Oude stad / Vieux Nice

Dingen om te doen in Nice

Nice heeft de beste Gayscene van de Franse Rivièra

Nice is een kustplaats aan de Franse Rivièra. Het is een van de belangrijkste toeristische bestemmingen van Frankrijk. Nice is al lang populair bij Gayseksuele reizigers. Je vindt er een levendige Gayscene rond verschillende bars en clubs.

De Engelse hogere klassen maakten van Nice een toeristische bestemming voordat het toerisme een enorme industrie werd. Nice is al sinds de 18e eeuw gericht op toerisme. Elk jaar bezoeken ongeveer vier mensen Nice.

Een lange kustlijn met uitstekende stranden, dynamische keuken, barokke kerken, architectuur uit de belle époque en een onberispelijk mediterraan klimaat maken van Nice een grote trekpleister.

Ga naar Nice

Promenade des Anglais

De Promenade des Anglais is vernoemd naar de Engelse adel die Nice op de kaart heeft helpen zetten. Het beslaat vijf mijl van de kust van Nice. Er zijn veel leuke winkeltjes om te verkennen, waaronder 19e-eeuwse patisserieën en markten waar klassieke en zeer kleurrijke Provençaalse gerechten worden verkocht. De Promenade des Anglais wordt beschouwd als de meest aantrekkelijke kuststrook van Frankrijk.

Let op het art-deco Palais de la Méditerranée en het Grand Hotel - niet minder het favoriete hotel van koningin Victoria in Nice. Toen koningin Victoria op haar sterfbed lag, vroeg ze zich zelfs af of een reis naar Nice haar kwalen zou kunnen genezen.

De Promenade des Anglais is erg druk tijdens het hoogseizoen. De bars en restaurants zitten bomvol. Vooraf reserveren aanbevolen.

Oude stad / Vieux Nice

Stad / Vieux Nice

De oude stad bestaat uit kronkelende steegjes vol winkels, bars en restaurants. Het heeft een Italiaanse uitstraling, wat begrijpelijk is aangezien Nice tot 1860 deel uitmaakte van Italië. Het Place du Palais de Justice is het centrale plein van de oude stad van Nice.

Je vindt de Cours Saleya in de oude stad. Het is een bruisende markt die populair is bij de lokale bevolking. Een goede plek om het Provençaalse leven te proeven.

Voor een kijkje in het verre verleden van Frankrijk ga je naar Palais Lascaris. Het is een 18e-eeuws paleis dat vele culturele wonderen uit de Franse geschiedenis herbergt. Ga voor een andere cultuurfixatie naar Matisse's House. Het was de thuisbasis van de beroemdste kunstenaar van Nice in de jaren 1920 en 1930.

Leuk · Gay Dance Clubs

Ontdek de Gayscene van Nice

Nice heeft veel Gaybars en Gayclubs om te verkennen. La Cave Wilson is een cabaretbar die een groot Gay publiek trekt. Het opent om 6 uur. Een goede plek voor een beschaafde cocktail in de vroege avond. L'insta Bar, voorheen Bar Bitch, heeft een ruim terras. Een goede plek voor een drankje in de middag en een beetje mensen kijken.

Als je er een avond van wilt maken, De 6 is een van de langstlopende Gayclubs in Nice. Vooral in het weekend is het er druk. Le Glamour is waarschijnlijk de meest populaire Gaybar in de Franse Rivièra. Hier beland je waarschijnlijk op een gay-avondje uit in Nice.

Nice

Eten en drinken

Nice is een geweldige plek voor fijnproevers. Salade Nicoise is een opmerkelijk lokaal gerecht. Ratatouille is ook een lokale favoriet. Socca is een onmisbaar straatvoedsel. Het is een dunne pannenkoek met een zachte vulling - een ideale lichte snack.

Rose is een bijzondere specialiteit in Nice. Je kunt in Nice voor heel weinig een uitstekende fles droge rozen kopen. Nice is sinds de oudheid een wijnproducerend gebied. De Phonecians waren waarschijnlijk de eerste wijnproducenten in Nice. Probeer zeker een fruitig Provençaals rood bij een maaltijd.

Andere opmerkelijke bestemmingen in Nice

Mooi operagebouw is een niet te missen attractie. Het is zo'n elegant gebouw. Misschien wilt u 's avonds naar de opera. Zo niet, zorg er dan voor dat u er langs loopt. Cathédrale Sainte-Réparate in Nice dateert uit de 11e eeuw, maar het huidige gebouw stamt uit de 17e eeuw. Het is het spirituele hart van Nice. Het gebouw is vernoemd naar de heilige Reparata, de beschermheilige van Nice.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

De beste rondleidingen in Nice

Bekijk een selectie van tours in Nice van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat uw tour begint.

Het beste ervaringen in Nice voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel