Dingen om te doen in Rio de Janeiro

Dingen om te doen in Rio de Janeiro

Een van de meest bruisende steden ter wereld, Rio De Janeiro.

Met de opwinding en erfenis van de Olympische Spelen van 2016 blijft Rio De Janeiro elk jaar miljoenen toeristen verwelkomen. Hoewel de staat van dienst op het gebied van LHBT-vriendelijkheid soms een beetje een jojo is, is het nog steeds een ongelooflijke plek om te bezoeken met veel te zien en te doen.

Hier is onze gids voor onze favoriete dingen om te doen in Rio De Janeiro.

Sugarloaf Mountain

Suikerbroodberg

De Suikerbroodberg beklimmen is een van de dingen die iedereen altijd aanbeveelt en daar hebben ze geen ongelijk in! Het uitzicht vanaf de top is gewoon adembenemend en je bent omgeven door prachtige natuur, wat een leuke onderbreking is van de drukke stad beneden. Het is heel gemakkelijk te bereiken met slechts twee kabelbaanritten die je rechtstreeks naar de top brengen. Tip voor reizigers: Ga vroeg in de ochtend om de drukte te vermijden en de stad wakker te zien worden!

Christus de Verlosser

Christus de Verlosser

Waarschijnlijk het meest bekende icoon van Rio de Janeiro. Dit gigantische standbeeld waakt over de stad en biedt ook een prachtig uitzicht. Het beeld staat op de Corcovado-berg en is bereikbaar met de trein. Tip voor reizigers: Koop uw kaartje de dag voordat u wilt bezoeken, aangezien er slechts een beperkt aantal mensen tegelijkertijd is toegestaan. Treinen vertrekken elke 20 minuten, maar nogmaals, het is aan te raden om 's ochtends vroeg of' s avonds laat te gaan.

Copacabana strand

Copacabana strand

Dit lange mooie strand staat bekend om zijn levendige sfeer. Als je op zoek bent naar een plek om te ontspannen en achterover te leunen met een caipirinha, ga dan naar beneden en pak een plekje op het zand en kijk hoe de golven over het zand kruipen. Je zult veel locals zien dansen en zingen op traditionele Rio-jams en veel aspirant-voetballers die hun vaardigheden op het zand oefenen. Reizigerstip: het is het beste om overdag te bezoeken en niet 's nachts, hoewel het strand verlicht is en er politie in de buurt is, is het veiliger om overdag te bezoeken.

Botanische tuinen

Als u op zoek bent naar een pauze van de stad, waarom gaat u dan niet naar de Botanische Tuinen, waar enkele van de meest ontspannende en rustige tuinen te zien zijn, samen met enkele exotische dieren! Reizigerstip: Om alles te bedekken is het aan te raden een halve dag voor de tuinen uit te trekken. Er is een mooi restaurant in de tuinen waar u kunt genieten van een smakelijke maaltijd omgeven door natuurlijke schoonheid.

Museu Historico Nacional

Voor degenen onder u die willen genieten van de historische cultuur die deze stad biedt, is het Museu Historico Nacional zeker een bezoek waard. Het museum bevat duizenden historische relikwieën die de geschiedenis van Brazilië uitbeelden. Hoogtepunten zijn onder meer enorme olieverfschilderijen die de gruwelijke oorlog tussen Brazilië en Paraguay illustreren, het 58-jarige bewind van Dom Pedro II en nog veel meer! Dit is een zeer betaalbare excursie, aangezien de prijzen beginnen bij $ 8.

Lees verder: Een Gaygids voor Rio De Janeiro.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Rio de Janeiro

Bekijk een selectie van tours in Rio de Janeiro van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Rio de Janeiro voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel