Nashville

Dingen om te doen in Nashville

Ontdek Music City

Nashville staat bekend als de de facto hoofdstad van countrymuziek. Veel van Amerika's grootste zangers hebben hun grote doorbraak in Nashville, niet het minst Dolly Parton. Een opvallend aantal van Amerika's grootste sterren groeide op in Nashville, waaronder Oprah Winfrey.

Er zijn zoveel dingen te doen in Nashville. Deze stad doet denken aan Southern comfort food, het is de hoofdstad van Tennessee en werd opgericht op eerste kerstdag. Muziekliefhebbers komen in Nashville aan hun trekken.

Nashville

Walk of Fame-park

Maak een wandeling door het Walk of Fame Park. Sommige van de muzikale grootheden die in Nashville hebben opgenomen, hebben hun eigen sterren. Je kunt Johnny Cash, Little Richard, Loretta Lynn, Elvis en nog veel meer zien. De muziekscene van Nashville is niet alleen voorbehouden aan countryzangers. Zoveel grootheden hebben connecties met Music City. Artiesten nemen op in Nashville in de hoop de sfeer te absorberen die zoveel klassieke platen inspireerde.

Grand Ole Opry

Grand Ole Opry

De Grand Ole Opry is een wekelijks countrymuziekevenement. Het begon in 1925 als een radio-uitzending. Sindsdien gaat het goed, waardoor het de langstlopende radio-uitzending in Amerika is. De merkwaardige naam is een woordspeling op 'grand opera'. De Grand Ole Opry heeft ook strips en vele muziekgenres gehost, van gospel tot bluegrass.

Je kunt deelnemen aan een rondleiding door de locatie, een backstage-tour maken en een liveshow bijwonen. Het is een van Amerika's meest iconische muzieklocaties en het is zeker een bezoek waard. Je vindt het in het Ryman Auditorium.

Nashville · Gaybars

Gaybars in Nashville

Hoewel Nashville in Tennessee, een conservatieve staat, ligt, is het een Gayvriendelijke stad. Het grootste deel van de Gayscene van Nashville is te vinden in Chruch Street in het oosten van de stad. Stam is een goede plek om je gay-avondje uit in Nashville te beginnen. Het is een videobalk met een luxe inrichting. Er is geen dekkingstoeslag en de drankjes zijn niet al te prijzig. De barmannen zijn ook prettig voor het oog.

Net om de hoek vind je Spelen, De enige Gaydansclub van Nashville. Het is zeker een bezoek waard. Ze organiseren een aantal geweldige drag-shows. Er is een cabaret waar de shows plaatsvinden. De andere helft van de club is de dansvloer. Het trekt een gemengd, maar vooral jonger publiek. De dekking kost ongeveer $ 10.

De Lipstick Lounge is een leuke lesbische buurtbar. Het is ontspannen en gastvrij. Een goede keuze voor een meer informele borrel.

Nashville

Muziek rij

Dit is waar de magie gebeurt. Het kloppende hart van de muziekscene van Nashville. De platenlabels, radiostations en opnamestudio's die Nashville op de kaart hebben gezet, vind je hier. Het is gelegen rond 16th en 17th Avenue South. Dolly Parton heeft zelfs een lied over deze wijk geschreven - maar nogmaals, ze heeft overal een lied over geschreven.

Studio 8 is een legendarische opnamestudio. Het is een bezoek waard. Je vindt ook veel restaurants en bars rond Music Row. Het is erg gericht op toerisme en entertainment.

Belle Meade-plantage

Dit is een 19e-eeuwse plantage met een duistere geschiedenis. De Belle Meade Plantage is nu een museum. Je kunt meer te weten komen over de geschiedenis van de slaven die op de plantage werkten en een gereconstrueerde slavenhut zien. Je leert ook over de voortzetting van slavenarbeid in alles behalve naam na de burgeroorlog.

Vandaag is er een wijnmakerij. Het is een aangename plek om te verkennen, hoewel het de geesten van het donkerste verleden van Amerika bevat.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

De beste rondleidingen in Nashville

Bekijk een selectie van tours in Nashville van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Nashville voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel