Manchester

Een Gaygids voor Manchester

Ontdek de noordelijke krachtpatser van het VK

Manchester heeft een van de beste Gayscènes van Europa. Het is een grote, brutale stad met een geweldig nachtleven en een fascinerende geschiedenis. Manchester was de eerste stad die industrialiseerde en daarmee de industriële revolutie op gang bracht en de basis legde voor de wereld waarin we vandaag leven. Manchester was ook de thuisbasis van de Hacienda, Acid House en de legendarische Mad For It-partyscene van eind jaren 80.

Eind jaren negentig was Manchester de setting voor Queer As Folk, het eerste echte Gay-tv-drama van Groot-Brittannië. Queer As Folk is legendarisch omdat het queer mensen presenteert als normale mensen, in tegenstelling tot karikaturen. Oh, en Manchester is ook beroemd om Canal Street: een enorm Gaydorp midden in het centrum van de stad. Al met al is Manchester een behoorlijk geweldige plek. Het is eigenlijk een van de meest opwindende steden van Europa, en het is een soort verborgen juweeltje. Als je op zoek bent naar een uitje voor een Gaystad, zou Manchester hoog op je lijst moeten staan.

Neem wel een paraplu mee. Morrissey en Emily Pankhurst waren niet alleen de geboorteplaats van de industriële revolutie, maar ook de uitvinder van regen! Als Manchester goed weer had, zou het net zo populair zijn als New York ... maar het zou Manchester niet zijn. Ben je er gek van? Natuurlijk ben je dat.

Manchester

Verken de Gayscene op Canal Street

Canal Street is de altijd populaire Gaywijk van Manchester. Het is niet weggestopt in een discreet steegje. Het is midden in het stadscentrum. Canal Street zit vol met Gaybars en Gayclubs. Het is echt een feestdistrict.

Alle Gay-locaties bevinden zich op dezelfde plek. Je vindt ze allemaal langs Canal Street zelf en in de achterafstraatjes die van Canal Street afwijken. Geniet van een hapje barhoppen. Zoek een plek die uw aandacht trekt en onderzoek. Je zult waarschijnlijk veel dragqueens zien, van wie er velen met flyers naar de verschillende bars zullen leiden.

Als je je gay-avondje uit op Canal Street met een zekere mate van terughoudendheid wilt beginnen, ga dan naar Richmond Tea Rooms. Je kunt er zelfs 's middags terecht voor een kopje thee en een scone. Het heeft een oude school, heel Engelse charme. Het serveert ook drank.

New York, New York is een populaire Gaybar in Bloom Street. Het is vrij klein, maar het is heel leuk. De meeste avonden zijn er drag-optredens. Een goede plek om er een avond van te maken en te flirten met wat locals.

G-A-Y Manchester is waarschijnlijk de beroemdste Gaybar in Manchester, G-A-Y is elke dag open tot 4 uur. De drankjes zijn goedkoop en het wordt 's avonds, vooral op weekdagen, ingepakt. De meeste gay-avonden in Manchester eindigen op G-A-Y.

Manchester

Dingen om te doen in Manchester

Manchester is erg Gayvriendelijk. Overal in de stad zie je Gay's. Als je de Gayscene verlaat, moet je zeker de Northern Quarter bezoeken. Het is het hippe, supercoole uitgaanscentrum van de stad. De Northern Quarter zit vol met bars, restaurants, clubs, winkels en trendy mensen. Je zou je avondje uit kunnen verdelen tussen de Northern Quarter en Canal Street.

Ga 's middags naar de Northern Quarter en bekijk de winkels. Er zijn veel onafhankelijke boetieks om te verkennen. U moet ook de Whitworth Art Gallery en de Manchester Art Gallery bezoeken - beide bevinden zich in de Northern Quarter.

Manchester is legendarisch voor muziek. Het heeft veel rockbands voortgebracht, van Oasis tot de Stone Roses. Het is ook verantwoordelijk geweest voor veel legendarische clubmuziek. De Hacienda was vroeger the place to be, maar sloot vele jaren geleden zijn deuren in een waas van drugsschandalen en financieel wanbeheer - net als Studio 54. Een van de oprichters van de Hacienda (en New Order en Joy Division) schreef er een boek over. Het boek heet The Hacienda: How Not To Run A Nightclub. Een goede inleiding op de culturele geschiedenis van Manchester.

In Manchester vind je terecht veel onafhankelijke platenzaken. Muziekliefhebbers zullen zich verheugen. U kunt 's avonds ook de livemuziekscène bekijken. Bars als YES en Band On The Wall zijn geweldig voor livemuziek.

Manchester

Evenementen in Manchester

Gaypride in Manchester is behoorlijk legendarisch geworden. Het is nu een van de grootste gay Pride-evenementen ter wereld. Manchester Pride is een evenement van bestemming. Mensen stromen de stad binnen om mee te feesten, dus boek je hotel van tevoren. Na de verwoestende aanslag tijdens haar concert in Manchester keerde Ariana Grande in 2019 terug naar de stad om de hoofdrol te spelen in Manchester Pride. Adam Lambert zou optreden in 2021, maar een wereldwijde pandemie maakte daar een einde aan.

Het Manchester International Festival is ook een bestemmingsevenement. Het is een inhaalslag met het Edinburgh Festival. In sommige opzichten is het Manchester International Festival beter dan dat van Edinburgh. Het toont zo'n gevarieerd scala aan acts, van grote namen als Janelle Monae en Bjork tot het meest geavanceerde theater.

Is Manchester een bezoek waard?

Ja! Kortom, Manchester is een grote stad met veel charme en vriendelijke, en niet te vergeten brutale inwoners. De kosten van levensonderhoud zijn in Manchester aanzienlijk lager dan in Londen. Dat betekent dat het nog steeds een bruisend onafhankelijk nachtleven en culturele scene kan hebben. Een groot deel van de BBC is de afgelopen jaren naar Manchester verhuisd. Er zijn zelfs oproepen geweest om het Britse parlement naar Manchester te verplaatsen. In veel opzichten kan Manchester aanvoelen als het echte zwaartepunt. Mensen in Londen hebben het gewoon nog niet door.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Manchester

Blader door een selectie van tours in Manchester van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Manchester voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel