guangzghou-skyline

Gay Guangzhou · Stadsgids

Eerste bezoek aan Guangzhou? Dan is onze gay Guangzhou stadsgids iets voor jou.

第 一次 到 广州 吗? 请 悦 查 我们 为 您 准备 的 指南 吧。

guangzghou-skyline

Guangzhou 廣州 市

Guangzhou is de hoofdstad van de provincie Guangdong en de derde grootste stad van China (na Beijing en Sjanghai). Het is gelegen aan de Pearl River, ongeveer 120 km ten noordwesten van Hong Kong, en heeft ongeveer 13 miljoen inwoners.

Guangzhou, een unieke mix van oud en nieuw, heeft enkele van de oudste tempels van China, historische monumenten, moderne architectuur en een geavanceerd metrosysteem en technologie. De stad dient als een belangrijk knooppunt voor transport en handel.

Guangzhou staat bekend om zijn eten en winkelen en authentiek Kantonese gerechten. Er zijn tal van markten waar u allerlei soorten lokaal gemaakte producten tegen spotprijzen kunt kopen.

Guangzhou heeft tien districten. De meest opvallende zijn de centrale districten Yuexiu, Liwan en Tienhe. Yuexiu is het commerciële en culturele district en de thuisbasis van het nachtleven en entertainment van de stad. Tianhe is het 'nieuwe zakencentrum' met veel 5-sterrenhotels, enorme winkelcentra en wolkenkrabbers.

 

Gayscene

Terwijl de Gayscene in Guangzhou niet te vergelijken is met Sjanghai or Beijingis er potentiële groei voor de Gaymarkt in een stad van deze omvang. In de afgelopen jaren heeft Guangzhou een toenemend aantal Gaybars en dansclubs en instellingen die eigendom zijn van LGBT.

In Guangzhou worden onregelmatige Gaydansfeesten gehouden die een groter, meer internationaal publiek aantrekken.

 

Naar Guangzhou reizen

De internationale luchthaven Guangzhou Baiyun (CAN) is een grote luchthaven in Zuid-China en biedt tal van vluchten, zowel nationaal als internationaal.

De gemakkelijkste manier om vanaf de luchthaven naar de stad te gaan, is via de metro (Lijn 3). Treinen vertrekken elke zeven minuten, van 6 uur tot 11 uur. De reistijd is ongeveer 50 minuten. U kunt ook een taxi die ongeveer even lang duren als de metro.

Bezoekers uit Hong Kong kunnen een trein (182 km) vertrek vanaf het Hung Hom treinstation in Kowloon en aankomst op het Ooststation in Guangzhou.

 

Zich verplaatsen in Guangzhou

Guangzhou heeft een zeer goed openbaar vervoersysteem. De metro beslaat een groot deel van het stadscentrum en biedt borden en aankondigingen, zowel in het Chinees als in het Engels.

bussen zijn de goedkoopste manier, maar zeker niet de meest efficiënte. De BRT (Bus Rapid Transit-systeem), dat in 2010 van start ging, biedt een aparte busbaan langs de Tianhe Road en Zhongshan Avenue - een goed alternatief tijdens de spitsuren.

taxi is het populairst bij buitenlanders, en het is goedkoop. De meeste taxichauffeurs spreken beperkt Engels, dus zorg ervoor dat de naam en het adres van uw bestemming in het Chinees zijn geschreven om de chauffeur te laten zien. Bewaar uw ontvangstbewijs, want het bevat het ID-nummer van de taxi (voor het geval u uw waardevolle spullen vergeet).

Als je geniet fietsenzijn er meer dan 100 verhuurpunten langs de BRT-lijnen en metrostations. Een populaire fietsroute is langs de Pearl River aan de kant van het Haizhu District.

Eindelijk, kunt u lopen. De districten Liwan en Yuexiu zijn geweldig om te voet te verkennen. Zorg ervoor dat u uw kaart bestudeert om een ​​gevoel van richting te krijgen.

 

Dingen om te zien en te doen

Mausoleum van de Nanyue King 西汉南越王博物馆 - ontdekt in 1983, dit mausoleum is mogelijk de belangrijkste historische ontdekking in Zuid-China

Kanton Toren 广州塔 - het hoogste gebouw van China; dit observatiedek beschikt over restaurants, een 4D-theater en andere uitgaansgelegenheden.

Tempel van de zes Banyanbomen 六榕寺 - een oude boeddhistische tempel, oorspronkelijk gebouwd in 537 in de Liang-dynastie.

Xiguan residentie 西关大屋 - beroemde huizen die vroeger door rijke zakenlieden werden bewoond.

Nachtcruise op de Pearl River 珠江夜游 - een cruise van één tot twee uur in de avond en een geweldige manier om de skyline van Guangzhou langs de Parelrivier te zien.

Heilige Hart Kathedraal (Stenen huis) 耶穌聖心主教座堂 - een rooms-katholieke kathedraal op de noordelijke oever van de Parelrivier en in het hart van de oude stad.

Beijing Lu voetgangersstraat 北京路步行街 - de belangrijkste winkelstraat voor voetgangers waar de meeste winkels open zijn van 9 tot 10 uur.

Yuexiu-park 越秀公园 - het grootste stadspark in China met verschillende heuvels en meren.

Chime-lang paradijs 长隆欢乐世界 - geopend in 2006, dit pretpark is het grootste in China.

Chen Clan Academie 陈家祠 - een symmetrisch complex van 19 gebouwen met 9 zalen en 6 binnenplaatsen; bevat een grote collectie kunstwerken uit Zuid-China.

Taikoo Hui 太古汇 - een modern, luxe winkelcentrum.

Shamian eiland 沙面岛 - prachtig gebied met gebouwen uit de voormalige Britse en Franse concessie.

 

Wanneer bezoeken

Guangzhou heeft een vochtig subtropisch klimaat. De zomers zijn heet en vochtig, terwijl de winters relatief droog en mild zijn.

De beste maanden om te bezoeken zijn van oktober tot januari, wanneer de temperatuur gematigd en koel is. Er valt een hoog percentage regen tijdens het lange moessonseizoen van april tot september.

 

Waar te verblijven in Guangzhou

Guangzhou heeft een grote keuze aan hotels die goed gelegen zijn voor sightseeing, winkelen en uitgaan. Voor onze lijst met aanbevolen hotels in Guangzhou, bezoek de Gay Guangzhou Hotels pagina.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.