Philly

Dingen om te doen in Philadelphia

De beste dingen om te zien en te doen in de grootste stad van Pennsylvania

Philadelphia is de grootste stad van Pennsylvania en de zesde grootste stad van het land. De geboorteplaats van de Verenigde Staten, cheesesteaks en Rocky, Philadelphia wemelt van de rijke cultuur en geschiedenis. De stad is een centrum van politieke betekenis en was de locatie van de oorspronkelijke lezing van de Onafhankelijkheidsverklaring, het wetsvoorstel waarmee het proces van nationale onafhankelijkheid van Groot-Brittannië begon.

Philadelphia was de locatie van de eerste grote demonstratie van LGBT + -rechten in 1965 en heeft sindsdien de rechten van LGBT + -mensen op gelijkheid, waardigheid en respect verdedigd. Tegenwoordig heeft de stad een uitstekend en gevarieerd Gay-uitgaansleven, een sterke en op diversiteit gerichte gemeenschap en eindeloze opties aan attracties en bezienswaardigheden voor Gayreizigers.

dingen om te doen in Philadelphia

De Liberty Bell

Volgens de legende luidde in 1776 de Liberty Bell vanaf de toren van de Independence Hall en riep de inwoners van Philadelphia op tot de eerste lezing van de Onafhankelijkheidsverklaring door kolonel John Nixon. De bel werd bekend toen de abolitionisten van de burgeroorlog hem adopteerden als het symbool voor hun missie om te vechten voor het einde van de slavernij.

De iconische scheur die zo herkenbaar is, verscheen voor het eerst in 1846, toen hij onweerlegbaar werd gemaakt voor de viering van de verjaardag van George Washington. Na de burgeroorlog werd de Liberty Bell door de Verenigde Staten getourd in een poging vrijheid te inspireren en volledige vrijheid te bereiken.

Tegenwoordig zit de Liberty Bell in zijn eigen aangewezen herdenkingscentrum en sinds 2003 kunnen bezoekers de bel vrijelijk waarderen en observeren in al zijn spectaculaire glorie. Elk jaar wordt er op de verjaardag van Martin Luther King op de bel getikt ter nagedachtenis aan de activist en politieke leider.

Gay-nachtleven in Philadelphia

Philadelphia heeft een lange geschiedenis in het bieden van LGBT + -ers een oase van tolerantie, respect en vrijheid van meningsuiting. De stad was de eerste ter wereld die de inclusieve trotsvlag adopteerde, met zwarte en bruine strepen om steun en solidariteit te symboliseren met leden van de gemeenschap die tot etnische minderheidsgroepen behoren. De stad heeft een grote en gevestigde Gayscene en biedt een scala aan Gaybars en clubs in Philadelphia.

Woody's is een hoofdbestanddeel van het gay-nachtleven van Philadephia en de club bedient al 40 jaar de LGBT + -bevolking van de stad. Woody's ligt dicht bij de belangrijkste Gaybuurt van de stad in Washington Square West en de locatie met meerdere verdiepingen beschikt over verschillende dansvloeren, een stillere pubkamer en zelfs een koffiebar.

Philly

Eastern State Penitentiary

Ooit de grootste en duurste gevangenis ter wereld, werd de Eastern State Penitentiary gebouwd om de gevaarlijkste en gewelddadigste overtreders van de VS te huisvesten. De gevangenis was een van de eerste echte penitentiaire inrichtingen die werd gebouwd en sloeg angst en spijt in de harten van de gevangenen, die door de donkere gangen liepen en de krappe en smerige cellen bezetten. Twee van de beroemdste gevangenen van de gevangenis waren bankrover "slick willie" Sutton en de beruchte Al Capone.

Tegenwoordig huisvest de Eastern State Penitentiary geen overtreders, maar is het nu een meeslepende en interactieve historische ervaring, ontworpen om het publiek voor te lichten over de omstandigheden binnen het Amerikaanse gevangenissysteem en de aard van de hervorming van het Amerikaanse strafrecht. De gevangenis bevindt zich op slechts vijf blokken van het Philadelphia Museum of Art en is dagelijks geopend van 10 tot 5 uur.

Liefdespark

Love Park heet officieel John F Kennedy Plaza en bevindt zich in het centrum van Downtown Philadephia. Het park is in 1965 aangelegd en beslaat een groot ondergronds parkeercomplex. Het brandpunt van het park was oorspronkelijk bedoeld als de hoge fontein met enkele spurt die uit het midden losbarst, maar het park werd vooral bekend door de iconische Love-sculptuur die in 1976 door Robert Indiana werd opgericht.

Een aantal evenementen vindt plaats in het John F Kennedy Plaza, waaronder een deel van de jaarlijkse trotsvieringen van de stad. Het park herbergt meerdere groene gazons die open zijn voor informeel gebruik door het publiek en de centrale ligging van het park zorgt ervoor dat het dicht bij veel van de populairste attracties van de stad ligt, waaronder de Benjamin Franklin Parkway en het Philadelphia Museum of Art.

dingen om te doen in Philadelphia

Benjamin Franklin Parkweg

De Benjamin Franklin Parkway, gebouwd in 1918, was gemodelleerd naar de Champs Elysées in Parijs en was ontworpen om de voormalige president te herdenken en te dienen als een mijlpaal waarmee de stad wereldwijde erkenning zou krijgen. De parkway heeft een formeel ontwerp en beschikt over meerdere fonteinen en sierlijke monumenten, die de locatie allemaal een gevoel van reflectie en betekenis geven.

De met bomen omzoomde straten van The Benjamin Franklin Parkway hebben een identiteit ontwikkeld als een cultureel mekka in Philadelphia en het epicentrum van het Arts District van de stad. Het Philadelphia Museum of Art, de Barnes Foundation en het Moore College of Art and Design bevinden zich allemaal langs de parkway en dragen bij aan zijn reputatie als het middelpunt van de artistieke gemeenschap van Philadelphia.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

De beste rondleidingen in Philadelphia

Blader door een selectie van tours in Philadelphia van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Philadelphia voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel