Stumptown Brewery Bar Guerneville, Californië

Een Gaygids voor Guerneville

Guerneville is hard op weg een plek te worden om op vakantie te gaan in Californië

Californië zit vol met verborgen juweeltjes. Een al lang bestaande favoriet is de stad Guerneville in Sonoma County. Er wonen het hele jaar door minder dan vijfduizend inwoners, maar het is een bruisende vakantieplek. Als je op zoek bent naar een gay-staycation in Californië, dan is dit kleine stadje een goede keuze.

Guerneville ligt op slechts anderhalf uur rijden van San Francisco. San Fran is natuurlijk een historisch Gaymekka, hoewel het tegenwoordig meer wordt bepaald door de nabijheid van Silicon Valley. Guerneville werd de favoriete plek voor Gay's voor inwoners van San Fran. Het heeft een rustieke charme en een ontluikende eetcultuur.

Waar staat Guerneville om bekend?

Guerneville Sonoma County

Guerneville is een slaperig stadje omgeven door bossen, sequoia's en de Russische rivier. Het ontstond in het midden van de 19e eeuw als een houthakkersstad. Het trok vervolgens rijke Californiërs aan en werd een vakantieplek. In de afgelopen decennia is het een Californische LGBT-bestemming geworden en een favoriete plek voor wijnliefhebbers.

Het is een rustieke omgeving met veel kleine resorts, glamping-gebieden en hutten in de bossen. Guerneville is een geweldige plek om te bezoeken als je de grote stad wilt verlaten en dichter bij de natuur wilt komen.

Hoe ver is Guerneville van Napa?

Het duurt ongeveer een uur en twintig minuten om van Guerneville naar Napa Valley te rijden. Het kammen van de twee zorgt voor een geweldige reisroute. U kunt het historische LGBT-vakantiestadje ervaren en vervolgens de wereldberoemde wijnscène van Napa Valley verkennen. Er zijn ook uitstekende wijnproeverijen in Guerneville, dus het is onverslaanbaar voor wijnliefhebbers.

Dingen om te doen in Guerneville

Er zijn meer dan vijftig wijnhuizen op korte rijafstand van Guerneville. Het ontdekken van kleine boetiekwijnhuizen is een populair tijdverdrijf voor wijnliefhebbers in Sonoma. Je kunt een aantal uitstekende vinden in de buurt van Guerneville - je hoeft niet eens naar Napa Valley te gaan.

Je wordt omringd door gebieden met een grote natuurlijke schoonheid, dus je zult zeker een paar wandelingen willen maken en het landschap willen verkennen. Armstrong Redwoods State Nature Reserve is een must. Het is meer dan 805 hectare groot en werd gebouwd om de lokale sequoia's te behouden. Het strekt zich uit langs de Californische kust en het is het decor voor enkele van de beste wandelingen in Californië.

Guerneville staat ook bekend als een toevluchtsoord voor fijnproevers. Er zijn enkele high-end eetgelegenheden beschikbaar, hoewel zonder de houding die je in grote steden kunt vinden. Dawn Ranch Restaurant is een bijzondere favoriet. Zoals je zou verwachten, hebben de meeste restaurants in Guerneville uitstekende wijnkaarten.

Hoe Gay is Guerneville?

Regenboogvee Maatschappij

Het is behoorlijk Gay. LGBT-Californiërs begonnen massaal op vakantie in Guerneville in de jaren zeventig. Rainbow Cattle Company is de langstlopende Gaybar in Guerneville - het opende zijn deuren in 1979 en sindsdien gaat het goed. Je kunt naar Rainbow Cattle Company gaan voor een drankje en een hele nacht feesten, mocht je daar zin in hebben.

Alle bars in Guerneville zijn Gayvriendelijk. Je zult vaak dragqueens zien optreden. Als u klaar bent om het een nacht te noemen, ga dan terug naar uw boetiekaccommodatie in het bos.

Guerneville heeft van alles een beetje. Het is ontspannend, chic, een beetje plakkerig en eindeloos leuk. Je hebt ook voldoende gelegenheid om geweldige Instagram-inhoud te krijgen.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

De beste rondleidingen in Guerneville

Bekijk een selectie van tours in Guerneville van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Guerneville voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Meer Gay Guerneville

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel