Gay Genève

Gay Genève · Stadsgids

Eerste keer in Genève? Dan is onze Gay Geneva City Guide-pagina iets voor jou.

Gay Genève

Genève | Genève

De op een na grootste stad van Zwitserland en de grootste stad in de Franstalige regio van Zwitserland. De gemeente Genève heeft ongeveer 200,000 inwoners, maar vormt het hart van een forenzenregio met ongeveer 1 miljoen mensen.

Genève heeft een rijke en gevarieerde geschiedenis. Het werd ingenomen door de Romeinen in 121 v.Chr. En leed enorme verwoestingen in 586 n.Chr. Als gevolg van een enorme tsunami uit het meer van Genève. Het was de thuisbasis van het calvinisme en werd een van de belangrijkste centra van Europa tijdens de protestantse reformatie.

Tegenwoordig staat de stad bekend als het hoofdkwartier van veel van 's werelds internationale organisaties, waaronder de Verenigde Naties. Het scoort vaak hoog in termen van levenskwaliteit voor zijn burgers en werd in 2017 gerangschikt als de duurste stad ter wereld. De brede culturele activiteiten trekken veel bezoekers naar de stad.

Gayrechten in Zwitserland

Kijk voor Gayrechten in Zwitserland op onze Gay Zurich City Guide-pagina.

Gayscene in Genève

In vergelijking met de hedonistische dansclubs van Zürich is de Gayscene van Genève een stuk relaxter. Dat betekent niet dat de Gayscene van Genève op geen enkele manier saai is, want er is een goede selectie van sauna's, cruiseclubs, Gaybars en dansclubs catering voor Gayseksuele klanten.

Er is geen regulier pride-festival in Genève, aangezien er een nationaal gay pride-festival is dat rouleert tussen de grote steden van Zwitserland. In 2018 wordt het voor het eerst in Lugano gehouden.

Naar Genève reizen

Met het vliegtuig

Geneva Airport (GVA) ligt op 5 km van het stadscentrum. Het heeft goede verbindingen met locaties in Europa en biedt een behoorlijk aanbod aan langeafstandsvluchten naar bestemmingen in Noord-Amerika, het Midden-Oosten en China. In de wintermaanden wordt het druk met mensen die naar nabijgelegen skigebieden komen.

Vanaf de luchthaven kun je gratis met het openbaar vervoer reizen en het is geldig met je instapkaart. De kaartautomaat bevindt zich in het bagageafhaalgebied en is maximaal 80 minuten geldig in zowel treinen als bussen. Treinen doen er 6 minuten over naar het centrum, terwijl bussen er ongeveer 20 minuten over doen.

Sommige hotels regelen gratis pendelbussen die specifiek zijn voor hun hotel, wat de moeite waard is om van tevoren te bekijken of uw hotel dit biedt. Taxi's kunnen vanaf de luchthaven worden aangehouden of van tevoren worden besteld. De reis duurt ongeveer tien minuten en kost ongeveer 35 tot 45 CHF, afhankelijk van de verkeersomstandigheden, het tijdstip en het aantal passagiers.

Met de trein

Genève heeft goede treinverbindingen met bestemmingen in Zwitserland. Er zijn ook enkele hogesnelheidstreinverbindingen die u naar bestemmingen in Frankrijk brengen.

Per boot

Een populaire manier voor toeristen om Genève in en uit te komen. Een verscheidenheid aan raderstoomboten, meestal gebouwd in het begin van de 20e eeuw, stopt bij de steden en dorpen aan de oevers van het Meer van Genève.

Zich verplaatsen in Genève

Te voet

De oude binnenstad van Genève is relatief klein, waardoor het vrij gemakkelijk te voet te verkennen is. Het enige dat vermeldenswaard is, is dat het niet ongebruikelijk is dat straten binnen relatief korte afstand van naam veranderen.

