Krabi's top bezienswaardigheden

Krabi's top bezienswaardigheden

Krabi is misschien wel het meest bekend om zijn stranden en nabijgelegen eilanden, maar de omgeving heeft zoveel meer te bieden.

Travel Gay Azië's goede vriend, Adam Preston van Regenboogduiken en rondleidingen in Koh Samui en zijn partner hebben onlangs Krabi bezocht. Hier zijn zijn inzichten in drie van de beste niet-strandattracties in de omgeving.

Tiger tempel

Deze tempel ligt ongeveer 8 km van Krabi Town en staat bekend om zijn Boeddha-heiligdom op de bergtop. Om de top te bereiken, moet je 1,300 zeer ongelijke treden beklimmen. Een prachtig uitzicht op de bergen en de oceaan is de beloning voor degenen die fit genoeg zijn om de top te bereiken.

Vergeet niet water mee te nemen (ook gratis verkrijgbaar als je de top bereikt), en het is aan te raden om vroeg te beginnen. Tiger Temple is ook beroemd om zijn apenstammen die op het pad naar de bergtop leven. Neem geen eten mee en let goed op uw spullen.

Nachtmarkten in Krabi

Voor een stukje echt Thailand mag u een avond in Krabi Town niet missen. Er zijn minstens twee avondmarkten om uit te kiezen (meer in het weekend) met een heerlijk aanbod aan eten tegen redelijke prijzen. Meestal spelen er live lokale bands op een van de verschillende marktpleinen.

Rivierrondleidingen door Krabi

Langstaartboten meren aan bij verschillende pieren langs het 1.5 km lange rivierpad en bieden 2 tot 3 uur durende tochten de rivier op richting de twee kalkstenen heuvels die uitsteken als duivelshoorns.

Hier zijn er interessante grotten om te verkennen. De mangrovebossen en wadplaten die de rivier omringen zijn allemaal een beschermd gebied waar interessante dieren in het wild te zien zijn.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

De beste rondleidingen in Krabi

Bekijk een selectie van tours in Krabi van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Krabi voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel