Top dingen om te doen in Kuala Lumpur

Top dingen om te doen in Kuala Lumpur

Kuala Lumpur. Deze dynamische Maleisische hoofdstad herbergt een unieke mix van verbazingwekkende wolkenkrabbers en historische architectuur. Maar er is meer ...

KL trekt elk jaar miljoenen bezoekers, met zijn winkels van wereldklasse, betaalbare hotels, heerlijk eten en culturele bezienswaardigheden. Hier is een overzicht van de beste dingen om te zien en te doen in de stad.

Bukit Bintang

Het hart van het winkel- en uitgaansgebied van KL. Winkelen, eten en mensen kijken. Het megamall - winkelcentrum Pavilion is de moeite van het bekijken waard, omdat u lokale en internationale merken op één plek kunt vinden.

[klik hier voor hotels in de buurt van Bukit Bintang]

Winkel op de Centrale Markt

De centrale markt in art-decostijl, voorheen een vis- en vleesmarkt, is nu een aangewezen Maleisische erfgoedsite. Winkels en kraampjes verkopen souvenirs, kunst en lokale producten. Probeer ook het gevarieerde aanbod van uitstekend eten - Hokkien Mee, Ice Kachang, Bak Kut de, om er maar een paar te noemen.

Gelegen op slechts een paar minuten lopen van Petaling Street. Dagelijks geopend (10-10 uur).

[klik hier voor hotels nabij Central Market]

Bezoek de Thean Thou-tempel

Een van de grootste Chinese tempels ter wereld, gelegen op Robson Hill met uitzicht op de skyline van KL. Dit enorme tempelgebouw met meerdere verdiepingen bestaat uit verbazingwekkende grote daken, houtsnijwerk en standbeelden.

Petronas-Torens-KL

Maak een selfie bij Petronas Towers

Waarschijnlijk de meest iconische weergave van KL zijn de 452 meter hoge Petronas Towers. Koop een kaartje voor het observatiedek op de 86e verdieping of loop van de ene toren naar de andere via 's werelds hoogste dubbeldeks luchtbrug.

[klik hier voor hotels in de buurt van Petronas Towers]

...en nog een bij KL Tower (Menara Tower)

Het op een na meest iconische gebouw in de stad is de Kuala Lumpur-toren. Hoewel het in de eerste plaats een zendmast is, heeft het een observatiedek en een aantal andere bezoekersattracties.

Bezoek de Nationale Moskee

De Nationale Moskee is een van de meest populaire moskeeën in Maleisië. Het ontwerp is gebaseerd op de Grote Moskee in Mekka, met 48 kleine koepels. De hoofdkoepel symboliseert de 5 pilaren van de islam en de 13 staten van Maleisië.

Doe je schoenen uit voordat je naar binnen gaat. Er worden badjassen verstrekt als u niet gepast gekleed bent.

Loop rond het Merdeka-plein

Het Merdeka-plein ('onafhankelijkheidsplein') is de thuisbasis van een van 's werelds hoogste vlaggenmasten en wordt omgeven door gebouwen van historisch belang, waaronder het oorspronkelijke koloniale KL-treinstation. Dompel jezelf onder in de geschiedenis van KL.

Batu-grotten KL

Verken Batu-grotten

Een van de beroemdste bezienswaardigheden in Maleisië, Batu Caves, herbergt een prachtig hindoeïstisch heiligdom. Het ligt ongeveer 10 km ten noorden van Kuala Lumpur en heeft een gigantisch gouden standbeeld aan de voet van 272 steile trappen die je beklimt om de ingang van de grot te bereiken.

Pas op voor de apen, want het is bekend dat ze dingen van nietsvermoedende bezoekers pakken. De gemakkelijkste manier om Batu Caves te bereiken is met de taxi.

Koopje in Petaling Street

Petaling Street is de Chinatown van Kuala Lumpur. Volgepakt met kraampjes met kleding, accessoires, designer knockoffs en elektronische spullen, de steegjes zijn smal en druk.

Zorg ervoor dat u goed afdingen, want de vraagprijs is meestal gemarkeerd.

Foto Erkenningen

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Kuala Lumpur

Bekijk een selectie van tours in Kuala Lumpur van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Kuala Lumpur voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel