De Week

Een Gaygids voor Sao Paulo

Sao Paulo heeft 's werelds grootste Gayclub en de grootste Pride-parade

Sao Paulo is een van 's werelds grootste en meest dichtbevolkte steden. Het heeft ook een van 's werelds grootste Gayscènes. Sao Paulo Pride is de grootste gay Pride-parade ter wereld en The Week is 's werelds grootste gayclub.

Sao Paulo krijgt minder aandacht dan Rio. Het is geen stad met een grote culturele impact, om het botweg te zeggen. Daar zijn redenen voor. Sao Paulo heeft hoge criminaliteitscijfers, het is enorm en het wordt meer erkend als een financieel centrum dan als een toeristische trekpleister. Dat gezegd hebbende, Sao Paulo is een van de meest opwindende steden ter wereld. Het is geen stad voor angsthazen.

So Paulo · Hotels

Hoe veilig is Sao Paulo?

Laten we eerst de lastige vraag behandelen. Sao Paulo is niet de veiligste stad ter wereld. Dat gezegd hebbende, als u het correct navigeert, kunt u het risico aanzienlijk verkleinen. De meest voorkomende bedreiging is beroving, dus laat uw Rolex thuis. Overdag zou u geen problemen moeten hebben in de veiligere gebieden. 'S Nachts is het raadzaam om een ​​taxi te nemen bij een gerenommeerd bedrijf van en naar de locatie waar u naartoe gaat. Je wilt als toerist 's nachts niet rondlopen in Sao Paulo. Dus, als je een grote gay-avond hebt, neem dan een taxi vanaf het hotel. Gelukkig is de gewelddadige criminaliteit in Sao Paulo de afgelopen jaren sterk gedaald.

Tuinen

Waar te verblijven in Sao Paulo

De wijk Jardins is de beste en veiligste plek voor toeristen. Het is een welvarend deel van de stad met veel uitstekende hotels om uit te kiezen. The Jardins heeft ook ongeveer 200 bars en enkele van de beste musea van Sao Paulo. De beroemde Paulista Avenue is ook op loopafstand.

Je vindt er veel luxe boetieks, waaronder Chanel en Gucci. De Jardins is een typisch rijke, kosmopolitische wijk in een grote wereldstad en het meest toeristisch-vriendelijke deel van Sao Paulo.

De Week

De Gayscene in Sao Paulo

De meeste Gaybars van Sao Paulo zijn te vinden in Consolação, een wijk in het centrum van de stad. Frei Caneca (bekend als ‘Gay’ Caneca) is het belangrijkste centrum van de Gayscene in Sao Paulo. Je hebt er rechtstreeks toegang toe vanaf Paulista Avenue.

Frei Caneca zit vol met Gayvriendelijke winkels en veel Gaybars en clubs. Dit is waar al die hete Braziliaanse jongens gaan feesten in Sao Paulo.

Babu-lounge is een van de grootste Gayclubs in Sao Paulo. Het heeft verschillende dansvloeren, top dj's, go go dansers en veel warme klanten. Naarmate de nacht vordert, zullen shirts loskomen. U kunt uw Gay-avondje uit in Sao Paulo beginnen of eindigen in Babu Lounge.

Club Yacht heeft een nautisch thema maar je hoeft je niet als zeeman te kleden. Het trekt een jeugdig, modieus publiek aan. Alle barmannen zijn gekleed als matrozen.

Aloka wordt beschouwd als de belangrijkste Gayclub in Frei Caneca. Dit is een goede plek om je avond af te sluiten - het gaat open na middernacht en blijft open tot ongeveer 6 uur 's ochtends. Als je er een nacht van maakt in Frei Caneca, dan is dit de plek waar je moet zijn.

De grootste Gayclub van Sao Paulo bevindt zich niet in Frei Caneca. Het is voorbij in Barra Funda. De Week is simpelweg een legendarische Gayclub. Het is - we herhalen het - de grootste Gayclub ter wereld. Het is een grote, onbezonnen tempel van overdaad. De kater zal het waard zijn.

São Paulo Pride 2019

Gay Pride in So Paulo

In 3 woonden ongeveer 2019 miljoen mensen de Sao Paulo Pride bij. Ondanks hun stem voor een ondubbelzinnige Gayfobe president, hebben Sao Paulo en Rio enorme en zeer zichtbare Gayscènes. De Gayfobe president die we niet willen noemen, heeft bizarre opmerkingen gemaakt over vrouwen en etnische minderheden, en heeft ook losgeslagen Twitter-tirades losgelaten. Zijn capriolen hebben de Gaygemeenschappen van Brazilië geïnspireerd om van zichzelf te laten horen. Het organiseren van de grootste gay Pride-parade ter wereld in Sao Paulo maakt deel uit van dat proces.

Gaybars in Sao Paulo

Dingen om te doen in Sao Paulo

Sao Paulo is het financiële centrum van Brazilië. Als u wilt ontspannen op het strand, dan is dit niet de plek om te zijn. Als u op zoek bent naar een bruisend nachtleven, dan is dit zeker een goede keuze. Evenementen zoals Sao Paulo Pride trekken veel toeristen - alleen al voor de parade is het een bezoek waard.

De Pride-parade neemt Avenida Paulista over. Deze straat staat vol met winkels en restaurants en het beroemde MASP-museum. Dit museum heeft meer dan 8,000 kunstwerken, waaronder meesterwerken van Van Gogh en Picasso.

Ibirapuera Park is gebaseerd op Central Park in New York. Het is een van de grootste stadsparken in Zuid-Amerika. U kunt het gemakkelijk bereiken vanuit de wijk Jardins.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Sao Paulo

Bekijk een selectie van tours in São Paulo van onze partners met gratis annulering tot 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Sao Paulo voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel