Boedapest

Dingen om te doen in Boedapest

Ontdek de fascinerende geschiedenis en cultuur van de Hongaarse hoofdstad

Boedapest, gelegen in het noordwesten van Hongarije, is een cultureel rijke stad met een lange en onrustige geschiedenis. De hoofdstad van Hongarije is het middelpunt geweest van talrijke beroepen en revoluties in zijn moderne geschiedenis en er zijn nog steeds bewijzen van dit verleden te zien.

De stad werd wat het nu is na het samenvloeien van Buda en Pest in 1873 en Boedapest is even fascinerend als turbulent. De rijen bewaard gebleven Art Noveau-gebouwen en lommerrijke lanen verbergen de littekens die zijn achtergelaten door de nazi- en communistische regimes en vandaag is Boedapest een bruisende stad van cultuur, kunst en karakter.

Sociale attitudes veranderen langzaam in Boedapest en LGBT + zijn wordt geleidelijk gemakkelijker. Dit gecombineerd met een bloeiend Gay-uitgaansleven maakt Boedapest tot een uitstekende bestemming voor Gayreizigers.

Boedapest

Gellért-baden

Széchenyi-baden zijn over de hele wereld beroemd vanwege hun uitgestrekte buitenzwembaden en lange geschiedenis, maar als je op zoek bent naar een meer serene omgeving om van het thermale water te genieten, overweeg dan om een ​​bezoek te brengen aan Gellért-baden. De spelonkachtige art nouveau-interieurs van de baden worden vergeleken met een kathedraal en bieden de inwoners van Boedapest al sinds de 13e eeuw waterontspanning. Door de eeuwen heen zijn er meerdere extra kamers en baden toegevoegd aan het indrukwekkende complex dat nu tien zwembaden herbergt, die allemaal van gemengd geslacht zijn.

Het water bij Gellért Baths wordt op een temperatuur tussen de 35 en 40 graden Celsius gehouden en het mineraalrijke water wordt uit de rotsen onder de baden gepompt. De mineralen en vitamines in het water zijn naar verluidt ongelooflijk genezend en worden al eeuwenlang gebruikt om gewrichtspijn, spierpijn en ademhalingsproblemen te behandelen. Toegang tot de Gellért-baden is tegen betaling beschikbaar en hoewel het aanzienlijk duurder is dan sommige van de andere baden van Boedapest, zijn de kosten de moeite waard als je eenmaal binnen bent.

Boedapest

Gaybars in Boedapest

Hoewel er geen gevestigde Gay-wijk is in Boedapest, bevinden de meeste Gay-locaties zich aan de Pest-kant van de Donau. Hier vind je een selectie Gaybars, dansclubs, cruiseclubs en sauna's, hoewel de scène veel kleiner is dan in andere Europese hoofdsteden.

Met twee populaire en levendige dansvloeren, vier bars en een menu vol met heerlijke en betaalbare drankjes, kun je geen betere gay-clubervaring krijgen dan AlterEgo. De club is open op vrijdag en zaterdag en trekt vaak de grootste drukte van alle Gay-nachtclubs van Boedapest. Er is een wisselende selectie van thema-avonden en evenementen, zodat u zich niet zult vervelen van AlterEgo, ongeacht hoe vaak u aanwezig bent.

Boedapest

Huis van Terreur

The House of Terror is gelegen aan Andrassy Utca, een prachtige laan in een welvarend deel van Boedapest, gekenmerkt door rijen bomen, goed onderhouden straten en een aangename sfeer, maar binnenin House of Terror kan niet meer anders zijn. Het gebouw waarin het museum is gevestigd, was ooit het hoofdkwartier van de Hongaarse geheime politie, een eenheid die bekend staat om hun wijdverbreide vervolging van politieke tegenstanders en openlijke barbaarsheid en martelingen. Bij het naderen van het museum zullen bezoekers het grote IJzeren Gordijn-monument opmerken, evenals een deel van de Berlijnse muur dat buiten bewaard is gebleven. Beide installaties zetten de toon voor wat komen gaat.

Het eerste deel van het museum biedt een aantal tentoonstellingen en displays die de opkomst van de Hongaarse nazi-partij, hun val en het daaropvolgende Hongaarse communistische bewind beschrijven. De kelder van het gebouw is bewaard gebleven en gerestaureerd zodat het lijkt op de oorspronkelijke cellen die werden gebruikt door de Hongaarse geheime politie, en er zijn nog steeds veel tekenen van marteling en moord te zien. The House of Terror is geen gemakkelijke ervaring en de meeste bezoekers zullen ontroerd en ontnuchterend zijn door de attractie.

Boedapest

Onzichtbare tentoonstelling

Blindheid ervaren klinkt niet meteen als de ideale toeristische attractie, maar de Invisible Exhibition is in feite een van de meest populaire van Boedapest. Op deze meeslepende en innovatieve locatie kunnen bezoekers een scala aan alledaagse taken, entertainment en zelfs eten ervaren door de lens van een persoon met blindheid. Van een poging om een ​​straat over te steken zonder zicht tot het betalen voor een kopje koffie, er zijn hier eindeloze mogelijkheden voor educatie en verkenning.

Een van de hoogtepunten van de tentoonstelling is de opeenvolging van zes volledig ingerichte en realistische kamers. Bezoekers worden uitgenodigd om door de ruimte te bewegen en de omgeving te verkennen terwijl ze een bril dragen die hun zicht belemmert of verwijdert. De onzichtbare tentoonstelling is zowel informatief als vermakelijk en de bijbehorende audiotours zijn beschikbaar in een selectie van wereldtalen.

Boedapest

Mementopark

Wat is een betere manier om een ​​middag in Boedapest door te brengen dan een bezoek te brengen aan 's werelds grootste collectie standbeelden met afbeeldingen van socialistische en communistische leiders uit de hele geschiedenis. In Memento Park kun je wandelen tussen Lenin, Marx en Bela Kun, evenals meer dan 40 andere figuren. De grootse en imposante standbeelden die het park bezaaien, bevinden zich bovenop grote sokkels en werpen een imposant figuur tegen de bewolkte hemel, Memento Park is evenzeer verwarrend, inspirerend, somber en fascinerend.

Een van de hoogtepunten van dit socialistische wonderland zijn de gerepliceerde overblijfselen van Stalins laarzen, beroemd alles wat de massale sloop van zijn standbeeld tijdens de Hongaarse revolutie van 1956 weerstond. De oude kazerne die aan het ene uiteinde van Memento Park zit, herbergt nu een museum en bezoekerscentrum met artefacten en informatie die de opstand van 1956 beschrijft en een diepgaande blik biedt op de in steen vereeuwigde figuren.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

De beste rondleidingen in Boedapest

Blader door een selectie van tours in Boedapest van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat uw tour begint.

Het beste ervaringen in Boedapest voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel