Montreal

Ontdek het Gaydorp van Montreal

Het Gayhart van Montreal verkennen.

Montreal heeft een van de grootste Gaydorpen ter wereld. Het is ongeveer 15 minuten lopen van de geplaveide straten van Old Montreal, het historische deel van de stad. De Gaywijk van Montreal was ooit een arm, onopvallend deel van de stad. Het bruisende Gay-uitgaansleven verlevendigde de dingen nogal en zette het onvermijdelijke gentrificatieproces op gang.

Het Gaydorp ligt in het hart van de stad, net als het Londense Soho. Montreal is echt een stad met districten, elk met zijn eigen karakter. Veel van de beste gay-locaties en evenementen van Montreal bevinden zich niet eens in het Gaydorp. Dat gezegd hebbende, velen zijn dat ook! Het Gaydorp is ook een geweldige plek om te verblijven, en het is goedkoper dan Old Montreal.

Je weet dat je in het Gaydorp bent als je de kleurrijke ballen hierboven ziet. (Haal je gedachten uit de goot, het is kunst!). De ballen zijn ontworpen door Claude Comier - ze zijn het meest iconische symbool van het Gaydorp geworden. Je zult ook een overvloed aan regenboogvlaggen zien. De hoofdstraat is Rue Sainte-Catherine.

In de zomermaanden wordt het dorp erg druk, net als de historische wijk verderop. Dit is de Franstalige hoofdstad van Canada, dus er zijn genoeg terrassen. Het is alleen voor voetgangers, dus de bars en restaurants lopen direct over de straat. De Fransen bepaalden de cafécultuur. Het Gaydorp van Montreal is een uitstekende plek om mensen te kijken. Je zult geen tekort aan eye candy vinden.

Cabaret Mado

 

Cabaret Mado

 

Cabaret Mado, een van de meest iconische Gaybars in Montreal, is een soort instelling. Je kunt het niet missen - het opzichtige ontwerp boven de ingang is nogal onderscheidend: een dragqueen van papier-maché. Je zult hier enkele van de beste dragtalenten van Montreal zien, van gevestigde koninginnen tot opkomende acts. De procedure vindt meestal plaats in het Frans, maar als er genoeg toeristen in huis zijn, schakelen de koninginnen mogelijk over op het Engels.

Bar Le Cocktail Montréal

 

Bar Le Cocktail

 

Deze bar bevindt zich in het hart van het Gaydorp. Het happy hour vindt plaats tussen 5 en 8 uur. Het is een goede plek om vroeg in de avond wat te drinken en te kletsen. Naarmate de nacht vordert, wordt het levendiger en luidruchtiger. Je vindt er dragqueens, karaoke en dj's - het feest gaat door tot in de vroege uurtjes.

Club Unity

 

Club Unity

 

De grootste Gaybar en -club in Montreal, dit is waar je terechtkomt op een avondje uit in het Gaydorp. Het is het beste om je avond hier af te sluiten na een beetje kroeghoppen. Als u te laat komt, kunnen er wachtrijen zijn. De drankjes zijn hier niet al te duur. Je vindt hier enkele van de mooiste exemplaren van de Quebecse nacht.

Le Saloon Montréal

 

Le Saloon

 

Je moet die kater oplossen, wat moet je doen? Ga naar Le Saloon en bestel een burger. Je zult ook andere kater-afbrekende maaltijden en gezonde opties vinden. Het happy hour begint hier om 4 uur, dus je kunt een goed getimed haar van de hond hebben.

Ultieme middagtour door Montreal - Engels

 

Eten en drinken

 

Montreal is goed ingeburgerd als een belangrijke culinaire bestemming. De beroemde chef-kok Anthony Bourdain was een fan van de eetcultuur in Montreal en hij hielp deze onder de aandacht te brengen in zijn tv-programma. Enkele van de beste Montreal-eetgelegenheden van Bourdain zijn Au Pied de Cochon voor lekker eten, Wilensky's Light Lunch voor iets informeels en Joe Beef voor vlees en zeevruchten. Als het goed genoeg is voor Bourdain, is het ook goed genoeg voor jou.

Als je in het Gaydorp zelf wilt eten, raden we Le Red Tiger aan voor Vietnamees, Rotisserie St-Hubert voor klassiek Frans informeel dineren en Crux Comptoir als je je heel gezond en biologisch voelt.

Een van de beste dingen die je in Montreal kunt doen, is wandelen. De Fransen hebben het concept van de flaneur in de 19e eeuw uitgevonden. De flaneur verkent die stad zonder bestemming in gedachten, zowel overdag als 's nachts, op zoek naar sensorische stimulatie. Montreal is een geweldige plek om te proberen rondslenteren.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Montreal

Bekijk een selectie van tours in Montreal van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat uw tour begint.

Het beste ervaringen in Montreal voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel