Transpride Manchester

UK Trans Pride-gids

Trans Pride zit in de lift

Trans Pride-evenementen in het VK groeien jaar na jaar vanuit een recente en bescheiden oorsprong. In de jaren 90 was Brighton Pride een vrij bescheiden evenement rond een mars, een feest in het park en een klein optreden. Tegenwoordig is het veranderd in het Gay Glastonbury met headliner van A-listers en honderdduizenden aanwezigen. Sommigen zullen misschien beweren dat gay Pride nu te commercieel is, maar dat debat laat alleen maar zien hoe ver de rechten van Gay's zijn gekomen.

Naast het vervelende lawaai van de cultuuroorlogen, leven transgenders hun echte leven en proberen ze vooruit te komen in de wereld. Trans Pride is de beste manier voor transgenders om samen te komen, te vieren en de campagne voor gelijkheid voort te zetten. Naarmate transacceptatie groeit, worden Trans Pride-evenementen zichtbaarder. Trans Pride-evenementen gaan pas een paar jaar serieus door. De beweging bevindt zich in de beginfase, maar er wordt grote vooruitgang geboekt. Hier is onze gids voor enkele van de grootste Trans Pride-evenementen in het VK.

Trans Pride Londen

Trans Pride Londen

Londen organiseerde zijn eerste Trans Pride-evenement in 2019. Best verbazingwekkend om te denken dat het zo lang duurde voordat de Britse hoofdstad een officieel Trans Pride-evenement had. Het werd georganiseerd door Lucia Blayke - ze had de woorden Trans Pride op haar borst getatoeëerd.

Iemand hield gedenkwaardig een bord vast met de tekst "It's Raining Them". Ongeveer 1,500 mensen woonden de eerste Trans Pride van Londen bij.

Trans Pride Londen zou in 2021 terugkeren, maar een wereldwijde pandemie stond in de weg. Onthoud: "Londen Trans + Pride is en zal altijd een protest blijven."

Transpride Brighton

Transpride Brighton

Brighton staat bekend als de onofficiële Gayhoofdstad van het VK. Het is een stad waar transgenders zich veiliger voelen als ze zaken doen. Het staat bekend als een stad die alles kan. Brighton Trans Pride-evenement is een van de beste. Het weer is over het algemeen beter aan de zuidkust en Brighton heeft een relatief hoog aantal transbewoners. Het is zeker een bestemmingsevenement voor transgenders in het VK.

In 2020 was het de zesde verjaardag van Trans Pride Brighton. De mars begint meestal bij de Marlborough Pub en gaat naar Brunswick Gardens in Hove, waar je een bar, livemuziek en kraampjes vindt. Het is dan een kwestie van drinken in de zon.

Transpride Manchester

Sparkle / Trans Pride Manchester

Trans Pride in Manchester wordt georganiseerd door trans advocacy group Fonkeling. Het vindt plaats in Sackville Gardens in het hart van Gay Village in Manchester in juli. Sparkle werd opgericht in 2005 en hield zijn eerste evenement in dat jaar, waardoor het een van de langstlopende Trans Pride-evenementen in het VK is. In 2019 woonden ongeveer 26,000 mensen de Trans Pride in Manchester bij.

Trans trots Leeds

Transpride Leeds

Leeds had zijn eerste Trans Pride-evenement in 2018 met de Pride-mars die plaatsvond op Trans Day of Visibility op zaterdag 31 maart. Het evenementenprogramma is uitgebreider dan veel andere Trans Pride-evenementen. Een aantal culturele evenementen, meetups en optredens vinden plaats in maart, in de aanloop naar de mars zelf.

Trans trots Liverpool

Trans Pride in de regio Merseyside en Cheshire werd voor het eerst besproken in 2018 en het eerste evenement vond plaats in 2019. Het Liverpool Queer Collective is de plek voor informatie over Gay Pride- en Trans Pride-evenementen in Liverpool.

Zoals we hebben gezien bij deze belangrijke Trans Pride-evenementen in het VK, bevindt de transrechtenbeweging zich in een vroeg stadium, maar er worden grote winsten geboekt. Deze gebeurtenissen zullen de komende jaren waarschijnlijk aanzienlijk toenemen.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Brighton

Bekijk een selectie van tours in Brighton van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat uw tour begint.

Het beste ervaringen in Brighton voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel