien een favoriet onder de lokale Gaygemeenschap. BIG staat bekend om zijn vriendelijke sfeer, redelijk geprijsde drankjes en geweldige muziek. De bar ligt op slechts 5 minuten lopen van het dichtstbijzijnde metrostation en is een populaire plek om op te warmen voor mensen die willen doorstromen naar de grotere clubs van de stad.

Sodade 2 is de beroemdste Gayclub van Athene en ook de grootste van de stad. Verspreid over twee dansvloeren met live-dj's en meerdere bars, vormt Sodade2 het kloppende hart van de Gayscene in Athene. De club is vooral druk in het weekend en er zijn vaak vaste klanten te zien die de nabijgelegen straten betreden.

Met een divers publiek en een uniek interieur, Shamon is een populaire locatie vanwege de dragshows, nachtelijke liveoptredens en regelmatige thema-avonden. De club heeft ook geweldige drankaanbiedingen en gasten kunnen genieten van de bruisende sfeer als het bijzonder druk is. Lees meer: Gay Nudistenstranden in Griekenland.

Gay Hotels in Athene

Het Central Athens Hotel ligt in het hart van de oude stad Plaka. Het hotel biedt een fantastische prijs-kwaliteitverhouding, met kamers die elegant en stijlvol zijn ontworpen en een dakterras met een ongeëvenaard uitzicht over de skyline van Athene. Het hotel ligt dicht bij de iconische en ongelooflijk populaire Akropolis, die ook vanaf het dak te zien is.

De grote waarde Chique hotel is de perfecte bestemming voor Gayreizigers die dicht bij de actie van het Gaydorp Gazi willen blijven. Elke kamer biedt een boetiekervaring en is ingericht in een moderne en strakke stijl. Gasten hebben toegang tot het eigen restaurant en de bar.

Het ontleent zijn naam aan het oude Griekse karakter met dezelfde naam, de Electra Palace Athene is gunstig gelegen in het oude centrum van de stad, dicht bij veel van de meest populaire attracties. Er is een verscheidenheid aan kamers en suites beschikbaar voor de gasten en ze zijn allemaal goed ingericht en volledig voorzien van airconditioning. Het hotel beschikt ook over een prachtig zwembad op het dak, een fitnessruimte en een spa.

Gay Athene · Hotels

Oude Griekse geschiedenis in Athene

Athene zit vol met referenties en bewijzen van zijn oude geschiedenis en de locatie van de oprichting van de democratie. Er is een scala aan iconische historische bezienswaardigheden verspreid over de stad.

Het Parthenon is misschien wel het beroemdste en meest opvallende beeld van de oude Griekse beschaving. Gebouwd in 432 voor Christus in toewijding aan de godin Athena, heeft het Parthenon vele functies gehad, waaronder periodes van zowel islamitische als christelijke betekenis, omdat het een kerk en een moskee was. Het Parthenon is het brandpunt van de universeel erkende Akropolis, en enthousiaste reizigers zouden de volledige citadel van de Akropolis moeten verkennen om alles te ontdekken wat deze unieke locatie te bieden heeft.

De Kerameikos-begraafplaats ligt in het centrum van Athene, op slechts een korte loopafstand van de Akropolis. De begraafplaats is vernoemd naar de gemeenschap van pottenbakkers en ambachtslieden die in het gebied woonden voordat het als begraafplaats werd ontwikkeld. De site bevat de overblijfselen van meerdere oude bouwwerken en relikwieën, waaronder een stadsmuur gebouwd in 479 voor Christus. Lees meer: Dingen om te doen in Athene.

Odeon van Herodes Atticus

Het Odeon van Herodes Atticus, gebouwd in de Romeinse tijd, is een groot openluchttheater dat in de jaren vijftig minutieus werd gerestaureerd. Het theater werd oorspronkelijk gebouwd voor de Romeinse keizer Marcus Aurelius, die geloofde dat het een van de mooiste in zijn soort was. Reizigers kunnen nog steeds een show bijwonen in het Odeon, waar mensen als Patti Smith, Liza Minelli en Florence and the Machine hebben opgetreden.

Athene

Gayrechten in Athene

Griekenland staat bekend om zijn oude Gayvriendelijke erfgoed, maar de hedendaagse situatie is iets anders. Het Gayhuwelijk is illegaal in het land en hoewel er burgerlijke vakbonden bestaan, bieden ze weinig gelijke huwelijksrechten. Koppels van hetzelfde geslacht kunnen ook geen kinderen gezamenlijk adopteren. Er bestaat echter wetgeving die LHBT+'ers beschermt tegen discriminatie op het werk, in de gezondheidszorg en in het privéleven op grond van seksuele geaardheid of genderidentiteit.

Ondanks de conservatieve juridische situatie waarmee LGBT+-mensen in Griekenland worden geconfronteerd, zullen Gayreizigers in Athene waarschijnlijk een comfortabel en stressvrij bezoek hebben, waarbij de lokale bevolking de neiging heeft beleefd en respectvol te zijn tegenover Gayreizigers.

Beste Gayseksuele bestemmingen in Griekenland

Naast Athene zullen veel mensen deze stad combineren met Mykonos en andere Griekse eilanden. Mykonos is ongetwijfeld een van 's werelds beroemdste Gayvriendelijke bestemmingen, een mekka voor Gayreizigers over de hele wereld die er elk jaar naartoe trekken vanwege de goddelijke combinatie van zowel luxe als eilandleven.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Athene

Bekijk een selectie van tours in Athene van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat uw tour begint.

Het beste ervaringen in Athene voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel