Osaka

Een Gaygids voor Osaka

Ontdek de leukste stad van Japan

Vaak vergeten in de schaduw van het bruisende en uitgestrekte Tokio en de kleinere historische steden van Japan, is Osaka traditioneel de thuisbasis van de arbeidersklasse. In deze bruisende en opwindende stad hebben de inwoners besloten zich te schikken naar het conservatisme van de bredere Japanse samenleving en een reputatie te verwerven als een van 's werelds meest leuke bestemmingen.

Osaka is geen aantrekkelijke stad in de traditionele zin, maar de uitgestrektheid van grijze betonnen gebouwen en glazen wolkenkrabbers heeft een charme die grotendeels wordt aangedreven door de raadselachtige en charismatische mensen die ze bewonen. 'S Nachts komt de stad tot leven. Verlicht door de neonreclames die de gebouwen bedekken, heeft Osaka een van de levendigste uitgaansscènes in Japan, bestaande uit een reeks hyperniche-bars en clubs die zich richten op een heel specifiek publiek.

De niet-oordelende en ontspannen houding van Osaka heeft geleid tot het ontstaan ​​van een grote, diverse en levendige Gayscene. Het belangrijkste Gaybuurt van de stad is Doyama, een grote en gastvrije toeristische hotspot waar de meeste Gay-uitgaansgelegenheden zijn gevestigd. Osaka is een kleurrijke en bevrijdende stad, gecombineerd met de indrukwekkende Gayscene, de stad is een must-visit bestemming voor Gayreizigers.

Osaka

Gaybars en clubs in Osaka

Het epicentrum van het Gay-uitgaansleven van Osaka is Doyama, en met name het gebied rond het station van Umeda. De wijk is een bruisend centrum van toerisme en entertainment en wordt algemeen beschouwd als een van de meest opwindende gebieden in Japan. De bars hier zijn meestal niet klein, dus gasten zullen meestal op krukken rond de bar zitten om te kletsen met andere gasten en het barpersoneel.

Een van de meest populaire clubs onder Gayseksuele reizigers in Osaka is Grand Slam. Deze vreemdelingenvriendelijke Gayclub richt zich al meer dan tien jaar op de luide en trotse Gaybevolking van Osaka. De bar, gespecialiseerd in karaoke, is iets groter dan de meeste nabijgelegen locaties en biedt gemakkelijk plaats aan 30-40 personen. De levendige sfeer maakt Grand Slam de ideale plek voor reizigers die op zoek zijn naar een avond vol actie.

Dorp is misschien wel een van de grootste Gayclubs buiten Tokio. De levendige locatie is een hoofdbestanddeel van de Gayscene in Osaka en is een grote favoriet onder zowel lokale als Gaymannen. De bar kan meer dan 100 gasten ontvangen, is erg groot naar Japanse begrippen en beschikt over een lange bar die de perfecte plek is om lokale Gay's te ontmoeten en met hen te praten. Village is de perfecte plek voor reizigers die op zoek zijn naar het beste gay-entertainment in Osaka, aangezien de bar vaak drag-optredens, cabaret- en comedyshows organiseert.

De beste plek om op te warmen voordat je naar de levendigere bars van de stad gaat, is ongetwijfeld LuPu. Deze bar in lesbische handen staat bekend om het tekenen in een diverse dwarsdoorsnede van de LGBT + -gemeenschap. Drankjes zijn geprijsd op een vaste 800 Yen en er is geen oplader voor de hoes, waardoor het een betaalbare optie is om voor te drinken. De laatste zondag van elke maand is een feest voor alleen vrouwen, maar verder staat LuPu open voor iedereen.

Gay Osaka

Gayhotels in Osaka

De identiteit van Osaka als hotspot van Gaygemeenschap en cultuur betekent dat bijna alle hotels in de stad als Gayvriendelijk kunnen worden beschouwd en dat de meeste Gayseksuele reizigers geen problemen zullen hebben tijdens hun verblijf. Om een ​​inclusief en gastvrij verblijf te garanderen, kunt u overwegen om in de Gaywijk van Doyama te verblijven. Als je in deze wijk verblijft, heb je ook snel toegang tot de Gaybars en clubs van de stad.

Osaka is een zeer moderne stad en daarom is het alleen maar passend dat uw accommodatie ook van een eigentijdse en strakke standaard is. De Hotel Granvia Osaka is een treffend voorbeeld van de futuristische architectuur van de stad en bevindt zich direct boven het hoofdstation JR Osaka. De kamers van Hotel Granvia bevinden zich niet alleen dicht bij een breed scala aan restaurants, bars en winkels, maar zijn ook smaakvol ingericht en zeer ruim. Daarnaast bevindt de Gaywijk Doyama zich op korte loopafstand.

Voor het ultieme luxe verblijf kunt u een verblijf in het Hilton Osaka. Dit centraal gelegen hotel is een vaste favoriet onder Gayreizigers vanwege het schone en eigentijdse ontwerp, de hoogwaardige faciliteiten en het adembenemende uitzicht op de uitgestrekte skyline van Osaka. De overvloedige faciliteiten van het Hilton zijn onder meer een fitnessruimte, een spa en restaurants op het terrein, en gasten vinden er een mix van Japanse en westerse producten.

Elke reis naar Japan is niet compleet zonder de iconische pod-hotels te ervaren. Bij Eco Kubus Shinsaibashi, gasten slapen in kleine slaapcapsules die volledig zijn uitgerust met alle voorzieningen en technologie die men nodig heeft. Alle capsules zijn volledig voorzien van airconditioning en er zijn kluisjes beschikbaar voor persoonlijke bezittingen. Eco Cube is een populaire optie voor reizigers die Osaka met een beperkt budget willen verkennen.

Gay Osaka

Gay Pride in Osaka

Osaka is een LGBT + -hotspot in Japan en het is bekend dat de stad een snel groeiende Gayscene heeft. Als zodanig zou het geen verrassing moeten zijn dat de stad ook de thuisbasis is van een van de grootste en best bezochte trots van Japan. De Kansai Rainbow Fest en Parade is een jaarlijks weekend lang evenement dat tot doel heeft LGBT + identiteiten te vieren en een sfeer van acceptatie, waardigheid en respect te bevorderen.

De trots verzamelt routinematig menigten van meer dan 10,000 personen en speelt gastheer voor een scala aan evenementen, feesten en workshops. Een van de meest verwachte optredens elk jaar is die van de Obaachan Group - een groep rappende grootmoeders die allemaal in de 60 zijn en elk jaar naar buiten komen om de LGBT + -bevolking van Osaka te steunen.

Japan

Gayrechten in Osaka

Japan wordt vaak beschouwd als een van de meest vooruitstrevende landen in Azië met betrekking tot LGBT + -rechten. Seksuele activiteit van hetzelfde geslacht werd tussen 8 en 1872 slechts gedurende een korte 1880 jaar gecriminaliseerd en vijandigheid jegens Gayseksualiteit maakt geen deel uit van de Japanse geschiedenis of cultuur. Desondanks wordt het Gayhuwelijk in Japan nog steeds niet erkend en hebben gezinnen met koppels van hetzelfde geslacht geen recht op dezelfde voordelen en wettelijke bescherming als gezinnen van gemengd geslacht.

In bepaalde regio's van Japan bestaat bescherming tegen discriminatie en de LGBT + -bevolking in Osaka wordt beschermd. Uit een in 2015 gehouden peiling bleek dat de meerderheid van de Japanse bevolking voorstander was van het legaliseren van het Gayhuwelijk. Uit recentere peilingen is ook gebleken dat er steeds meer steun is voor LGBT + -kwesties, met name onder de jongere generaties in het land. De sociale houding in Japan wordt liberaler en de regering begint schijnbaar vorderingen te maken in de goede richting.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

De beste rondleidingen in Osaka

Bekijk een selectie van tours in Osaka van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Osaka voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel