Gay Keulen · Stadsgids

Gay Keulen · Stadsgids

Plan je een reis naar Keulen? Dan is onze Gay-stadsgids Keulen iets voor jou.

Coronavirus update: Houd er rekening mee dat sommige locaties mogelijk gesloten zijn in overeenstemming met het advies van de lokale overheid. Raadpleeg de website van de locatie voor de laatste openingstijden en informatie voordat u op reis gaat. Blijf veilig en volg de richtlijnen van de lokale overheid om het risico van overdracht van het virus te minimaliseren.

Gay Keulen · Stadsgids

Köln | Keulen

Keulen, de op drie na grootste stad van Duitsland met een miljoen inwoners, heeft zowel de rivier de Rijn als een werkelijk majestueuze kathedraal als kernattracties.

Deze trotse, zelfverzekerde en plezierige stad heeft een bloeiende culturele scene en is een belangrijk knooppunt voor media, zaken en toerisme, en trekt regelmatig hordes toeristen naar de vele festivals en evenementen die deze meest liberale Duitse stad elk jaar organiseert.

Dit alles maakt van Keulen een geweldige Gaystadbestemming, met veel te beleven en te ontdekken - van de uitgebreide Gayscene van de stad en daarbuiten.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Gayscene

Keulen in het westen van het land staat op de tweede plaats na Berlijn in het oosten op de ranglijst van hotspots van Duitse Gaystads, en neemt de titel van Duitse Gaydanspartyhoofdstad aan.

De stad heeft een grote en gevestigde Gayscene met veel bars, clubs en sauna's, geconcentreerd in het stadscentrum. Het is ook terecht beroemd om zijn jaarlijkse Gay Pride, en Christopher Street Day (CSD) parade, een van de grootste en meest spraakmakende in heel Europa.

keulen-duitsland

Getting naar Keulen

Per vliegtuig

De luchthaven Keulen-Bonn (CGN) ligt op slechts 15 minuten met de trein (S-Bahn-lijnen S13 en S19 kosten € 2.80) vanuit het stadscentrum en is een knooppunt voor de budgetmaatschappijen.

Als u van buiten Europa reist, kunt u rechtstreeks naar de luchthavens van Düsseldorf of Frankfurt vliegen, die beide gemakkelijk toegang hebben tot de stad.

Düsseldorf International Airport (DUS) heeft een treinverbinding met het centraal station van Keulen (HBF) met een reistijd van 40 minuten en treinkaartjes vanaf € 5 (afhankelijk van tijd en datum).

De internationale luchthaven Frankfurt Rhein Main is de drukste luchthaven van Duitsland, met een hogesnelheidstrein ICE (InterCity Express) naar Keulen in één uur, met de goedkoopste tarieven online en van tevoren beschikbaar. Als je geen haast hebt, is een goed alternatief de Rijndal-trein via Koblenz, die er 2 uur over doet om Keulen te bereiken met een prachtig landschap onderweg, en die 30% goedkoper is dan de ICE-trein.

Met de trein

Keulen is goed bereikbaar met het Europese hogesnelheidsnet, met directe verbindingen vanuit Amsterdam, Brussel en Parijs met de Thalys en ICE-treinen, evenals de ICE-treinverbinding naar de luchthaven van Frankfurt.Er zijn twee grote stadstreinstations: Köln Hauptbahnhof (HBF - het Centraal Station) en Köln-Deutz.

Hogesnelheidstreinen zijn een geweldige manier om door Europa te reizen, maar kunnen duur zijn, dus boek altijd zo ver mogelijk voor uw reisdata online om de voordeligste tarieven te krijgen.

Gay Keulen · Stadsgids Kerstmarkt van Keulen

 

Zich verplaatsen in Keulen

Het centrum van Keulen kan het beste te voet worden verkend. Het landschap is vlak en de meeste belangrijke bezoekersplaatsen liggen op korte loopafstand van elkaar.

Voor reizen buiten het stadscentrum kunt u het openbaar vervoer van de KVB gebruiken. Deze bestaat uit een ondergronds metronetwerk, dat naadloos overgaat in een bovengronds tramnetwerk, en bussen, waarmee je overal efficiënt en goedkoop komt.

De één- en driedaagse passen zijn ook geldig op de lokale VRS-netwerktreinen. Kaartjes kunnen worden gekocht bij automaten in stations en aan boord met prijzen die variëren afhankelijk van de afstand die u moet reizen. Er is ook een netwerk van regionale treinen om u door de wijdere stad te vervoeren.

De stad heeft ook een fietsverhuurprogramma 'Bel een fiets' - registreer u gewoon online voor facturering per minuut met een creditcard.

 

Waar te verblijven in Keulen

Het stadscentrum van Keulen is relatief compact, dus elk hotel in het centrum, dat zich uitstrekt van Rudolfplatz tot het centraal station, zal redelijk handig zijn.

Hotels in de buurt van Rudolfplatz (de Gaywijk van de 'Bermudadriehoek') zijn beter voor degenen die elke avond op bezoek gaan. Hotels dichter bij Dom (belangrijkste kathedraal), centraal station zijn beter gelegen voor de belangrijkste bezienswaardigheden.

Bezoek voor een lijst met aanbevolen hotels onze Gay Cologne Hotels-pagina.

Gay Keulen · Stadsgids

Dingen om te zien en te doen

Kathedraal van Keulen (Dom) - het grootste en meest complete voorbeeld van klassieke gotische architectuur in Europa. Gespaard van vernietiging tijdens de Tweede Wereldoorlog, domineert de ontzagwekkende kathedraal het stadscentrum en is het zeker de moeite waard om naar binnen te kijken, hoewel niet noodzakelijkerwijs de lange steile klim naar de top van de hoogste toren met het beste uitzicht op de stad dat van de Dom is. in plaats van ervan.

Voor het beste uitzicht op de Dom ga je over de rivier naar het Köln Triangle-gebouw - een moderne kantoorwolkenkrabber met een eigen Panorama Observatory (€ 3 toegangsprijs).

Keulen is een stad die beroemd is om zijn kerken, en andere opmerkelijke zijn de Gross St Martin, in tegenstelling tot de gotische Dom, en de Basiliek van Sint Gereon, die dateert uit de 11e eeuw.th eeuw.

Veedel - let op deze traditionele wijken in de stad. Eén in het bijzonder, Agnesviertel (U-Bahn Ebertplatz) heeft een heel interessante mix van onafhankelijke winkels, galerijen en bars om in te snuffelen.

Rheinauhafen - is de herbouwde haven van de stad aan de Rijn (1 km ten zuiden van Heumarkt) voor aangename wandelingen langs de rivier en een goede selectie aan bars en restaurants.

Keulen is een cultuurstad en heeft veel hoog aangeschreven musea en galerieën. Het hoogtepunt is de Museum Ludwig, gelegen naast de Dom, met een verbluffende collectie hedendaagse en pop-art en een van 's werelds grootste Picasso-collecties.

Een ander kenmerk van Keulen dat het ontdekken waard is, zijn de vele groene ruimtes en parken. Net binnen het binnenste Grüngürtel zijn de VolksgartenRheinparkAachener-Weiher en Stadtgarten parken, elk met hun eigen biertuin.

En voor iets heel anders, ga naar Claudius Therme op Sachsenbergstraße. Een echte Romeinse badhuiservaring, compleet met binnen- en buitenzwembaden, sauna's en dompelbaden, compleet met verschillende naturistenruimtes. Neem buiten het stadscentrum de Kölner Seilbahn naar de Therme en keer met de bus terug naar Köln Deutz Station om vervolgens de U-Bahn terug naar het stadscentrum te nemen.

 

Wanneer bezoeken

De gebruikelijke variabele Noord-Europese weerregels zijn van toepassing op Keulen, van incidentele warme zomerdagen tot even koude winterdagen, met veel regen overal.

De Gay Pride in Keulen is enorm en vindt elke zomer plaats van eind juni tot begin juli, met de Christopher Street Day (CSD) Parade en het Street Festival als laatste hoogtepunten.

Keulen organiseert ook een jaarlijks stadscarnaval dat vroeg in het jaar plaatsvindt (februari-maart). Dit wereldberoemde spektakel is weer een geweldige tijd om in Keulen te zijn, aangezien schijnbaar de hele stad meedoet aan de vieringen. Het begint met een Womens Carnival Day, gevolgd door gemaskerde ballen en feesten, dan een straatcarnaval op de zondag en een officiële Parade op Rose Monday met een miljoen toeschouwers in verkleedkleding.

Andere grote stadsattracties zijn onder meer de kerstmarkten rond de kathedraal, die open zijn van eind november tot eind december, en die je gegarandeerd in de feeststemming brengen.

 

Visum

Duitsland valt binnen het Europese Schengen-visumgebied. Als u van buiten Europa reist, controleer dan of u een Schengenvisum nodig heeft.

 

Geld

Duitsland is lid van de eurozone. Geldautomaten zijn overal verkrijgbaar. Mogelijk wordt u om een ​​identiteitsbewijs met foto gevraagd als u in een winkel met een creditcard of betaalpas betaalt.

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.