Brugge

Dingen om te doen in Brugge

Wat te doen in de mooiste stad van Europa

Het zou je vergeven zijn als je denkt dat Brugge de grillige set was van een blockbuster-sprookjesfilm, maar deze prachtige stad is eigenlijk een van de best bewaarde steden in Europa. Brugge, gelegen in Noord-België, is een stad die bevroren is in de tijd. Hier staan ​​kerken en reikende torens langs smalle geplaveide straatjes, en kanalen maken plaats voor prachtige meren. Het centrum van Brugge is het epicentrum van deze immense historische betekenis, met tal van werelderfgoedsites en de wereldberoemde Markt.

Brugge heeft zijn schilderachtige en charmante persoonlijkheid behouden, ondanks dat het een van de meest bezochte steden ter wereld is. De zwarte cultkomedie 'In Brugge', zette de stad nog meer op de kaart en trok een nieuwe generatie bezoekers. Hoewel de Gayscene in de stad klein is, is ze niet minder gepassioneerd, trots en levendig dan alle andere. België is een van de meest Gayvriendelijke en vooruitstrevende landen van Europa, en dit gecombineerd met eindeloze culturele waarde en een prachtig stadsbeeld maakt Brugge tot een buitengewoon aantrekkelijke bestemming voor Gayreizigers.

Brugge

Basiliek van het Heilig Bloed

Niet zomaar een oude kerk, de Basiliek van het Heilig Bloed is een 12e-eeuwse kapel in het centrum van Brugge die de thuisbasis is van een flesje met een stuk stof gedrenkt in het bloed van Christus, zogenaamd. De kerk is op zichzelf al prachtig, met prachtige glas-in-loodramen en bewaard gebleven kenmerken, maar het bloed van Christus is hier de echte attractie. Er wordt gezegd dat Jozef van Arimathea na de kruisiging het bloed van Christus veegde. Het laken werd na een kruistocht naar Brugge gebracht en is sindsdien bewaard gebleven.

Hoewel de kerk een van de belangrijkste toeristische attracties van Brugge is, is het ook een plaats van enorm religieus belang en als zodanig moeten bezoekers respectvol blijven in het gebouw, dit betekent over het algemeen zwijgen en geen foto's maken. Sinds 1291 draagt ​​de bisschop van Brugge de met bloed bevlekte doek door de straten van de stad terwijl bewoners bijbelse verhalen opvoeren. Het evenement is een waar spektakel.

Brugge

Gay-uitgaansleven in Brugge

De gayscene in Brugge is klein. Door de nabijheid van Antwerpen en Brussel zullen veel LGBT + ers in de stad naar deze grotere steden afreizen voor het gay-uitgaansleven. Dat gezegd hebbende, er is hier een Gayscene, en het is een hechte, inclusieve en vriendelijke. Het bestaat uit slechts een paar bars en clubs, het is gemakkelijk om alles te ervaren wat Gay Brugge te bieden heeft.

@ De kroeg is de belangrijkste Gaybar van Brugge en verwelkomt een diverse mix van inwoners en toeristen. De bar is gehuisvest in een intiem en gezellig gebouw en dient als een populaire ontmoetingsplaats voor de LGBT + -bevolking van de stad. @ The Pub heeft een wekelijks gay-chatcafé, waar bezoekers worden aangemoedigd om te chatten en nieuwe vrienden te ontmoeten, een perfecte plek om vriendelijke gay-locals te ontmoeten. Er staat een breed scala aan drankjes en cocktails op het menu en er zijn regelmatig aanbiedingen en thema-avonden. @ The Pub is een bestemming die elke Gayreiziger in Brugge moet bezoeken.

Brugge

Markt

Centraler dan de Markt kun je niet komen. Gelegen in het hart van Brugge en omgeven door historische banken en vergulde huizen, is het plein al sinds 958 het centrum van het leven in de stad. Al meer dan 1000 jaar is de Markt de locatie van een wekelijkse markt waar handelaars uit de hele stad verkopen handgemaakte items, lokale producten en kunst. Een centrum van architectonisch wonder, veel van de beroemdste en meest gekoesterde gebouwen van de stad zijn te vinden rond het plein, waaronder het Belfort en de Lakenhal.

Een van de meest populaire ervaringen op de Markt is het Historium, een meeslepend en fascinerend museum dat bezoekers terugvoert naar de middeleeuwen. Film, muziek, geluid en acteurs maken allemaal deel uit van de attractie en het museum bestaat uit een reeks onderling verbonden kamers en omgevingen waar bezoekers het leven in Brugge tijdens de middeleeuwen kunnen ervaren. Het Historium is niet alleen voor kinderen en zal zeker de aandacht trekken van elke bezoeker.

Brugge

mijnwater

Op slechts 20 minuten wandelen van het centrum van Brugge is Minnewater een van de meest pittoreske en charmante plekjes van de stad. Deze kleine wijk ligt rond het Liefdesmeer, een gebied van extreme schoonheid. Het meer zelf is omgeven door huizen met torentjes, schilderachtige huisjes en dicht gebladerte. Na een korte wandeling door Minnewater vergeet je al snel dat je in een grote stad bent. De meren en kanalen die het gebied kenmerken, werden ooit gebruikt voor het vervoer van goederen door de stad. Textiel, wijn, vee, specerijen en suiker werden allemaal over de waterwegen vervoerd en hielden de stad voor het spoor en de weg.

Het gebied herbergt ook een aantal historische verdedigingswerken en de overblijfselen van een reeks forten en torens zijn te zien. Een van de belangrijkste locaties is de Gunpowder Tower, een bouwwerk dat ooit een vitaal onderdeel was van het verdedigingssysteem van de stad. De ruime groene ruimtes van het Minnewater zijn de perfecte plekken om te picknicken of gewoon om te genieten van de charmante en intieme buurt.

Brugge

klokketoren

Het Belfort is de meest iconische en opvallende toren van Brugge. 83 meter hoog en een beschermd werelderfgoed, torent de 13e-eeuwse toren uit boven de skyline van de stad. Het belfort heeft sinds de bouw in 1240 vele functies vervuld, waaronder de fabricage van textiel en het huisvesten van de stadsarchieven en schatkamers. De toren en alle Brugse archieven gingen verloren na een verwoestende brand in 1280 en werden vervolgens herbouwd tot bijna perfecte replicatie.

Tegenwoordig kan de toren van het Belfort worden beklommen via maar liefst 366 treden en bezoekers worden getrakteerd op het beste uitzicht op de adembenemende skyline van Brugge - je zult nergens anders vergezichten als deze vinden. Het gebouw doet ook dienst als museum en de originele schat kan worden bezocht, waar bezoekers historische en bewaarde charters en andere originele documenten kunnen bekijken. Het interieur van de toren herbergt ook een werkende klok en degenen die de klim overleven, krijgen ongeëvenaarde toegang tot de innerlijke werking van een van Europa's beroemdste torenklokken.

En op een zaterdagochtend zul je zien dat het Belfort op zijn klokkentoren een paar mooie kampliedjes speelt. Zie hieronder voor de bijzonder goede vertolking van Gloria Gaynors I Will Survive in de Belforttoren Brugge.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

De beste rondleidingen in Brugge

Blader door een selectie van tours in Brugge van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat uw tour begint.

Het beste ervaringen in Brugge voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel