Gay Phnom Penh · Stadsgids

Gay Phnom Penh · Stadsgids

Eerste bezoek aan Phnom Penh? Dan is onze gay Phnom Penh stadsgids iets voor jou.

x

Coronavirus update: Houd er rekening mee dat sommige locaties mogelijk gesloten zijn in overeenstemming met het advies van de lokale overheid. Raadpleeg de website van de locatie voor de laatste openingstijden en informatie voordat u op reis gaat. Blijf veilig en volg de richtlijnen van de lokale overheid om het risico van overdracht van het virus te minimaliseren.

Phnom Penh verkennen

Phnom Penh ភ្នំពេញ

De hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh, heeft een ouderwetse charme behouden, met zijn rijke erfenis van Franse koloniale architectuur, boeddhistische tempels en zijn prachtige koninklijke paleis in het hart van de stad.

Dit is een heerlijke stad om te verkennen en een unieke ervaring om zijn vriendelijke inwoners te ontmoeten om inzicht te krijgen in hoe dit land heeft overleefd en zich nu ontwikkelt, na zijn geschiedenis van genocide en wreedheid.

 

Gayrechten in Cambodja

Hoewel er in Cambodja geen officiële overheidswetgeving voor gelijke rechten bestaat, is Gayseks met niet-commerciële handelingen in de privésfeer hier legaal. Bovendien zorgt de sterk boeddhistische cultuur van het land voor een brede tolerantie voor de kleine maar groeiende lokale bevolking die zichzelf identificeert als LGBT en voor de vele toeristen die op bezoek komen.

 

Gayscene

De Gayscene hier is de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid, passend bij de snelle ontwikkeling van het toerisme naar Cambodja. Voor Gay-toeristen is er een leuke en open scène te ontdekken met een kleine en vriendelijke verzameling Gay Bars , Gay dansclubs en Gay Saunas en Gay massage spa's.

Het allereerste Gay Pride-evenement in Cambodja werd in 2003 gehouden in Phnom Penh en wordt sindsdien jaarlijks gehouden.

 

Naar Phnom Penh reizen

De internationale luchthaven van Phnom Penh is de basis van Cambodia Angkor Air en wordt goed bediend met directe vluchten vanuit Bangkok, Kuala Lumpur en Singapore, inclusief lijndiensten met budgetmaatschappij AirAsia. Air France vliegt rechtstreeks vanuit Parijs naar Phnom Penh.Taxi's zijn goedkoop en talrijk en brengen u in ongeveer 30 minuten van de luchthaven naar het stadscentrum.

 

Zich verplaatsen in Phnom Penh

Er is nog geen openbaar vervoerssysteem in Phnom Penh, maar het stadscentrum is klein en compact en de belangrijkste bezienswaardigheden zijn gemakkelijk te voet te bereiken. Tuk-tuks en fietsriksja's zijn overal en een geweldige manier om het dagelijkse leven in de stad te ervaren.

Het merendeel van het verkeer rijdt hier nog op twee wielen en er is een constante stroom van fietsen en scooters die nooit helemaal lijken te stoppen, maar ook zelden met elkaar in botsing komen - het beste gaat met de stroom mee. Om deze reden moet u echter zeer assertief zijn wanneer u probeert drukke wegen over te steken en uw weef- en bukvaardigheden oefenen.

Pas ook op voor de favoriete truc van de tuk-tuk-chauffeur om u naar het familie-imperium te brengen in plaats van naar de door u gekozen bestemming - het maakt allemaal deel uit van de charme van de plaats en kan het beste worden verdragen met een vermoeide glimlach en een beleefde weigering. Je zult uiteindelijk komen waar je echt heen wilt.

 

Waar te verblijven in Phnom Penh

Phnom Penh heeft een goede selectie van hotels voor de meeste smaken en budgetten. Zelfs de luxe zijn betaalbaar naar westerse maatstaven.

Bezoek voor onze lijst met aanbevolen hotels de Gay Hotels in Phnom Penh en Gay Phnom Penh Luxury Hotels-pagina's.

 

Dingen om te zien en te doen

De hoogtepunten van Phnom Penh zijn onder meer een bezoek aan de monumenten van de lang gevestigde koninklijke en boeddhistische culturen van Cambodja, waarvan de meest opvallende de groots paleis Silver Pagoda, Wat Phnom en uw nationaal Museum.

pagode-in-koninklijk-paleis-phnom-penh

Een heel ander hoogtepunt is om enig inzicht te krijgen in het traumatische verleden van het land door de Toul Sleng-museum voor genociden in het stadscentrum, en de Choeung Ek Memorial op de plek van de Killing Fields net buiten de stad.

Neem ook de tijd om de Franse koloniale architectuur wat een belangrijk kenmerk hiervan blijft, een van de minst gemoderniseerde hoofdsteden van Zuidoost-Azië.

Om te winkelen en om de stroom van het dagelijkse leven hier te ervaren, moet u zeker een bezoek brengen aan de belangrijkste markten in de stad - de enorme Central Market Nachtmarkt en uw Russische markt. Art Street is een geweldige plek om door de vele galerijen en cadeauwinkels van de stad te bladeren.

Verdere details van al deze hoogtepunten staan ​​op de Phnom Pehn Attracties pagina.

nationaal-museum-phnom-penhNationaal museum in Phnom Penh

 

Wanneer bezoeken

Het hoogseizoen in Cambodja wordt bepaald door de twee overheersende seizoenen in dit deel van de wereld - nat en droog. Het droge seizoen is het hoogtepunt en loopt van november tot begin april.

Een bezoek in het regenseizoen heeft zo zijn voordelen: er zijn minder toeristen (vooral als je naar Siem Reap gaat om Ankor Wat te bezoeken) en het regent zelden de hele dag.

 

Visum

Behalve bezoekers uit naburige ASEAN-landen, hebben reizigers naar Cambodja een toeristenvisum nodig, dat $ 30 kost - alleen contant geld in Amerikaanse dollars wordt geaccepteerd. Visa zijn beschikbaar bij aankomst (zorg ervoor dat u schone, scherpe Amerikaanse dollarbiljetten en twee pasfoto's heeft wanneer u aankomt).

U kunt ook vooraf een visum krijgen bij Cambodjaanse ambassades en consulaten.

 

Geld

De Cambodjaanse riel en de Amerikaanse dollar zijn beide officiële valuta. Gebruik riel voor alle kleine aankopen, aangezien hier geen Amerikaanse dollar-munten worden gebruikt.

Geldautomaten zijn overal verkrijgbaar en geven Amerikaanse dollars en soms ook geld uit. Debet- en creditcards worden ook vrij algemeen geaccepteerd.

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.