Met het openbaar vervoer

Genève heeft een goed geïntegreerd openbaar vervoersnetwerk van bussen, trams, voorstedelijke spoorlijnen en boten. Korte hoptochten beginnen bij 2CHF met dagpassen vanaf 8CHF. Verblijft u in een hotel, hostel of camping in het kanton Genève, dan ontvangt u voor de duur van uw verblijf een gratis reispas, die geldig is met uw paspoort.

De gele pendelboten, Les Mouettes, die het meer oversteken, zijn populair bij toeristen. Ze vertrekken elke tien minuten tussen 7.30 en 6 uur. Op vrijdag- en zaterdagavond rijdt er een nachtbus tot in de vroege uurtjes.

Met de taxi

Er zijn ongeveer 60 taxistandplaatsen verspreid over de stad, waardoor het gemakkelijk is om een ​​stad op straat te vinden, maar reserveren wordt aangeraden op drukke tijden. Taxichauffeurs in Zwitserland zijn wettelijk verplicht om Engels te spreken, hoewel het niveau van het Engels kan variëren. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van tijd en datum. Uber wordt vaak gebruikt door de lokale bevolking.

Waar te verblijven in Genève

Bezoek ons ​​voor de laatste hotelaanbiedingen in Genève Gay Geneva Hotels pagina.

Dingen om te zien en te doen in Genève

  • Jet d'Eau - een van de bepalende symbolen van Genève. Deze fonteinstraal was oorspronkelijk een occasionele drukontlasting voor een waterkrachtcentrale aan de Rhône, maar de inwoners van Genève vonden het zo leuk dat het in 1891 een permanent kenmerk werd.
  • Cathédrale St-Pierre - oorspronkelijk een katholieke kerk, dit was een belangrijke locatie van de protestantse reformatie die door Europa raasde. Er is hier een fascinerend museum, maar alleen al het zien van de pracht van deze kathedraal is genoeg om te genieten.
  • Museum van het Internationale Comité van het Rode Kruis - een buitengewoon interessant museum dat het humanitaire werk van het Rode Kruis verkent. Verwacht vernederd te worden door enkele van de foto-exposities.
  • Palais des Nations - oorspronkelijk gebouwd om de Volkenbond te huisvesten, de voorloper van de moderne Verenigde Naties. De belangrijkste attractie hier is de grote zaal en de openbare kunst op het terrein.
  • Oude stad - de belangrijkste trekpleister voor toeristen naar Genève. Hier vind je veel traditioneel Zwitserse eet- en drinkgelegenheden. Het valt vooral op door zijn antiekwinkels.
  • Marktstraat - een van de belangrijkste verkeersaders van Genève en een van de beste plekken om cadeaus te kopen of jezelf te trakteren. Vrijwel alles wat je maar kunt bedenken is hier te vinden.

Wanneer bezoeken

Het is niet verwonderlijk dat het beste weer van Genève samenvalt met het toeristische hoogseizoen in juli en augustus. Van december tot en met april kan het behoorlijk fris zijn, maar dit valt samen met het skiseizoen waarvoor veel bezoekers naar de stad komen. Het late voorjaar en het vroege najaar zijn waarschijnlijk de beste tijden om te bezoeken als u de kosten wilt verlagen en de hordes wilt vermijden.

Er is het hele jaar door een breed evenementenprogramma in Genève. Het Antigel Festival, dat plaatsvindt in de eerste 2 weken van februari, brengt muziek- en dansevenementen naar onconventionele locaties in het kanton. Tijdens het muziekfestival van juni treedt een breed scala aan artiesten uit verschillende genres op in de stad.

Visa

Zwitserland valt binnen het Schengen-visumgebied. Als u van buiten Europa reist, moet u controleren of u een Schengenvisum nodig heeft.

Geld

De Zwitserse munteenheid is de Zwitserse Frank (CHF). De prijzen in Zwitserland zijn over het algemeen veel hoger dan in andere delen van Europa.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.