Gay Mexico-Stad

Een Gaygids voor Mexico-stad

Verken Mexico-Stad als een local

Mexico-Stad, de hoofdstad van Mexico en de op één na grootste stad van Zuid-Amerika, is een bruisend en actievol centrum van cultuur, geschiedenis en kunst. De stad is in de loop van het jaar beïnvloed door een reeks culturen, van de oude Azteken tot de koloniale Spaanse overheersing.

Een ware smeltkroes van culturen, de stad is een van de meest multiculturele van Zuid-Amerika, en het bewijs hiervan is overal te zien. Mexico-Stad is ook het epicentrum van het land op het gebied van industrie, financiën en mode en is een wereldwijde hoofdstad van het toerisme.

Recente verbeteringen in LGBT+-rechten en een langzaam groeiende Gayscene hebben Mexico-Stad de afgelopen jaren tot een populaire bestemming voor Gayreizigers gemaakt en er is nu een subtiele maar levendige Gayscene. Hoewel er stappen in de goede richting worden gezet, is de Gaygemeenschap hier discreet, maar daarom niet minder gepassioneerd.

Mexico Stad

Ontdek Zona Rosa

Vertaald in het Engels betekent Zona Rosa roze zone - een passende naam voor de belangrijkste Gaywijk van Mexico-Stad. Zona Rosa is een bolwerk van multiculturalisme, expressie en bevrijding in de stad. Het gebied staat bekend om zijn gevestigde Koreaanse gemeenschap en grote LHBT+-bevolking en is een belangrijke toeristische bestemming.

Het epicentrum van de LHBT+-cultuur in Zona Rosa is Calle Amberes, de hoofdstraat die door het centrum loopt. Amberes is de thuisbasis van een dichtbevolkte selectie Gayclubs, bars en restaurants, en de beschermheren van deze locaties zijn vaak te zien op drukke avonden. Zona Rosa heeft een sfeer van levendigheid en levendigheid, met op elke hoek iets te beleven.

Het gebied heeft te maken gehad met talloze pogingen van de politie en de overheid om zijn identiteit als LGBT+-wijk te verminderen, maar de meeste hebben gefaald omdat de bevolking van Zona Rosa afhankelijk is van het LGBT+-toerisme, ongeacht hun houding.

Mexico Stad

Gaybars en -clubs in Mexico-Stad

Mexico-Stad is nog steeds een conservatief land, dus het Gay-uitgaansleven is meestal minder in-your-face dan in andere landen. De meeste LHBT+-uitgaansgelegenheden in de stad bevinden zich in Zona Rosa, een deel van Mexico-Stad dat bekend staat om zijn hoge LHBT+-bevolking en subtiele maar bloeiende Gay-uitgaansleven. De locaties in de omgeving komen tegemoet aan een breed en gevarieerd scala aan smaken en interesses.

Jongensbar is gelegen in het hart van Zona Rosa en beslaat drie verdiepingen. Elk niveau van de club heeft zijn eigen specifieke sfeer en sfeer, waardoor je genoeg hebt om uit te kiezen. Het hoogtepunt van de club zijn echter de live dansen en shows, variërend van hilarische drag-optredens tot mannelijke strippers en go-go-dansers. Boy Bar is alleen voor mannen en het deurpersoneel handhaaft dit beleid, de ingang wordt ook nauwlettend gecontroleerd, dus er is geen in- en uitspringen.

Een hoofdbestanddeel van de plaatselijke Gayscene en populair onder de jongere, trendy bevolking van de stad. toneelstuk van 42 is een levendige en energieke bar die onlangs een dramatische reconstructie heeft ondergaan. De bar biedt nu een coole en chique uitgaanservaring met een ruige en industriële sfeer. Er is hier geen dekking en elke avond kun je livemuziek, dragshows en cabaretvoorstellingen meemaken.

Voor fans van leer en de kinky kant van het Gay-uitgaansleven hoeft u niet verder te zoeken Tom's lederen bar. De bar is een gevestigde en geliefde locatie die populair is vanwege het donkere en gotische interieur, de uitgebreide donkere kamer en tv's waarop films voor volwassenen worden gestreamd. Tom's heeft in de loop der jaren een cultstatus opgebouwd en is populair bij een reeks Gayseksuele lokale bewoners en toeristen. De bar kan erg druk zijn en er worden regelmatig drankaanbiedingen aangeboden.

Gayhotels in Mexico-Stad

Met zijn verbluffende uitzicht op de skyline, moderne kamers en geweldige locatie, is het W Mexico-Stad is het perfecte hotel voor reizigers die op zoek zijn naar een trendy en chique verblijf, dicht bij de meest exclusieve restaurants, winkels en bars van de stad. Dit 5-sterrenhotel beschikt over een zwembad, een dakterras, een fitnessruimte en zelfs een authentiek Turks stoombad. Gasten van het W zijn gunstig gelegen op slechts enkele minuten van de nabijgelegen gay-dansclub Guilt en de Sodome-sauna.

Gayseksuele reizigers die op zoek zijn naar een elegant verblijf in de buurt van het beste Gay-uitgaansleven van de stad, zouden de Hotel Geneve Mexico-stad. Het Hotel Geneve is een van de meest populaire hotels van de stad onder Gayseksuele reizigers. Gasten kunnen genieten van de uitgebreide faciliteiten van het hotel, waaronder een gastronomisch restaurant, een volledig uitgeruste 24-uursfitnessruimte en geavanceerde spadiensten. De kamers zijn ingericht in een weelderige en traditionele stijl.

Aan alle kanten omringd door gay uitgaansleven en cultuur, de Hotel Koninklijke Reforma is de belichaming van betaalbare luxe. Het hotel biedt eigentijdse en stijlvolle kamers en is een van de meest populaire locaties van de stad bij Gaytoeristen. Met een zwembad op het dak en een bar, een fitnessruimte en een restaurant, wordt u goed verzorgd in Hotel Royal Reforma.

Mexico Stad

Vrolijke trots in Mexico-Stad

Mexico City Pride is een jaarlijks terugkerend evenement dat de aanwezigheid van LGBT+-mensen in de stad wil vieren en een stem geeft aan degenen die vaak worden vervolgd en gediscrimineerd. Hoewel het festival een kans is om los te laten en plezier te hebben, is het ook een ruimte om verandering en meer rechten voor de LGBT+-burgers van het land te eisen.

De festiviteiten vinden voornamelijk plaats in Zona Rosa en omvatten een straatfestival, tal van feesten op Gay-locaties en een grote parade. De pride-vieringen vinden elk jaar in juni plaats en zijn de op een na grootste in Zuid-Amerika, met meer dan 250,000 aanwezigen.

Het evenement begon voor het eerst in de jaren 1970 met een groep van slechts 300 en tegenwoordig zullen de meeste bedrijven in Zona Rosa worden versierd met regenboogballonnen en spandoeken, ongeacht of ze zich specifiek richten op LGBT+-klanten of niet.

Gayrechten in Mexico-Stad

Gayseksualiteit werd in Mexico gedecriminaliseerd na de invoering van het Franse wetboek van strafrecht in 1871 en is sindsdien legaal gebleven. Desondanks hebben veel LGBT + -burgers in het land te maken gehad met vervolging en intimidatie onder Mexico's immoraliteits- en onfatsoenlijkheidswetten.

Het land heeft dramatische verbeteringen gezien in de rechten en gelijkheid van LGBT + -ers, waarbij het Gayhuwelijk werd gelegaliseerd in 2015 en gezamenlijke adoptie in 2016. Deze wetgeving markeerde een stap in de goede richting, maar koppels van hetzelfde geslacht moeten een langere en meer testaanvraagprocedure om een ​​huwelijksvergunning te ontvangen.

Discriminatiebeschermingen bestaan ​​sinds 2003, waarbij genderidentiteit en seksuele geaardheid expliciet worden vermeld in de juridische code van het land.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Mexico-stad

Blader door een selectie van tours in Mexico-Stad van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat uw tour begint.

Het beste ervaringen in Mexico Stad voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel