gay-munich-gids-2017

Gay München stadsgids

Ben je van plan München te bezoeken? Dan is onze gay München stadsgidspagina iets voor jou

 

gay-munich-gids-2017

München | München

München is de hoofdstad en de grootste stad in de Duitse deelstaat Beieren. Het is ook de derde grootste stad van Duitsland (na Berlijn en Hamburg).

Ongeveer 1.4 miljoen mensen wonen binnen de stadsgrenzen en meer dan 5 miljoen binnen het grootstedelijk gebied.

München staat bekend om zijn verbluffende architectuur, fijne cultuur en de jaarlijkse bierviering van twee weken op het Oktoberfest, waarbij 6 miljoen bezoekers meer dan 7 miljoen liter bier consumeren.

 

Gayscene

München heeft een uitgebreide Gayscene bestaande uit bars, clubs, sauna's en cruiseclubs. De meeste gay-locaties van de stad bevinden zich in het stadscentrum van Glockenbachviertel (ook bekend als GBV), vlakbij het Sendlinger Tor metrostation.

De Gayscene in deze meer conservatieve hoofdstad van de deelstaat is misschien kleiner dan in Berlijn of Keulen, maar stelt niet teleur.

Jaarlijkse gay-hoogtepunten zijn onder meer de leer- en fetisjbijeenkomst op de Starkbierfeest in maart verschillende straatmarkten in de zomer (juni tot augustus), de Christopher Street Day Parade (Gay Pride-weekend) in juli de Verzaubert Queer Film Weekend en de Gayzondag op het wereldberoemde Oktoberfest in september.

 

münchen-christopher-street-day-parade-2016CSD (Christopher Street Day) / Gay Pride Weekend in München 2016

 

 

Naar München reizen

Munich International Airport (MUC) is de op één na drukste luchthaven van Duitsland en de zevende van Europa. De luchthaven ligt 35 km ten noordoosten van München, heeft twee terminals en is een belangrijk knooppunt voor Lufthansa, haar partnerluchtvaartmaatschappijen en andere internationale luchtvaartmaatschappijen. In 2011 won de luchthaven van München voor het derde jaar op rij de prijs "Beste luchthaven van Europa".

De luchthaven is verbonden met het centrum van München via de ultra-efficiënte S-Bahn (voorstedelijke trein) op de S1- en S8-lijn. De treinen rijden elke 5 - 20 minuten en doen er ongeveer 40 minuten over om het centraal station (Hauptbahnhof) te bereiken. Het Airport-City-Day-ticket kost € 12.80, maar is een goede investering omdat je hiermee ongehinderd door heel München kunt reizen.

Er is ook een Lufthansa Airport-bus die elke 20 minuten vertrekt tussen 6:20 en 9:40 uur en kost € 10.50 voor een enkele reis.

Taxi's doen er ongeveer 40 minuten over en kosten ongeveer € 50.

Met de trein

Het centraal station van München (Hauptbahnhof) is gunstig gelegen in het centrum van München. Het centraal station is goed aangesloten op het dichte openbaarvervoernetwerk van de stad.

Met de auto

München is via het Duitse autosnelwegnetwerk goed verbonden met andere steden in Duitsland en Oostenrijk. Het verkeer in de stad kan tijdens de spitsuren een uitdaging zijn. Vanwege het tekort aan parkeergelegenheid in het stadscentrum, wordt aanbevolen om de auto te parkeren op een Park & ​​Ride-parkeerterrein in een van de buitenwijken van München, dicht bij een S-Bahn-station en gebruik te maken van het openbaar vervoer in de stad.

münchen-opera-house

Zich verplaatsen in München

Openbaar vervoer

De beste manier om door München te reizen is met het openbaar vervoer, bestaande uit de Tram (straat auto), bussen, S-Bahn (voorstedelijke treinen) en U-Bahn (ondergrondse treinen). Er is één geïntegreerd ticketsysteem genaamd MVV. Hierdoor kun je met hetzelfde kaartje al het openbaar vervoer gebruiken. Dagtickets starten vanaf € 6.60.

Bijzonder opmerkelijk is de Queer City-pas, die niet alleen als dagkaart fungeert, maar ook kortingen en speciale aanbiedingen biedt in meer dan 60 LGBT-vestigingen in München. De prijzen beginnen vanaf € 11.90.

Met de fiets

München heeft meer dan 200 km aan fietspaden, waardoor fietsen een van de beste manieren is om de stad te verkennen. Er zijn rondleidingen beschikbaar en kaarten zijn verkrijgbaar bij het centraal station (Hauptbahnhof) en andere delen van de stad.

Met de taxi

Taxi's met een meter zijn te vinden bij taxistandplaatsen in de stad, op treinstations en op de luchthaven. U kunt ook een taxi stoppen (als deze niet bezet is) of een van de vele taxibedrijven van München bellen.

Met de auto

Het is niet aan te raden om München met de auto te verkennen Het verkeer is druk, vooral tijdens de spits, en parkeren is bijna onmogelijk en duur. Bovendien bevinden zich veel oriëntatiepunten en toeristische attracties in de binnenstad die gedeeltelijk is afgesloten voor autoverkeer.

 

Waar te verblijven in München

Populaire gebieden voor Gay-toeristen zijn rond het Glockenbachviertel (GBV) en het nabij het centraal station (Hauptbahnhof).

Ga voor onze lijst met aanbevolen hotels in München voor Gayreizigers naar de Gay Hotels in München en Gay München luxe hotels bladzijden.

 

Dingen om te zien en te doen

Oude Pinakothek - museum met de beroemdste kunstwerken van de stad, waaronder internationale werken uit de 14e-18e eeuw.

Asam's kerk (Asamkirche) - Rococo-kerk gebouwd in het midden van de 1700e eeuw.

Marienplatz - grootste openbare plein in München met luidende klokken en dansende figuren om 11 en 5 uur.

Deutsches Museum - een van 's werelds grootste wetenschapsmusea.

Engels Garden - populair landschappelijk park met een Griekse tempel, een Chinese pagode en een Japans theehuis.

Operagebouw Bayerische Staatsoper - beste plek om opera en ballet te zien.

Sint-Pieterskerk (Peterkirche) - prachtige kerk met fantastisch uitzicht en winkels in de omgeving.

München Botanischer Garten - botanische tuin met mooie omgeving.

Residenz Koninklijk Paleis - voormalige residentie van de Beierse Wittelsbach-koningen en nu een museum, open voor het publiek.

Paleis Nymphenburg - historisch paleis met de beroemde Nymphenburg-porseleinfabriek, tuinen en prachtige openbare ruimtes.

Theresienwiese - enorm park waar het populaire Oktoberfest wordt gehouden.

Dierentuin van München - grote dierentuin met musea en veel te zien.

 

Geld

Duitsland maakt deel uit van de eurozone. Geldautomaten zijn overal verkrijgbaar. Creditcards en betaalpassen worden algemeen geaccepteerd (en op veel plaatsen de voorkeur).

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.