Het verkennen van de Gaybarscène van Bali

Het verkennen van de Gaybarscène van Bali

De Gaybars van Bali zijn een leuke omgeving om de Gayscene te verkennen.

Met een prachtige kustlijn, terrasvormige rijstvelden en vulkanische landschappen is Bali voor velen altijd een droombestemming geweest. En aangezien het voornamelijk een hindoe-eiland is, is het ook een open en acceptabele plek voor Gayreizigers.

Deze acceptatie is nooit duidelijker dan in Seminyak, waar vier Gaybars naast elkaar liggen.

Hoofdartikel van Bali bars 1Denk aan de vier bars als broers en zussen met Goed mengen zijnde de oudste gevolgd door Bali Joe. En zoals bij de typische jongere broers, Bottoms Up en Gezichtsbalk worden meestal genegeerd.

Aanvankelijk begonnen Mixwell en Bali Joe's allebei als straight bars, maar nadat Mixwell de overstap had gemaakt, volgde Bali Joe al snel.

Zoals met de meeste broers en zussen, doet de oudste alles een beetje beter, terwijl de op een na oudste heel erg zijn best doet om zijn oudere broer na te bootsen. Als gevolg hiervan is er altijd concurrentie en rivaliteit tussen de twee bars.

Goed mengen

De inrichting van Mixwell is erg art deco, met zilver en wit behang, kroonluchters en een stijlvolle bar. Het heeft een beter licht- en geluidssysteem dan dat van Bali Joe. Beide bars hebben nachtelijke drag-shows en go-go-dansers, maar de artiesten bij Mixwell presteren beter en de jongens zijn heter.

Hoofdartikel van Bali bars 3

Bali Joe

Dat gezegd hebbende, Bali Joe's heeft de naamsbekendheid en is voor veel klanten net zo goed als die van Mixwell. Het komt allemaal neer op een kwestie van smaak. Bali Joe heeft een veel beter podium dan dat van Mixwell, en de ruimte is breder, zodat er meer mensen in kunnen.

Het is echter donkerder, met voornamelijk zwarte muren, maar het heeft meer comfortabele stoelen. Beide bars hebben kleine ruimtes om te dansen, wat het een beetje moeilijk maakt om je innerlijke John Travolta te kanaliseren.

Na 11 uur zijn de twee bars even druk, en met de aangrenzende bars, stroomt de menigte gemakkelijk heen en weer, meestal met hun drankjes (hoe ze de controle houden over hun glaswerk is een mysterie). Het personeel aan de bars is ook erg gastvrij en na slechts een paar bezoeken zullen ze terugkerende klanten begroeten als vaste klanten.

Bottoms Up

Bottoms Up doet zijn best om klanten te werven door verschillende medewerkers in te zetten om mensen aan te moedigen om binnen te komen, maar de bar heeft moeite om te concurreren met zijn oudere broers. Facebar vergaat het erger met weinig tot geen klanten. DIX Club, ingeklemd tussen Mixwell en Bali Joe's, is al gesloten.

Hoofdartikel van Bali bars 2Het is duidelijk dat dit gebied verzadigd is, aangezien de andere twee balken moeite hebben om bij te blijven. Het zou geweldig zijn als er extra bars zouden worden geopend in andere delen van Bali, zoals in het nieuwe hippe Canggu of zelfs het overontwikkelde en zeer rechte Kuta-gebied.

Maar voorlopig kunnen bezoekers van Bali genieten van de bezienswaardigheden en geluiden van deze bars. Ze hebben allemaal een geweldige mix van Gay's, hetero's, oude, jonge, blanke en Aziatische klanten - waardoor ze een echt diverse en leuke afleiding vormen.

Lees verder: Dingen om te doen in Bali.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen op Bali

Bekijk een selectie van tours op Bali van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat uw tour begint.

Het beste ervaringen in Bali voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel