Gay Christchurch · Stadsgids

Gay Christchurch · Stadsgids

Eerste keer in Christchurch? Dan is onze gay Christchurch stadsgids iets voor jou.

Bootverhuur in Christchurch

 

Christchurch

De "Garden City" van Nieuw-Zeeland. Christchurch heeft 400,000 inwoners, ongeveer even groot als Wellington, en ligt aan de oostkust van het Zuidereiland, aan de rand van de Canterbury Plains.

Christchurch bevindt zich in de herstelfase van de verwoestende aardbeving in 2011 die een groot deel van het stadscentrum verwoestte. De stad trekt nog steeds veel bezoekers met zijn goed onderhouden parken en prachtige tuinen en een groeiende kunst- en cultuurscène.

 

Gayscene

Christchurch is het centrum van de LGBT-gemeenschap op het Zuidereiland, hoewel het maar een paar echte Gay-locaties heeft. Er is hier een groeiende Gayscene en in november 2013 werd een hernieuwde Christchurch Gay Pride Week gehouden.

 

Kennismaken met Christchurch

Christchurch International Airport bedient zowel binnenlandse routes als directe internationale vluchten vanuit Australië, Japan, Singapore, Thailand en de Verenigde Arabische Emiraten.

Een regelmatige busdienst verbindt de luchthaven met het stadscentrum in een reistijd van ongeveer 30 minuten. Er zijn ook tal van taxi's en autoverhuur op de luchthaven.

InterCity Coachline-bussen rijden noordwaarts naar Picton (voor de veerbootverbinding naar Wellington), zuidwaarts naar Dunedin en in westelijke richting naar Queenstown en de westkust.

De TranzAlpine-trein rijdt tussen Christchurch en Greymouth aan de westkust - een populaire en schilderachtige dagtrip voor toeristen.

 

Zich verplaatsen in Christchurch

Met zijn ligging op een vlakke vlakte, is fietsen een goede optie om Christchurch te verkennen. Er is een goed netwerk van fietspaden en het stadscentrum is gemakkelijk te voet te bereiken.

Het tramsysteem van Christchurch is gesloten gebleven sinds de aardbevingsschade. De enige functionerende tram is meer een toeristische attractie die zijn lus door het stadscentrum maakt.

 

Herfst in Christchurch

 

Dingen om te zien en te doen

Christchurch heeft het stadscentrum herbouwd na de aardbeving van 2011 en er zijn veel innovatieve nieuwe faciliteiten geopend als onderdeel van de nieuwe pop-upstad.

Herstarten is een nieuwe pop-up buitenwinkelruimte gemaakt van oude zeecontainers, met nu meer dan 50 retailers, en heeft een echt bruisende en leuke sfeer.

De Kartonnen kathedraal onlangs geopend als een tijdelijke vervanging van de beschadigde stenen, en trekt veel belangstelling als een prachtig ontworpen en creatief antwoord op de schade, en is nu al een nieuwe bezoekersattractie voor de stad geworden.

De aardbevingsschadeplek is een toeristische attractie op zich geworden, met rondleidingen binnen en rond de rode zone.

Neem een ​​punter op de Rivier Avon voor een zeer traditioneel Engelse ervaring.

Bezoek het bekroonde Internationaal Antarctisch Centrum op de luchthaven, compleet met gesimuleerd poolweer.

Ricarton Bush is een overblijfsel van het oude vlaktebos van Canterbury dat in de stad bewaard is gebleven.

Veel van de belangrijkste culturele attracties, waaronder de Art Gallery en de kathedraal, blijven gesloten.

 

Attracties buiten de stad

Ride the Christchurch-kabelbaan voorbij de top van de beroemde uitgedoofde vulkaan

Neem de Summit Road (met de auto, fiets of bus) langs de top van de Haven heuvels tussen Christchurch en Lyttelton voor een geweldig uitzicht over de stad en Pegasus Bay.

Bezoek Lyttelton - om de haven, de baai en de drukke haven en zijn vele cafés en bars te zien.

Berijd de witte stroomversnellingen langs de Rangitata-rivier.

Neem de Tranz Alpine trein van Christchurch naar Greymouth en terug.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.