Een Gay-gids voor de Castro

Een Gay-gids voor de Castro

Ontdek Amerika's beroemdste gayborhood

Castro is de legendarische Gaywijk van San Francisco. Het werd de eerste en meest iconische Gaybuurt van Amerika. In de jaren 70, na de Stonewall-opstand en de eerste Pride-mars, was de Castro het hoofdkwartier van de Gaybevrijdingsbeweging.

Armistead Maupin's Tales Of The City Novels hebben het Gay San Francisco vereeuwigd, vooral het Castro-district. San Francisco werd een magneet voor Gayseksuele Amerikanen. Er zijn de afgelopen jaren dingen veranderd. De Castro is nog steeds erg Gay, maar het is onbetaalbaar. De opkomst van Silicon Valley en de technische giganten heeft San Francisco hervormd. De huizenprijzen in San Francisco zijn tussen 2009 en 2019 bijna verdubbeld. Dat gezegd hebbende, de Castro is nog steeds erg Gay.

Castro

 

De Gaygeschiedenis van Castro

 

Tijdens de Tweede Wereldoorlog vertrokken veel troepen vanuit San Francisco om in Europa te vechten. Ze landden ook in San Francisco op weg naar huis. Met zoveel jonge mannen die hun leven riskeerden, was het een intense tijd om te leven. Veel van deze mannen hadden relaties met elkaar. San Francisco was een centrum van Gay-activiteit. Stel je al die soldaten in één stad voor - er was veel actie.

In 1980 was naar schatting 17% van de bevolking van San Francisco Gay. Het werd al in 1964 door Life magazine geprezen als de ‘Gay Capital of America’.

De film "Milk" met in de hoofdrol Sean Penn beschrijft de Gaygeschiedenis van de Castro. Harvey Milk had een camerawinkel in Castro Street. Terwijl je vandaag de Castro binnenwandelt, zie je een enorme regenboogvlag hoog in Harvey Milk Plaza wapperen.

Hij was de eerste openlijk Gayseksuele politicus die in Californië werd gekozen. Hij werd al in 1978 vermoord. Harvey Milk voerde campagne voor Gayrechten in een tijd waarin de houding tegenover Gay's zeer vijandig was. Gayseksualiteit was pas onlangs gelegaliseerd en Gayseksuele Amerikanen kwamen voor het eerst uit de schaduw. Bedenk dat zelfs Liberace in die tijd in de kast zat! Harvey Milk werd een lokale held. Hij stond bekend als de 'burgemeester van Castro Street'.

De Castro zou na zijn dood een donkere wending nemen. De aidscrisis stond voor de deur en bracht verwoesting teweeg in de beroemdste Gaybuurt van Amerika.

Tegenwoordig is Castro een van de meest levendige wijken van Amerika. Er zijn ook dingen veranderd op het gebied van Gayrechten. In 2016 noemde de Amerikaanse marine een van haar tankers USNS Harvey Milk.

Castro

 

Gaybars en clubs in Castro

 

De rand is een van de langstlopende Gaybars in Castro. Het is een van de meest populaire Gaybars in San Francisco en het is zeven dagen per week geopend.

Het cafe is een Castro-instelling. Echt een plek om te zien en gezien te worden. Het is aan de overkant van Harvey Milk Plaza. Het is al meer dan dertig jaar een belangrijke uitgaansgelegenheid voor de Castro-gemeenschap. Het is een van de beste plekken om 's avonds te feesten.

Twin Peaks Taverne is een van Amerika's langstlopende Gaybars. Het opende al in 1935 en het was zelfs toen een Gaybar, lang voordat Gayseksualiteit werd gelegaliseerd. Het had de status van monument gekregen vanwege het historische belang ervan. Het stond bekend als de 'poort naar de Castro'.

Mix is een goede plek om je te mengen - daarom heet het waarschijnlijk Mix. Het terras is een goede plek om wat locals te ontmoeten.

Beaux is een populaire Gaybar en -club in de Castro. De dansvloer is groot en wordt 's avonds vol en bezweet. Je ziet go go-dansers en Drag Race-alumni optreden op het podium. Je zult hier een aantal serieuze hotties zien - al je Gaydromen kunnen uitkomen.

San Fran

 

Gaycultuur in de Castro

 

Ga naar het GLBT History Museum van Castro. De Gaygeschiedenis van San Francisco is zo uitgebreid dat er een museum nodig was om het te herdenken. Het GLBT Museum is geopend in 2011. Je kunt de recente Gaygeschiedenis van San Francisco en Castro ontdekken. Het strekt zich zelfs uit tot aan de Spaanse ontdekkingsreizigers van voordat de Amerikaanse republiek werd opgericht.

Maak een wandeling over de Castro's Rainbow Honor Walk. Het is net als Holywood's Walk Of Fame, alleen als eerbetoon aan queer historische figuren in tegenstelling tot acteurs. De Rainbow Honour Walk is uitgebreid tot meerdere blokken. Je zult zien dat veel LGBT+-iconen worden herdacht, van Oscar Wilde tot Alan Turing.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in San Francisco

Bekijk een selectie van tours in San Francisco van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in San Francisco voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel