De bezienswaardigheden en geluiden van Salzburg

De bezienswaardigheden en geluiden van Salzburg

Salzburg is een van Europa's minst bekende maar mooiste Gaybestemmingen.

Halverwege München en Wenen trekken de nabijgelegen prachtige bergen en meren Gaymannen aan om te wandelen, zeilen of skiën. En het artistieke verleden van Salzburg, vanaf Mozart, heeft ervoor gezorgd dat de gemeenschap een liberale houding aanneemt ten opzichte van seksuele diversiteit.

Inderdaad, in de 19th eeuw, toen keizer Franz Joseph ziek werd van de schandalen van zijn travestiet jongere broer aartshertog Ludwig Viktor, verbannen hij hem van Wenen naar Salzburg. "Luzi Wuzi", zoals hij bekend was bij zijn Gayvrienden, leefde daarna nog steeds met plezier in de stad.

Tegenwoordig dragen de studenten van de beroemde muziekacademie bij aan het jeugdige gevoel van Salzburg en aan een discreet en vriendelijk gay-nachtleven. Klein is mooi in Salzburg, waar mensen je nooit alleen zullen laten drinken in bars. Je zit sowieso schouder aan schouder met ze.

Het zes weken durende klassieke muziekfestival in de zomer trekt veel operakoninginnen, omdat het betaalbaarder en mooier is dan vergelijkbare festivals in Europa.

The Sound Of Music

Maar het is The Sound Of Music dat de afgelopen jaren voor de constante stroom Gaymannen naar de stad heeft gezorgd. De tourbussen die je twee keer per dag, elke dag, naar de filmlocaties in Salzburg brengen, zijn een magneet voor Gaymannen die 'Do-Re-Mi' kunnen zien zingen op de oorspronkelijke locaties van de Mirabelle-tuinen of '16 going on 17' ”Bij het“ liefdesprieeltje ”in Schloss Hellbrunn.

De Mirabell-tuinen, die veel in de film voorkomen, hebben ook een van de meest romantische vaargebieden van Europa. Maak 's avonds een wandeling rond de rozenheuvel (Rosenhügel) bij de ingang en je zult verrast zijn met wat er in de struiken op de loer ligt.

Blijf op de noordoever

De gayscene is in Salzburg New Town, dus blijf bij een hotel aan de noordoever van de rivier als je naar de verschillende Gaybars te voet.

Dit gebied is ook goed voor het nachtleven in het algemeen dat geconcentreerd is in en rond de Linzergasse, aan de noordkant van de hoofdbrug.

Over de auteur

Travel Gay John Malathronas, een Europese medewerker, is een zeer ervaren reisschrijver en blogger. Zijn werk staat regelmatig in vooraanstaande reisgidsen en tijdschriften en in nationale kranten in heel Europa.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

De beste rondleidingen in Salzburg

Bekijk een selectie van tours in Salzburg van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat uw tour begint.

Het beste ervaringen in Salzburg voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel