Onze Top 5 Gay Mykonos Reistips

Onze Top 5 Gay Mykonos Reistips

Mykonos is een van de beste Gaybestemmingen in Europa. Het biedt gegarandeerde zomerzon, een aantal geweldige stranden en een wild nachtleven.

Er zijn zelfs enkele goede archeologische bezienswaardigheden voor degenen die wat cultuur willen toevoegen aan hun vakantie. Geen wonder dat het zijn naam heeft geleend aan zoveel Gaybars en sauna's over de hele wereld.

Hier zijn onze top vijf gay reistips om het meeste uit je gay Mykonos vakantie te halen.

1 - Strand

Als je zon en zand wilt, Elia Beach zou uw eerste keuze moeten zijn. Het is een van de grootste stranden van het eiland met helder, veilig water.

Het gedeelte aan de rechterkant is nudisten en wordt steeds meer Gay. Als je doorgaat met wandelen, zijn de volgende baaien uitsluitend Gay met een aantal serieuze cruises tussen de rotsen.

Misschien wil je het ook proberen Super paradijs. Dit was vroeger het belangrijkste Gaystrand van het eiland, maar het is nu gemengd en een grote camping heeft het overgenomen. Er is echter nog steeds een groot Gaygedeelte aan de rechterkant en het feest in de strandbar begint elke dag rond zonsondergang.

2 - Cultuur

Mykonos-windmolensEen wandeling door de prachtige stad Mykonos en het bekijken van Klein Venetië vanaf de windmolens is een niet te missen hoogtepunt. Als je wat meer cultuur aan je vakantie wilt toevoegen, dan kun je in het Mykonos Archeologisch Museum (di-zo 09: 30-15: 00; € 2) interessante vondsten vinden van nabijgelegen eilanden, waaronder een butch torso van Hercules.

Er gaat echter niets boven een excursie van een halve dag naar het Unesco-erfgoed van Delos, een eiland 3.5 km ten zuidwesten van Mykonos. Dit is de geboorteplaats van Apollo, de god die mannelijke schoonheid definieerde in de westerse kunst.

In het hoogseizoen vertrekken de boten naar Delos vanaf de linkerkant van de haven van Mykonos-stad vanaf di-zo om 09:00, 10:00 en 11:00 uur en keren ze terug om 14:00, 15:00 en 16:00 uur. Je kunt kaartjes kopen bij een kiosk aan de voorkant (€ 17 retour).

3 - Eten

Mykonos-stad heeft een uitstekende selectie restaurants om uit te kiezen, maar probeer Nikos minstens één keer (Agias Monis; middag-laat). In het verleden was Nikos het belangrijkste 'Gay'-restaurant en de plek waar je de beroemde pelikaan van het eiland, Petros, kon ontmoeten. Pelikanen komen en gaan, Gayrechten zijn enorm verbeterd, maar Nikos is er nog steeds en verwelkomt Gaytoeristen met zijn zelfgemaakte gerechten.

4 - Drinken

Vang wat slaap voordat je naar de Gaybars gaat, zoals Lola (Pitaraki & Mitropoleos; 19:00 – laat).

De twee grootste Gaybars / clubs liggen naast elkaar bij de oude haven en beginnen pas na middernacht: Babylon met zijn internationale dj's en Jackie O' met zijn dragqueens.

kerk van Paraportiani5 - Cruisen

Als je je op enig moment geil voelt, kun je de twee belangrijkste cruising-uitgaansgelegenheden proberen. De openbare toiletten tegenover Glam naast het stadhuis hebben om een ​​goede reden al tientallen jaren geen elektrische verlichting. De politie en de autoriteiten weten heel goed wat er aan de hand is, maar ze laten ze opereren als een onofficiële donkere kamer.

Als je verder omhoog loopt, voorbij Babylon, vind je de kerk van Paraportiani. Het is een van de belangrijkste religieuze monumenten in Griekenland, daterend uit de 1400e eeuw, maar na 03:00 uur dienen de oude deuropeningen waar vroeger monniken woonden als Gaycruise. Het smalle kiezelstrand achter Paraportiani zit ook vol met mannen die op zoek zijn naar een partner voor de nacht.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Mykonos

Bekijk een selectie van tours in Mykonos van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Mykonos voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel