Ontsnap naar Neverland, Koh Kood

Ontsnap naar Neverland, Koh Kood

Op zoek naar dat ongrijpbare tropische eiland waar je echt kunt ontspannen en er even helemaal tussenuit kunt zijn? Koh Kood is misschien de juiste plek.

Kood (of "Kut" voor de lokale bevolking) is lgelegen aan de uiterste oostkant van de Golf van Thailand, in de provincie Trat dicht bij de meer grotere, meer ontwikkelde Koh Chang.

Net als veel andere Thaise eilanden heeft Kood een kustlijn van met palmen omzoomde zandstranden en een tropisch regenwoud met rivieren en watervallen. Wat Kood zo bijzonder maakt, is dat het erin is geslaagd een delicaat evenwicht te bewaren tussen toegankelijkheid en rustige afgelegen ligging.

Ko Kood 4Er is net genoeg ontwikkeling om het eiland toegankelijk te maken, met een goede keuze aan rustige resorts (allemaal onafhankelijk eigendom en geen hotelketens, behalve de ultra-exclusieve Soneva Kiri). De resorts zijn goed verspreid en profiteren van de uitstekende witte zandstranden aan de westkust, die accommodatie in bungalowstijl bieden. De resorts serveren geweldige lokaal geproduceerde maaltijden. Velen hebben hun eigen strandbar en directe speedbootverbindingen naar het vasteland.

Hideway-bestemming

Kood is en voelt afgelegen en bijna uniek onontwikkeld. Geen grootschalige ontwikkelingen, geen 'walking street', geen discobeats of nachtleven, buiten je eigen resortbar. Dit is niet voor iedereen weggelegd, maar als je op zoek bent naar een toevluchtsoord, dan is dit de plek.

Het Kapitein Haak Resort is alleen per boot bereikbaar en heeft echt een week van zalige ontspanning en gekoesterde herinneringen opgeleverd.

Het resort beschikt over ruime minivilla's met een prachtig uitzicht op zee, bijna uit het zicht verscholen tussen rotsen en bomen. Meer villa's grenzen aan een prachtig rustige met mangrove omzoomde riviermonding.

Ko Kood 5De knappe bootsman van het resort staat voor u klaar om u de rivier op te nemen en aan te meren aan het einde van een lange promenade. Deze sluit aan op de enige verharde weg op het eiland. Hij neemt gasten ook mee naar een prachtige waterval en een zoetwaterdompelbad in het midden van het eiland. Hij leek graag te pronken met zijn bekwaamheid door vanaf het hoogste punt in het koele, heldere water te duiken. Dit is waar dromen van gemaakt zijn, maar dit was allemaal heel echt!

Het personeel is oprecht charmant, staat klaar wanneer dat nodig is en is zich er zeer van bewust dat mensen hier komen voor rust en stilte.

Er zijn andere resorts op Koh Kood het overwegen waard om die ontsnapping naar Neverland te realiseren. De meeste zijn relatief klein en vol in het hoogseizoen (november tot maart), dus boek vroeg.

Dit zijn onze beste hotelkeuzes op Koh Kood.

Als alternatief kunt u klik hier om alle hotels op Koh Kood te doorzoeken.

Gepubliceerd: oktober 2014

Bijgewerkt: januari 2016

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

De beste rondleidingen op Koh Chang

Bekijk een selectie van tours in Koh Chang van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Koh Chang voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Meer Gay Koh Chang

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel