Renaissance Pittsburgh Hotel Pennsylvania

Een Gaygids voor Pittsburgh

Pittsburgh is een geweldige stad voor Gayseksuele reizigers

Pittsburgh staat bekend als "Steel City" vanwege zijn industriële erfgoed. Het is een liberale stad met een verrassend goede Gayscene. Het wordt ook beschouwd als een van de meer betaalbare steden van Amerika met lage criminaliteitscijfers en een goede levensstandaard.

Andy Warhol, een buitengewone queerkunstenaar, is de beroemdste zoon van Pittsburgh. Geen enkele andere kunstenaar uit de 20e eeuw heeft zo’n enorme culturele erfenis behalve Picasso. Het Andy Warhol Museum is een van de beste culturele attracties in Pittsburgh; er worden regelmatig LGBT+-evenementen georganiseerd.

Pittsburgh is misschien niet een van de belangrijkste toeristische bestemmingen van Amerika. Dat gezegd hebbende, het is een fantastische stad die veel te bieden heeft.

Pittsburgh · Gaybars

Gaybars in Pittsburgh

Blauwe maan wordt aangekondigd als de “vriendelijkste Gaybar in Pittsburgh”. Er worden regelmatig drag-evenementen georganiseerd en het bevindt zich in Butler Street. Een van onze favoriete wijken in Pittsburgh heet Shadyside - ideale postcode voor LGBT+-inwoners, natuurlijk. Shadyside heeft een paar Gaybars. Het is waarschijnlijk de meest vrolijke wijk van Pittsburgh.

In Shadyside vind je ook 5801, een relaxte Gaybar die populair is bij de lokale bevolking. Op het terras kunt u eten en mengen. Aan de schaduwzijde van de sporen vind je ook Element, een Gaybar met livemuziek, Drag Race-evenementen en cabaretavonden. Het is een van de meer populaire Gaybars in Pittsburgh.

Het Andy Warhol Museum

Andy Warhol-museum

Andy Warhol is een van de grote Amerikaanse artiesten. In de jaren zestig kreeg hij bekendheid als boegbeeld van de popartbeweging. Hij groeide op in Oakland, Pittsburgh. Zijn familie waren Byzantijnse katholieken. Andy aanbad op het altaar van beroemdheden, film, pop en commercie. Hij weerspiegelde de Amerikaanse cultuur terug naar zichzelf in legendarische kunstwerken, zoals zijn afbeelding van Marilyn Monroe. Warhol was Gay en hij bracht een vreemde gevoeligheid in zijn werk, niet in de laatste plaats door zijn aanbidding van vrouwelijke sterren. Hij schilderde ook colaflessen en elektrische schoonmaakproducten. Hij was door en door Amerikaans.

Pittsburgh viert het leven en werk van Andy Warhol als een uitgebreid museum. Er zijn zeven verdiepingen met films, originele kunstwerken, een enorm archief, wisselende exposities en regelmatige live-evenementen. Er zijn ongeveer 900 schilderijen en meer dan 100 sculpturen.

Je hoeft geen kunstliefhebber te zijn om het Andy Warhol Museum te bezoeken. Zijn werk ging verder dan de grenzen van de kunst en omvatte alle aspecten van cultuur, van Elizabeth Taylor tot stofzuigers.

Gaypride in Pittsburgh

Pittsburgh Pride vindt elk jaar in juni of juli plaats. Het is het grootste gay Pride-evenement in Pennsylvania. Het evenement is elk jaar gegroeid. Het heeft recentelijk in juli plaatsgevonden om botsingen met andere grote Pride-evenementen te voorkomen. Pittsburgh Pride 2019 trok meer dan 250,000 mensen, waardoor het de grootste parade in Pittsburgh is.

Duquesne-helling

Deze duizelingwekkende spoorlijn werd in 1877 geopend. Hij was ontworpen om arbeiders van hun huizen op de heuvel naar de fabrieken te vervoeren. Sommige heuvelachtige spoorlijnen zijn nog steeds operationeel. Het is geweldig om een ​​ritje te maken als je in Pittsburgh bent. Niet in de laatste plaats omdat het Victoriaans is: het biedt ook een panoramisch uitzicht over de stad. De arbeiders hebben misschien onder zware omstandigheden gewerkt voor een bescheiden loon, maar ze konden tenminste op een levendige manier aan het werk komen.

Bezoek het Strip District

Een van de hipste wijken van Pittsburgh, het Strip District, staat vol met restaurants, boetieks en internationale markten. Dit is een goede plek om 's ochtends of' s middags te bezoeken. Het is goed om er eerder te zijn, aangezien sommige verkopers halverwege de middag stoppen met serveren. Het Strip District is een goede zaak om te doen in Pittsburgh voordat je 's avonds naar de bars gaat.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

De beste rondleidingen in Pittsburgh

Bekijk een selectie van tours in Pittsburgh van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Pittsburgh voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel