gay-brussels-gids-2017

Gay Brussel stadsgids

Plan je een reis naar Brussel? Dan is onze Gay-stadsgidspagina voor Brussel iets voor jou

 

gay-brussels-gids-2017

Brussel / Brussel

De compacte hoofdstad van België, met een bevolking van een miljoen en een bredere grootstedelijke bevolking van het dubbele. Het is ook de hoofdstad van de Europese Unie waardoor Europeanen uit alle lidstaten in Brussel wonen en werken, wat samen met regelmatige toeristenstromen zorgt voor een zeer kosmopolitische stad.

De stad heeft een levendige centrale Gaybar en een internationale clubscene. Het is een populaire bestemming bij Gayreizigers en clubbezoekers uit heel Europa en daarbuiten.

 

Gayrechten in België

Gelegen in het liberale hart van Noord-Europa, heeft België een lang gekoesterde en welverdiende reputatie als tolerant en accepterend van LGBT-rechten, en was het pas het tweede land ter wereld (na Nederland) dat het Gayhuwelijk legaliseerde - in 2003.

Activiteit van hetzelfde geslacht is aanzienlijk langer legaal (sinds 1795) en de meerderjarigheid werd in 16 gelijkgesteld tot 1985 jaar. De adoptierechten voor Gayparen werden in 2006 gelijkgesteld aan die voor heterokoppels, en er is geen verbod op Gayseksuelen rekruten uit het leger.

Antidiscriminatiewetten op het gebied van werkgelegenheid en sociale voorzieningen zijn in 2003 in België van kracht geworden en sinds 2007 zijn de transgenderrechten geformaliseerd, waardoor Belgen het wettelijke recht hebben om van geslacht te veranderen. In 2014 werden wetten ter bescherming van genderidentiteit / -expressie geformaliseerd.

Er zijn verschillende openlijk Gayseksuele Belgische parlementsleden en de LGBT-gemeenschap is over het algemeen goed geaccepteerd en geïntegreerd in de bredere Belgische samenleving.

La Demence-Brussel

Gayscene

De belangrijkste Gayscene van Brussel bevindt zich in het centrum van de stad, achter de Grote Markt, en is erg handig en gemakkelijk te vinden.

Het grootste en bekendste Gaydansfeest van de stad is La Demence bij Fuse club, die jongens uit heel Europa aantrekt. Veel jongens nemen zelfs de Eurostar-trein vanuit Londen om deze maandelijkse megadans- en cruisefeesten bij te wonen.

Brussels Gay Pride-festival vindt plaats in mei gedurende een week, voorafgaand aan Pride Day Brussel op zaterdag.

 

Naar Brussel reizen

Per vliegtuig

De belangrijkste luchthaven van de stad is Brussels Airport (BRU) met regelmatige lijnvluchten door heel Europa en daarbuiten. De treinverbinding naar de luchthaven rijdt elke 15 minuten vanaf niveau 1 en duurt 15-25 minuten om de drie belangrijkste treinstations van Brussel te bereiken en kost € 8.70.

Luchthaven MIVB bus 12 (expresdienst vóór 8 uur) en 21 (lijndienst na 8 uur) rijden elke 20-30 minuten en brengen u naar metrostation Schuman (metrolijnen 1 en 5). Koop tickets vóór het instappen bij de automaten, want ze zijn duurder in de bus. Een alternatieve bus is de Lijn, 272 en 471 naar het station Brussel-Noord, net ten noorden van het stadscentrum.

Brussels South Charleroi Airport (CRL) wordt gebruikt door verschillende budgetmaatschappijen, waaronder Ryan Air en WizzAir. Het ligt een uur ten zuiden van de stad, er is een shuttlebus die u verbindt met het station Brussel-Zuid/Zuid. U kunt het beste online boeken voor uw terugkeer naar de luchthaven om wachtrijen te voorkomen.

Met de trein

Brussel is goed verbonden met het Europese hogesnelheidsnet, met hogesnelheidsdiensten via het Midi / Zuid-station, ten zuiden van het stadscentrum. Dit is een geweldige optie als u naar Brussel reist vanuit andere grote Europese steden zoals Parijs of Amsterdam (met Thalys) of vanuit Londen (met Eurostar).

Er zijn ook hogesnelheidstreinverbindingen vanaf Schiphol Airport via Amsterdam, Antwerpen en Rotterdam (via Fyra), en Keulen, Frankfurt (via ICE). Houd er rekening mee dat u hogesnelheidstreinen altijd zo ver mogelijk van tevoren boekt, aangezien de ticketprijzen de vraag weerspiegelen.

 

De Grote Markt

 

 

Zich verplaatsen in Brussel

Als je Brussel voor een paar dagen bezoekt, heb je waarschijnlijk niet meer dan je eigen stoom nodig om je te brengen waar je wilt zijn, met zowel de Gayscene als de belangrijkste toeristische trekpleisters van de stad in het compacte, grotendeels autovrije centrale stadsgebied. .

Om de bredere stad te verkennen, is de beste optie het betrouwbare, schone en uitgebreide metrosysteem, dat zes lijnen heeft. Aankondigingen zijn in het Frans, Nederlands en Engels.

Er is ook een uitgebreid bus- en tramnetwerk, waarvoor u losse kaartjes (Jump one) kunt kopen voor € 2.10 (alleen bus en tram). Vergeet niet om uw kaartje eenmaal aan boord te valideren. Voor de beste prijs als u veel openbaar vervoer gebruikt, kunt u een dagkaart kopen (Jump 1 jour / 1 dag) voor € 7.50. Een andere geweldige manier om de stad te verkennen is per fiets - Brussel heeft een goedkope Villo! kortetermijnverhuur van fietsen met zo'n 180 ophaal- en afleverpunten in het stadscentrum.

Brussels Bike Tours is een andere optie als u iemand anders wilt laten beslissen welke richting u op gaat.

 

Waar te verblijven in Brussel

De beste toeristische bezienswaardigheden en de meeste Brusselse Gay-locaties bevinden zich vlakbij de Grote Markt. Er is een uitstekende keuze aan hotels in dit gebied.

Voor onze lijst met enkele van de beste hotels in Brussel voor Gayreizigers, bezoek de Gay Brussel middenklasse + budget hotels en Gay Brussel luxe hotels bladzijden.

 

 

Het Atomium BrusselHet Atomium

 

 

Dingen om te zien en te doen

Grote markt - een van de meest indrukwekkende stadspleinen van heel Europa, is een geweldig startpunt en u zult ongetwijfeld terugkeren om de dagelijkse bloemenmarkten te proeven en de majesteit van de omringende 17e-eeuwse gebouwen in u op te nemen.

Vanaf hier zijn de belangrijkste attracties van de stad op loopafstand, met onderweg tal van haltes om de culinaire hoogstandjes te proeven die België over de hele wereld beroemd hebben gemaakt - bier, chocolade, wafels en mosselen (in welke volgorde uw voorkeur ook is).

Het gemeentehuis (Hotel de Ville) op de Grote Markt is interessant om te bezoeken (let op: rondleidingen in het Engels zijn alleen op zondag).

Het Horta Museum (Musee Horta) - het huis van Victor Horta, een van de grondleggers van de Art Nouveau. Het gebouw is klein en accepteert slechts beperkte aantallen per dag, dus het is het beste om er te komen als het opengaat, om 2 uur.

Belgisch Centrum voor Stripkunst, aan de Zandstraat / rue des Sables, om de Belgische oorsprong van Kuifje (en De Smurfen!), naast andere cartoonlegendes, te ontdekken.

Musee René Magritte, op rue Esseghem is een must voor fans van surrealistische schilderkunst.

Sint-Michiel en Sint-Goedele kathedraal, op Place Sainte-Gudule, is de meest indrukwekkende kathedraal van de stad en de locatie van koninklijke bruiloften.

Onze-Lieve-Vrouw ten Zavel, op Place du Grand Sablon, is een bijzonder mooie kerk om te bezoeken in het stadscentrum.

Andere unieke Brusselse sites om te zien: het Parlamentarium, aan de Wiertzstraat, is de bezoekerservaring voor het Europees Parlement, met veel interactieve mediadisplays om u geïnteresseerd te houden.

Het Atomium op Bruparck, de Brusselse futuristische versie van de Eiffeltoren, en Mini-Europe voor leuke maquettes van belangrijke monumentale gebouwen in heel Europa.

Les Galeries Saint-Hubert is een mooi vormgegeven winkelgalerij; de voorloper van het moderne winkelcentrum. Het glazen dak is handig op regenachtige dagen, om ongehinderd door de vele restaurants en chocoladewinkels binnen te bladeren.

 

De Grote Markt 's nachts

 

 

Wanneer bezoeken

Brussel krijgt meer dan een redelijk deel van de regen (gemiddeld ongeveer 200 dagen per jaar) en is over het algemeen vochtig, waardoor winterbezoeken bijzonder koud aanvoelen. Zomertemperaturen kunnen erg variëren en het kan regelmatig regenen (welkom in Noord-Europa!).

Kom half mei naar de Pride-week om Brussel op zijn vrolijkst te ervaren. Voor Gay-dansfeestfanaten, zorg ervoor dat je een bezoek brengt aan een van de grote La Demence-feesten - het weer zal in dit geval geen probleem zijn.

 

Visa

België valt binnen het Europese Schengen-visumgebied. Als u van buiten Europa reist, controleer dan of u een Schengenvisum nodig heeft.

 

Geld

België is lid van de eurozone. Geldautomaten zijn overal verkrijgbaar. U kunt om een ​​identiteitsbewijs met foto worden gevraagd als u in een winkel met een creditcard of betaalpas betaalt.

 

Andere nuttige informatie

Brussel is officieel een tweetalige stad, daarom vindt u straatnaamborden in zowel het Frans als het Nederlands (Vlaams), hoewel in de praktijk het Frans de overhand heeft. Engels wordt ook veel gesproken.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.