Iconische zonsopgang bij de berg Fuji

Iconische zonsopgang bij de berg Fuji

De zon zien opkomen op de berg Fuji, het meest iconische monument van Japan, is een magische ervaring.

Mount Fuji, ligt op het eiland Honshu, ongeveer 100 km ten zuidwesten van Tokio, op de grens van de prefecturen Yamanashi en Shizuoka.

Fuji de hoogste berg van het land en heeft een uitzonderlijk symmetrische kegel. De beste uitzichten op de berg Fuji zijn vanaf de vijf meren van de prefectuur Yamanashi. Van deze meren, Kawaguchiko het gemakkelijkst te bereiken en heeft de meeste hotelkeuzes. Blijf een nacht, word vroeg wakker en vang de zonsopgang op.

Wanneer bezoeken

Het landschap van de berg Fuji en Kawaguchiko verandert het hele jaar door. Populaire maanden zijn oktober en november wanneer de bladeren van kleur veranderen. Tijdens de winter (december - februari) is de berg Fuji bedekt met sneeuw en vrij verbluffend - hoewel het erg koud kan zijn en sommige attracties vroeg kunnen sluiten. Tijdens het kersenbloesemseizoen (maart - mei) is het weer aangenaam en zie je de bloesems tegen de besneeuwde achtergronden.

Vanuit Tokio naar Kawaguchiko reizen

Met de bus - Ga naar de westelijke uitgang van het Shinjuku JR-station en koop een kaartje voor de Keio Express Bus (tegenover een camerawinkel). Een ticket naar Kawaguchiko kost ¥ 1,700/enkele reis, ¥ 3,400/retour. De busrit duurt twee uur en zet je af bij het treinstation van Kawaguchiko.

Met de trein - Neem vanaf het station Shinjuku de JR Chuo Rapid naar Takao en stap dan over op de normale JR Chuo-treinen (¥ 1,280/reis) naar het Otsuki-station. Stap vanuit Otsuki over op de Fujikyu-lijn (¥ 1,100/reis) naar station Kawaguchiko.

Zich verplaatsen in Kawaguchiko

Dit kleine stadje is gemakkelijk te verkennen met een retrobus (¥ 1,000 voor één meer, ¥ 1,300 voor twee meren). Taxi's zijn beschikbaar, maar erg duur.

Waar te verblijven

Er zijn enkele tientallen hotels in de omgeving, met voor elk budget iets. Hier zijn enkele van de meest populaire keuzes:

Als alternatief, klik hier om alles te doorzoeken hotels in de buurt van Mount Fuji / Kawaguchiko.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Osaka

Bekijk een selectie van tours in Osaka van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Osaka voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel