Kuala Lumpur

Een Gaygids voor Kuala Lumpur

Verken de levendige hoofdstad van Maleisië

Kuala Lumpur, een stad waar ultramoderne glazen wolkenkrabbers langs groene en aangename straten in het centrum lopen, is een unieke en opwindende locatie. De stad, een speeltuin voor de superrijken van Azië, is snel een wereldwijde bestemming geworden en wordt vaak beschouwd als een van de meest internationale steden ter wereld, met een multiculturele bevolking en uitstekende vervoersverbindingen over de hele wereld.

De stad heeft een rijke en fascinerende geschiedenis, van de Maleisische en Chinese kolonisten die het oorspronkelijke gebied uit de dichte jungle smeedden tot de Britse kolonialisten die de samenleving binnenvielen en transformeerden en talloze grootse Victoriaanse gebouwen neerzetten. Nadat Maleisië in 1957 onafhankelijk werd, begon Kuala Lumpur te bloeien en werd het de populaire reisbestemming die het nu is.

Ondanks een moderne infrastructuur en futuristische architectuur, is de houding van Maleisië ten aanzien van Gayseksualiteit archaïsch. LGBT + -personen kunnen straffen tot 20 jaar krijgen voor seksuele handelingen van hetzelfde geslacht en stokslagen is een veel voorkomende straf voor degenen die pronken met hun identiteit. Desondanks is er een discrete maar gepassioneerde LGBT + -gemeenschap in de stad die Gayreizigers met open armen ontvangt.

Kuala Lumpur

Gayclubs en -bars in Kuala Lumpur

De gruwelijke mensenrechtensituatie waarmee LGBT + mensen in Kuala Lumpur worden geconfronteerd, betekent dat de meeste Gaylocaties discreter zijn dan in andere steden en het feit dat Gayseksualiteit illegaal blijft in Maleisië betekent dat veel Gay-evenementen vaak van locatie zullen veranderen en de locatie alleen kort voor de tijd zullen onthullen . Er zijn echter nog steeds een aantal bars en clubs die zich richten op Gayseksuele klanten.

BlueBoy Discoteque is een steunpilaar van de Gayscene in Kuala Lumpur en heeft hier jarenlang de Gaygemeenschap gediend. Na 1 uur barst de club tot leven als de belangrijkste dansclub voor de LGBT + -bevolking van de stad en een divers en eclectisch publiek is vaak te zien dansen op Maleisische en westerse popklassiekers. BlueBoy Discoteque staat bekend om zijn geweldige live-evenementen en is vaak de gastheer van enkele van de beste dragqueens van de stad. Deze levendige en geliefde club is de perfecte plek om de creme de la creme van de gay-uitgaansgelegenheden van Kuala Lumpur te proeven.

Als u op zoek bent naar een plek om op te warmen voordat u naar BlueBoy Discotque gaat, hoeft u niet verder te zoeken Gaythering-pub. Deze kleine en intieme lokale Gaybar is een grote favoriet onder de LGBT + -gemeenschap in de stad en met zijn goedkope drankjes en vriendelijke sfeer is het de ideale plek om aan het begin van de avond wat te drinken. De karaoke is hier geweldig en de niet-oordelende sfeer maakt het een van de beste plekken om je favoriete nummer te beluisteren.

Buiten het stadscentrum en met een bijpassende rebelse houding, Utopia is de beste plek om de echte lokale Gaycultuur te ervaren. De club wordt bezocht door voornamelijk lokale Gaymannen, maar het personeel en de klanten zullen vriendelijk en warm zijn, ongeacht je achtergrond. De ruime dansvloer is altijd een levendig centrum van activiteit en er zijn nachtelijke dragshows, strippers en thema-evenementen. Als je jezelf volledig wilt onderdompelen in de Gayscene van Kuala Lumpur, dan is Utopia de plek om dat te doen.

Kuala Lumpur

Gayhotels in Kuala Lumpur

Winkelen in Kuala Lumpur is big business, en Gayseksuele reizigers die het meeste willen halen uit de eindeloze high-end winkels en grote winkelcentra, kunnen overwegen om in het ANSA Kaula Lumpur. De onlangs gerenoveerde kamers van het ANSA zijn elk afgewerkt met een strak en modern design, waarbij ruimte en comfort voorop staan. De baden op de kamer zijn een romantisch en weelderig tintje, waardoor gasten kunnen genieten van het adembenemende uitzicht over de stad terwijl ze heerlijk ontspannen. Het hotel ligt niet alleen dicht bij de beste winkels van de stad, maar ook bij de meeste Gaybars en clubs.

Het zwembad op het dak van de Invito Hotel Suites is verreweg het hoogtepunt van dit moderne hotel. Het grote overloopzwembad biedt een prachtig uitzicht op de skyline en ruimte van rust boven de drukke straten van het centrum van Kuala Lumpur.Het is het perfecte paleis om te ontspannen na een dag verkennen. Het hotel bestaat uit suites in appartementstijl met woon- en slaapgedeeltes en een goed ingerichte keuken. De suites zijn een geweldige optie voor Gayreizigers die op reis privacy en zelfredzaamheid op prijs stellen. Naast meerdere locaties in de buurt, beschikt het Invito ook over een eigen restaurant en bar.

Kuala Lumpur is de zesde meest bezochte stad ter wereld, daarom is het niet verwonderlijk dat er meerdere luxe hotels zijn die veel meer waar voor hun geld bieden dan op veel andere locaties. Een van die locaties is de GTor Hotel, een bekroond etablissement in het hart van Kuala Lumpur. Dankzij zijn kleine ecologische voetafdruk en toewijding aan het milieu, was GTower het eerste hotel in Maleisië dat een groene rating kreeg en dit sociaal bewuste hotel is ongeveer net zo Gayvriendelijk als het kan. De stijlvolle en ruime kamers bieden een vleugje luxe aan uw verblijf en garanderen u een rustgevende ervaring.

Kuala Lumpur

Gay sauna's in Kuala Lumpur

De sauna's in Kuala Lumpur zijn over het algemeen goed onderhouden en comfortabel, met een paar etablissementen verspreid over de stad. Bezet een groot pand, het ruime interieur en 24/7 toegang maken Mandi Manda een van de populairste Gaysauna's van Kuala Lumpur. De locatie trekt grote en diverse menigten die door de deuren stromen om te genieten van de drie verdiepingen van hedonistisch plezier. De locatie beschikt over een scala aan faciliteiten, waaronder een fitnessruimte, een stoombad, regenbaden en zelfs een eigen café. Net als Mandi Manda zullen veel Gaysauna's in de stad geen reclame maken voor hun LGBT + -focus, maar eenmaal binnen zal dit overduidelijk worden.

KL

Gayrechten in Kuala Lumpur

Zoals veel theocratieën wordt het bestuur van Maleisië grotendeels beïnvloed door religieuze overtuigingen, waarden en schriftuurlijke ideologieën. Het overheersende geloof in Maleisië is de islam en de leer van de koran dicteert zwaar de wetten die in het land worden voorgesteld en uitgevaardigd. Om deze reden worden LGBT + -mensen in Kuala Lumpur geconfronteerd met discriminatie, gevaar, vooroordelen en geweld in onevenredige mate in vergelijking met de cisgender- en heteroseksuele bevolking. Strafbaar met maximaal 20 jaar gevangenisstraf, seksuele activiteit van hetzelfde geslacht is ten strengste verboden in Maleisië en burgerrechtelijke executies, en marteling van LGBT + -mensen wordt getolereerd en soms aangemoedigd door de politie.

Er zijn geen aanwijzingen dat de Maleisische regering het Gayhuwelijk legaliseert en evenmin zijn er wetten die LGBT + -mensen beschermen tegen discriminatie en dienstweigering. Openlijk Gayseksuele LGBT + -personen mogen niet in het leger dienen. In tegenstelling tot veel landen blijft de publieke opinie over LGBT + -kwesties negatief en vertoont ze weinig tekenen van verbetering - in 2011 bleek uit een peiling dat 8% van de Maleisische bevolking vond dat Gayseksualiteit geaccepteerd moest worden.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

De beste rondleidingen in Kuala Lumpur

Bekijk een selectie van tours in Kuala Lumpur van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

De beste ervaringen in Kuala Lumpur voor uw reisHaal je gids