De Trevifontein

Wat te doen in Rome

Ontdek de hoogtepunten van de Eeuwige Stad

Er is geen tekort aan dingen om te doen in Rome. De Eeuwige Stad is een openluchtmuseum. Je zou een heel leven kunnen besteden aan het verkennen van de overblijfselen van het Romeinse rijk.

Rome is de derde meest bezochte stad van Europa. De meeste reizigers worden aangetrokken door de historische fascinatie van sites als het Colosseum, Vaticaanstad en het Forum Romanum. Deze stad is meer dan een verzameling historische overblijfselen. Rome heeft een uitstekende culinaire scene, veel geweldige hotels en een kleine gayscene. Alle wegen lijden naar Rome.

Het Colosseum

Het Colosseum

Het bekendste monument in Rome is het Colosseum. Het is bijna tweeduizend jaar oud en het is nog steeds het grootste amfitheater dat ooit is gebouwd. Het Colosseum werd 500 jaar gebruikt. Het is veel langer verlaten en het heeft oorlogen en aardbevingen overleefd.

We hebben allemaal Gladiator gezien. Dit is waar bloedige gladiatorengevechten plaatsvonden. Er waren geen sociale media in het oude Rome, dus als je iemand uit elkaar wilde halen, moest je het in het echte leven doen.

Het Colosseum was ooit bedekt met marmer. Het is een van de grootste uitgaansgelegenheden in de geschiedenis. Vandaag is het een ruïne. Elke toerist in Rome maakt een uitstapje naar het Colosseum. In het hoogseizoen kan het erg druk worden. Later op de dag wordt het wat rustiger.

Het Forum Romanum

Het Forum Romanum

Het Forum Romanum en het Colosseum zijn de twee grootste bewaard gebleven monumenten van het oude Rome. Het forum bestaat uit vele tempels en gebieden met commerciële, politieke, juridische en sociale activiteiten. Het was het kloppende hart van de stad.

Na de val van het Romeinse rijk werd het Forum verlaten en verloren gegaan door de geschiedenis. De locatie was bekend, maar het werd pas in de 20e eeuw opgegraven. Maak een wandeling over de Via Scara. Deze straat verbond Piazza de Campidoglio met het Colosseum. Julius Caesar liep er vroeger overheen. Je zult zeker enkele van de tempels willen verkennen. Er is zoveel te zien in het Forum dat het de moeite waard is om deel te nemen aan een rondleiding.

De Trevifontein

De Trevifontein

De Trevifontein werd voltooid in 1762. Het heeft een bijna mythische status ontwikkeld. Er wordt gezegd dat je naar Rome terugkeert als je één munt erin gooit, verliefd wordt op een hete Italiaan als je er twee gooit, of trouwt als je er drie in gooit. Als eindeloos vegen je hoofd naar binnen doet, kun je je geluk beproeven bij de Trevifontein. Je zit waarschijnlijk op een bankje terwijl je door Grindr bladert, nietwaar? Het heeft waarschijnlijk hetzelfde effect.

Het wordt door velen overwogen - zeker de Romeinen! - om de mooiste fontein ter wereld te zijn. De fontein die je tegenwoordig ziet, dateert vaak uit de 18e eeuw, maar de oorsprong gaat meer dan tweeduizend jaar terug. Dingen zijn vaak erg oud in Rome.

Rome · Gaybars

Verken de Gayscene van Rome

Rome heeft een kleine Gayscene voor zo'n grote stad. Het is ook vrij discreet. Je zult geen grote Gaywijk vinden die bedekt is met regenboogvlaggen. Er zijn een paar Gaybars in Rome. De Gayscene komt 's nachts echt op gang. Je vindt er meer Gayclubs dan bars, inclusief maandelijkse dansfeesten. Sommige clubs zijn in de zomer gesloten. Bekijk onze Rome gay club pagina en kijk op de sociale media van de locaties voor updates over evenementen en openingstijden.

Paron

Paron

Ga naar de wijk Parione om het nachtleven van Rome te ervaren. Piazza Navona en Campo de 'Fioro staan ​​vol met bars en restaurants om te verkennen. U kunt ook overdag bezoeken. Parione heeft veel van de beste boetieks van Rome. Het is het belangrijkste uitgaansgebied van het historische centrum van Rome.

Palatijn

Palatijn

De Palatijn, vroeger een stampplaats van de elite van het oude Rome, was ooit bezaaid met grote paleizen en villa's. U kunt de overblijfselen van Flavian's Palace bezoeken. Maak een uitstapje naar Domus Flavia, gebouwd in 81 voor Christus voor keizer Domitianus. Er zijn nog enkele overblijfselen van de oorspronkelijke gebouwen.

House of Livia is een echt hoogtepunt, want het is een van de best bewaarde oude gebouwen op de Palatijn. Op de muren zijn zelfs nog mozaïeken te zien. Als je op de Palatijn staat, word je begroet met een panoramisch uitzicht over de stad, inclusief direct uitzicht op het Forum Romanum. Je zult zien waarom de Romeinse elite de Palatijn als hun buurt koos.

Vaticaanstad

Vaticaanstad

De kleinste staat ter wereld is Vaticaanstad. Het is het hoofd van de katholieke kerk. Het Vaticaan ligt min of meer in Rome, hoewel het technisch gezien een speciaal land is - best wel logisch, toch? In het Vaticaan wonen ongeveer duizend mensen, inclusief de paus. Het is een must-see attractie bij het plannen van je reis naar Rome. Je kunt je vergapen aan het plafond van Michaelangelo in de Sixtijnse Kapel en onbetaalbare relikwieën en kunstwerken bekijken in het Vaticaanmuseum.

De pausen zijn de "bewaarders van de sleutels van de hemel" sinds de tijd van het Romeinse rijk. Het rijk is misschien gevallen, maar het Vaticaan deed dat nooit. Het is de moeite waard om minstens een halve dag in het Vaticaan door te brengen. In sommige opzichten blijft het Romeinse rijk in het Vaticaan overleven. De historische continuïteit wordt weerspiegeld in de schatten die in het Vaticaan zijn opgeslagen. Enkele van de schatten in het Vaticaanse archief zijn de laatste brief die Mary Queen of Scotts schreef en de ex-communicatiebrief van Martin Luther. Vreemd genoeg is het archief vanaf 1939 gesloten voor het publiek. Trek je eigen conclusies.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Rome

Bekijk een selectie van tours in Rome van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Rome voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel