Athene

Dingen om te doen in Athene

Ontdek het oude en moderne Athene

Athene is een bruisende, ietwat chaotische stad. Het is het meest bekend om zijn buitengewone overblijfselen uit de oudheid. Athene is een bezoek waard, alleen al om een ​​glimp op te vangen van de antieke wereld. De westerse beschaving begon in Athene, net als de democratie. De gouden eeuw van de stad duurde niet zo lang. De Romeinen namen het over en later de Ottomanen. Athene bleef veel langer onder de heerschappij van buitenlandse mogendheden dan toen het de democratie uitvond en Perisa binnenviel. Maar in zijn gloriedagen smeedde het een culturele en politieke erfenis die nog steeds de wereld waarin we leven vormgeeft.

Gayreizigers voelen zich al lang aangetrokken tot Athene. Relaties tussen mensen van hetzelfde geslacht vonden plaats in het oude Griekenland en werden niet afgekeurd. Je zult een fatsoenlijke vinden Gayscene in Athene en veel dromerige mannen.

Athene is meer dan een openluchtmuseum. Het heeft een geweldige eetcultuur, veel bars en cafés, en niet te vergeten het nachtleven en enkele uitstekende hotels. Athene werd ooit beschouwd als een viaductstad. Een plek die je misschien even bezoekt op weg van en naar de Griekse eilanden. Die reputatie is niet langer verdiend. Athene is een stad in opkomst.

Gay Athene · Hotels

 

De Akropolis

 

De Akropolis is al 2,500 jaar het juweel in de kroon van Athene en is het grootste bewaard gebleven relikwie van het oude Griekenland. Het vertegenwoordigt de macht van Athene in de oudheid toen het op zijn hoogtepunt was. Het Parthenon werd gebouwd na de overwinning van de Perzen door de Atheners. Het is de belichaming van democratie, filosofie, theater en vrije gedachte.

Het is een wonder dat het gebouwencomplex waaruit het Parthenon bestaat 25 eeuwen heeft overleefd. In tegenstelling tot andere historische monumenten, is wat het Parthenon vertegenwoordigt nu net zo relevant als toen het werd gebouwd.

Het Akropolis Museum

 

Het Akropolis Museum

 

Hoewel de Akropolis in zijn oorspronkelijke vorm goed bewaard is gebleven, heeft het zijn eigen museum en is het zeker een bezoek waard. Het ontwerp van dit museum is zeer modern, wat voor enige controverse zorgde toen het in 2009 werd voltooid. Het veroorzaakte ook nog meer controverse omdat het een voortrekkersrol had gespeeld in een campagne om de Elgin Marbles terug te brengen naar Griekenland.

Dit museum is interactief en geeft je inzicht in het grootste monument van Athene. Maak voordat je het museum binnengaat een wandeling door de straten net onder het museum. Een nieuw opgegraven nederzetting is nu open voor het publiek. Je kunt deelnemen aan een rondleiding en huizen bezoeken waar Atheners woonden toen het Parthenon werd gebouwd.

 

Het Olympisch Stadion

 

We weten allemaal dat de Grieken de Olympische Spelen hebben uitgevonden. Ze hebben veel dingen uitgevonden. Het hedendaagse Olympisch Stadion in Athene is gebouwd op de plaats van een oude arena. De oorspronkelijke arena was geplaveid met marmer. Het werd ook gebruikt voor de eerste moderne Olympische Spelen. U kunt zelfs 's ochtends vroeg door het stadion joggen. Je jogt in de voetsporen van de geschiedenis. Als je in Athene aan het joggen bent, doe het dan zo vroeg mogelijk. Deze stad wordt erg heet.

Plaka

 

Plaka

 

Je bent na dat alles een beetje geschiedenis. Maak een uitstapje naar de wijk Plaka. Het is het oude stadsgedeelte van Athene. Hoewel het er nogal toeristisch is, is het zeker een bezoek waard. De Griekse keuken wordt niet voor niets gevierd. Misschien wilt u het ontbijt vermijden. Er zijn genoeg eetgelegenheden in Plaka. Je ziet ook de invloed van verschillende rijken in de architectuur. Lagen en lagen geschiedenis worden op elkaar gestapeld, waar u ook kijkt.

Nationaal Archeologisch Museum

 

Nationaal Archeologisch Museum

 

Een must-see museum in Athene, het werd opgericht in 1829, net na de bevrijding van Griekenland van de Ottomanen. Sindsdien heeft het Griekse kunst verzameld en bewaard. Het is een van de belangrijkste musea ter wereld. Er zijn meer dan 11,000 exposities. Je kunt de prehistorie van Griekenland verkennen en je een weg banen tot op de dag van vandaag. Ja, je zult waarschijnlijk veel vazen ​​tegenkomen. De oude Grieken hadden iets met vazen.

Santorini

 

Grieks eilandhoppen

 

Eilandhoppen in Griekenland is altijd een goed idee. Als u een Griekse eilandhoppenroute wilt samenstellen, kunnen onze collega's van Out Of Office kan op maat maken de perfecte ervaring voor jou. Een Griekse eilandhoppenreis boeken via een touroperator is een veilige gok. Vertrouwen op de grillen van Griekse veerboten en het correct timen van uw transfers kan lastig zijn. Mykonos en Santorini zijn de meest populaire Griekse eilanden, vooral voor Gayseksuele reizigers. Maar als u uw reis rond Athene wilt concentreren, kunt u een bezoek brengen aan Aegina en Angistri. Dit zijn de eilanden die het dichtst bij Athene liggen.

Meteor

 

Meteor

 

Een reis naar Meteora maken is een geweldig idee. Delphi is misschien bekender, maar zijn aantrekkingskracht is meer beperkt tot geschiedenisliefhebbers. Terwijl Meteora leuk is, zelfs als je kennis van de Griekse geschiedenis beperkt is. Het is de moeite waard om deel te nemen aan een dagtour om er het beste van te maken.

Meteora is in wezen een rotsformatie waarop je een complex van kloosters vindt. Ze zijn zo snel gebouwd dat het lijkt alsof ze van de rotsen zijn gemorst. Het is onbekend wanneer de eerste tempel werd gebouwd, maar het was ongeveer een millennium geleden. Meteora is een van de meest oogverblindende delen van Griekenland om te verkennen.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Athene

Bekijk een selectie van tours in Athene van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat uw tour begint.

Het beste ervaringen in Athene voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel