Lombok · Eilandgids

Lombok · Eilandgids

Een geweldige strandbestemming op zich, Lombok en Gili-eilanden kunnen een paar dagen worden bezocht terwijl je op Bali bent.

x

Coronavirus update: Houd er rekening mee dat sommige locaties mogelijk gesloten zijn in overeenstemming met het advies van de lokale overheid. Raadpleeg de website van de locatie voor de laatste openingstijden en informatie voordat u op reis gaat. Blijf veilig en volg de richtlijnen van de lokale overheid om het risico van overdracht van het virus te minimaliseren.

Gili-eilanden, Lombok

Lombok

Gelegen in het oosten van Bali, heeft het eiland Lombok prachtige zandstranden die nog steeds onderontwikkeld zijn in vergelijking met Bali. Het centrum van het eiland wordt gedomineerd door de berg Rinjani, een actieve vulkaan die een fantastische plek is om de zonsopgang of zonsondergang te fotograferen.

Het leven op Lombok is ingetogener en bescheidener in vergelijking met het over het algemeen meer open en levendige Bali. Gayreizigers kunnen echter verwachten dat ze op dezelfde manier worden verwelkomd als heterotoeristen.

 

Gili Islands

De Gili-eilanden zijn een archipel van drie kleine eilanden Gili Trawangan, Gili Meno en Gili Air. Deze zeer kleine, prachtige tropische eilanden liggen net voor de westkust van Lombok en ongeveer 20 mijl van het oostelijke puntje van Bali.

De eilanden hebben prachtige witte zandstranden en zijn omgeven door kristalhelder water. De zee werkt samen met het zeeleven en maakt de Gili-eilanden een topbestemming voor duikers en snorkelaars.

De Gili-eilanden zijn nog grotendeels onontdekt door het massatoerisme. U kunt overal wandelen, paardrijden, fietsen of zwemmen, want er zijn geen bussen, auto's of motoren.

 

Kennismaken met Lombok en Gili-eilanden

Een aantal internationale luchtvaartmaatschappijen heeft directe vluchten naar Lombok. Daarnaast zijn er dagelijkse vluchten vanuit Jakarta, Singapore en Kuala Lumpur. Indonesië heeft een 'visum bij aankomst'-regeling voor onderdanen van de meeste niet-Aziatische landen (kost $ 25 US in maart 2012).

Onderdanen van Maleisië, de Filippijnen, Singapore, Hong Kong, Thailand en Vietnam hebben geen visum nodig.

 

Kennismaken met Lombok en Gili-eilanden vanuit Bali

Met de openbare veerboot - rijdt elke twee uur, 24 uur per dag van Padang Bai (Oost-Bali) naar Lembar (West-Lombok). Hoewel goedkoop, kan de overtocht tussen de 4-5 uur zijn. De haven ligt op ongeveer 1 uur rijden van het belangrijkste toeristengebied van Senggigi.

Met een snelle boot - Een aantal snelle bootdiensten opereert vanuit Bali naar de oostkust van Lombok en Gili-eilanden, waaronder de Blue Water Express  en Gili uitje. De reistijden zijn tussen 1½ en 2 uur, afhankelijk van de bestemming. Vooraf reserveren is essentieel tijdens drukke periodes.

Per vliegtuig - Een aantal luchtvaartmaatschappijen biedt dagelijkse vluchten aan tussen Bali en Lombok.

 

Waar te verblijven

Er is een goede keuze aan boetiekhotels aan de westkust met een cluster rond Senggigi, de meest toeristisch georiënteerde stad op Lombok.

Bezoek ons ​​voor hotelaanbevelingen Lombok Hotels pagina.

Wanneer te bezoeken in Lombok

Lombok en de Gili-eilanden genieten van een tropisch moessonklimaat met twee seizoenen, droog (mei tot september) en nat (oktober tot maart). Het natte seizoen wordt gekenmerkt door korte regenbuien in de middag. De temperaturen overdag zijn gemiddeld 27˚C tot 32˚C langs de westkust.

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.