Gay Helsinki · Stadsgids

Gay Helsinki · Stadsgids

Helsinki bezoeken? Gebruik onze Gay-stadsgids van Helsinki om je fantastische verblijf in de Finse hoofdstad te plannen.

Coronavirus update: Houd er rekening mee dat sommige locaties mogelijk gesloten zijn in overeenstemming met het advies van de lokale overheid. Raadpleeg de website van de locatie voor de laatste openingstijden en informatie voordat u op reis gaat. Blijf veilig en volg de richtlijnen van de lokale overheid om het risico van overdracht van het virus te minimaliseren.

gay-helsinki-gids-2017

Helsinki

De grootste stad van Finland, gelegen in de regio Uusimaa, heeft een grootstedelijke bevolking van 1.4 miljoen mensen, waardoor het een belangrijk politiek, cultureel en economisch centrum in de Scandinavische regio is. Het is daarom een ​​populaire keuze voor vakantiegangers, beroemd om zijn indrukwekkende architectuur en adembenemende landschappen.

De stad werd in 2012 verkozen tot World Design Capital en in 2011 werd ze door het tijdschrift Monocle tot de meest leefbare stad ter wereld gekroond. Bovendien heeft de Finse hoofdstad vakantiegangers veel te bieden met uitstekende vervoersverbindingen en de hele stad met gratis WiFi.

 

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Gayscene

De Gayscene in Finland is de afgelopen jaren gegroeid, mede dankzij toenemende rechten voor LGBT-personen. Nu het Gayhuwelijk op 1 maart van dit jaar van kracht wordt, zal Helsinki waarschijnlijk prominenter worden in Europa als een tolerante, Gayvriendelijke stad.

Hoewel kleiner dan sommige Europese hoofdsteden, is de Gayscene van Helsinki nog steeds actief en open voor iedereen, die zich uitstrekt van het stadscentrum tot de wijk Kallio. Er zijn meerdere Gaybars en restaurants, samen met een Gay Cruise Club en Gay Sauna.

Je zult merken dat de meeste lokale bewoners erg tolerant zijn, met clubs die een gemengd publiek van mannen en vrouwen aantrekken.

Gay Helsinki · Stadsgids

Naar Helsinki reizen

Per vliegtuig

De luchthaven van Helsinki wordt gerangschikt als een van de beste luchthavens ter wereld en biedt verbindingen met grote Europese en internationale steden. Het duurt ongeveer 30 minuten om vanaf de luchthaven in het stadscentrum te komen.

Je kunt de nieuwe Ring Rail Line in trein I en P nemen voor slechts € 5 (het is duurder om met de trein te reizen). De Finnair stadsbus en lokale bus 615 zijn alternatieve, betaalbare opties om u naar de hoofdstad te brengen, die ongeveer evenveel tijd kosten en ongeveer dezelfde prijsklasse hebben.

Met de trein

Het centraal station in Helsinki is een van de belangrijkste toeristische trekpleisters en verbindt de Finse hoofdstad met steden in heel Finland en met het besneeuwde Lapland.

Een dagelijkse treindienst rijdt ook naar Moskou en St. Petersburg in Rusland.Met de bus

Bussen van en naar Finse steden rijden ook vanaf het centrale busstation in Helsinki.

Met de veerboot

Dagelijkse veerdiensten rijden tussen Helsinki en Europese landen, waaronder Estland, Zweden, Duitsland en Polen.

 

Zich verplaatsen in Helsinki

Het openbaar vervoer in Helsinki heeft een geweldige reputatie, met kaartjes die worden geaccepteerd voor trams, bussen, metro en zelfs de veerboot. Als je een paar dagen blijft, koop dan een dagkaart bij Helsinki City Transport. Een dag kost € 9.00, maar het kost minder naarmate u meer dagen blijft.

Trams zijn een populaire manier om de stad te verkennen. Voor de beste sightseeing-expeditie van de stad, spring op tram 2 en tram 4 is geweldig voor degenen die dicht bij de beroemde architectuur van Helsinki willen komen.

Zoals de meeste Scandinavische landen, is fietsen geliefd bij de meeste mensen. Het is een leuke, gezonde manier om Helsinki te verkennen. U kunt een fiets huren bij bedrijven als Bicyclean Helsinki en eBike Shack.

Gay Helsinki · StadsgidsUspenski-kathedraal met uitzicht op de haven

 

Waar te verblijven in Helsinki

Er zijn tal van accommodatiemogelijkheden in Helsinki, van chique appartementen tot milieuvriendelijke hotels.

Voor Gayseksuele gasten raden we aan om in de buurt van het centraal station te verblijven, in de wijk Kamppi of Kluuvi. Dit is ook handig voor het bezoeken van musea en andere topattracties.

Voor sommige uitstekende aanbiedingen voor hotels in Helsinki, klik hier.

 

Dingen om te zien en te doen

Kathedraal van Helsinki - de iconische, cultureel belangrijke evangelische lutherse is een van de beste bezienswaardigheden van de stad. Deze 19e-eeuwse kathedraal werd ontworpen door de beroemde architect Card Ludwig Engel en werd voltooid in 1852.

Het is een symbool van het oude Empire-tijdperk en het neoklassieke ontwerp is internationaal van belangrijke architectonische waarde.

Festivals en markten vinden vaak plaats op het Senaatsplein voor de kathedraal, inclusief de jaarlijkse gay pride-parade.

Esplanade Park - groene, open ruimtes zijn geliefd in Helsinki, en dit park is misschien wel het beste. Gelegen in het hart van het stadscentrum, ontspan en kom tot rust tussen de bomen of praat met de vriendelijke lokale bevolking.

Hier vinden diverse evenementen plaats, van modeshows tot jazzconcerten.

Ateneum Art Museum - kunstliefhebbers zullen dol zijn op de grootste collectie kunstwerken van Finland, met meer dan 20,000 schilderijen en tentoonstellingen, variërend van 1700 tot heden. Ticketprijs - € 15.

Kampii Kapel van Stilte - deze spectaculaire moderne kapel is gelegen nabij het belangrijkste winkelcentrum, en is een geweldige plek voor mensen om even stil te zijn en elkaar te ontmoeten. Het wordt ook gebruikt als tentoonstellingscentrum.

Marktplaats - gelegen nabij het Esplanade Park, is dit de beste plek om het authentieke Finse leven te ervaren. Het is de thuisbasis van de beste markt van het land, waar verse producten en ambachten worden verkocht, evenals tal van heerlijke coffeeshops. Hier vindt u ook een geweldig uitzicht op de haven.

Nationaal museum van Finland - als u op zoek bent naar Finse geschiedenis, dan vindt u hier alles wat u moet weten, van verbazingwekkende archeologische vondsten tot grote collecties over numismatiek. De derde verdieping is een interactieve tentoonstelling - perfect voor gezinnen.

SkyWheel Helsinki - als je de stad van bovenaf wilt bekijken, spring dan op het indrukwekkende SkyWheel. Met een hoogte van 40 meter is het panorama vanaf hier gewoon magisch. Tickets kosten € 12.

Gay Helsinki · Stadsgids Esplanadi Straat en park - ook wel bekend als Espa.

 

Wanneer bezoeken

Zoals in de meeste Scandinavische landen kan het hier in de winter behoorlijk koud worden, wat betekent dat het in de zomermaanden vaak drukker is, waar de gemiddelde temperatuur 17 ° C is. In deze tijd, wanneer maritieme attracties en stadsfestivals centraal staan, betaalt u waarschijnlijk meer voor hotels.

Ondanks de kilte is de winter in Helsinki een mooie ervaring. De kerstmarkt van Helsinki en het Light Festival trekken elk jaar veel bezoekers. Pas echter op, de gemiddelde temperatuur in deze periode is -3.5C!

Andere populaire tijden om te bezoeken zijn onder meer in de herfst, wanneer het veelgeprezen Helsinki Festival en Design Week plaatsvinden. De lente is de goedkoopste tijd om te bezoeken, aangezien de temperaturen nog steeds koel zijn, maar de kleuren adembenemend!

 

Visum

Finland valt binnen het Europese Schengen-visumgebied. Als u van buiten Europa reist, controleer dan of u een Schengenvisum nodig heeft.

 

Geld

Finland is lid van de eurozone. Geldautomaten zijn overal verkrijgbaar. Mogelijk wordt u om een ​​identiteitsbewijs met foto gevraagd als u in een winkel met een creditcard of betaalpas betaalt.

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.