Gay Mykonos · Eilandgids

Gay Mykonos · Eilandgids

Plan je een reis naar Mykonos? Onze gay Mykonos-eilandgidspagina is voor jou.

Coronavirus update: Houd er rekening mee dat sommige locaties mogelijk gesloten zijn in overeenstemming met het advies van de lokale overheid. Raadpleeg de website van de locatie voor de laatste openingstijden en informatie voordat u op reis gaat. Blijf veilig en volg de richtlijnen van de lokale overheid om het risico van overdracht van het virus te minimaliseren.

gay-mykonos-gids-2017

Mykonos | Μύκονος

Het Griekse eiland Mykonos maakt deel uit van de Cycladen en ligt midden in de Egeïsche Zee. Het eiland heeft een oppervlakte van 85 km². De meeste inwoners wonen in of nabij de stad Mykonos, gelegen aan de westkust.

Mykonos staat bekend als het vrolijkste eiland van de Egeïsche Zee en vanwege het bruisende kosmopolitische nachtleven.

Gayrechten in Griekenland

Gayseks werd in 1951 gedecriminaliseerd. De prostitutie van mannen is legaal sinds mei 2006. In 2014 werden uitgebreide antidiscriminatiewetten van kracht, naast de beperkte bescherming die sinds 2005 beschikbaar was.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

De leeftijd van seksuele toestemming is 15 jaar voor iedereen. Op 24 december 2015 zijn de samenlevingscontracten van hetzelfde geslacht in werking getreden. Deze burgerlijke unies van hetzelfde geslacht verlenen alle huwelijksrechten behalve adoptie.

klein-venetië-in-mykonos-stadKlein Venetië in de stad Mykonos

Gayscene

Mykonos is al meer dan 30 jaar een Gayvakantiebestemming. Eind jaren negentig lokte de opkomende Gayscene op Ibiza veel Gay-zonaanbidders weg uit Mykonos, maar de afgelopen jaren is de populariteit van het eiland weer toegenomen.

Mykonos heeft een uitstekend Gay strandtafereel en een aantal populaire Gaybars en clubs voor laat op de avond in het oude havengebied van Mykonos-stad. De XLsior gay zomerfestival dat begon in 2009 en organiseert elk jaar dansfeesten en is een enorm succesvol evenement geworden.

Mykonos bereiken

Mykonos Airport (JMK) ligt op 4 km van de stad. Er zijn het hele jaar door dagelijkse vluchten tussen Mykonos en Athene. Tussen mei en oktober zijn er tal van charter- en lijnvluchten naar veel Europese bestemmingen.

De meeste hotels bieden luchthaventransfers aan, sommige gratis. Er zijn taxi's op de luchthaven. De vraag is echter vaak groter dan het aanbod en in het hoogseizoen moet u misschien even wachten. Een taxi vanaf het vliegveld naar een hotel in Mykonos-stad kost meestal tussen de € 10-15.

De bus naar Mykonos-stad kost € 1.60 en duurt ongeveer 10 minuten, maar hij rijdt mogelijk alleen in het hoogseizoen. Het is ook vermeldenswaard dat er twee busstations in Mykonos zijn en dat het misschien niet duidelijk is naar welk busstation u reist totdat u bij een van de stations aankomt. Tussen elk busstation ligt een wandeling van twintig minuten door de oude stad.

paraportiani-chuch-mykonosParaportiani Church  (populair in het donker)

Zich verplaatsen in Mykonos

Klik op Mykonos Gay Stranden pagina voor informatie over hoe u van / naar de stranden komt. Als je de rest van Mykonos of andere stranden wilt verkennen, dan is de beste optie om een ​​auto te huren.

Er is een groot aantal auto- en fietsverhuurbedrijven in de buurt van het centrale busstation en de luchthaven. Houd er rekening mee dat auto's niet zijn toegestaan ​​in Mykonos-stad. Aan de bakboordzijde van de stad zijn gratis parkeerplaatsen. Het is een goed idee om bij uw hotel na te gaan of ze een parkeerplaats hebben.

Een auto huren - Vooraf reserveren is essentieel tijdens piekperiodes. Grootte is belangrijk - een kleinere auto heeft absoluut het voordeel dat hij in het hoogseizoen gemakkelijker te parkeren is. De meeste agentschappen (Avis, Hertz, Thrifty, Enterprise) hebben bases op de luchthaven en auto's voor de terminal. Zie hieronder meer informatie.

Een motorfiets huren (of quad). Riskant! Wegen van slechte kwaliteit en erbarmelijke rijstijlen maken fietsen erg riskant. Verbazingwekkend genoeg nemen de meeste rijders niet de moeite om een ​​valhelm te dragen. Ongelooflijke domheid, aangezien de talrijke slachtoffers van ongevallen ver verwijderd zijn van de dichtstbijzijnde gespecialiseerde afdeling voor hoofdletseltrauma.Taxi's op Mykonos - Het kan erg moeilijk zijn om laat op de avond een taxi te nemen, vooral wanneer mensen de bars en clubs verlaten. We hebben er een speciale gids over geschreven taxi's in Mykonos.

Rijden en parkeren

parkeren-in-ella-strand-mykonosElia Beach - parkeer achter het strand of op de officiële parkeerplaats, slechts 50 meter verderop

Als u in een resort of hotel buiten Mykonos-stad verblijft, dan is een auto huren heel logisch, aangezien taxi's schaars zijn en duur.

Rijden naar Ella Beach vanuit Mykonos-stad is gemakkelijk en relatief handig in vergelijking met de bus & boot-optie. Met de auto kunt u enkele van de andere uitstekende stranden van het eiland verkennen.

De wegen zijn in relatief slechte staat, dus pas op voor kuilen. Autorijden is een veel veiligere optie dan motorrijden.

Parkeren in Mykonos-stad

Het stadscentrum van Mykonos is "autovrij" en er is gratis parkeergelegenheid in de buurt van de jachthaven.

De hoofdparking raakt snel vol, dus streef naar de tweede parkeerplaats. De ingang bevindt zich 150 meter voor de hoofdparkeerplaats. We hebben hier nooit een probleem gehad om hier een plek te vinden, zelfs niet in het hoogseizoen. Vanaf de parkeerplaats is het 10 minuten lopen naar de stad.

Parkeren bij Elia Beach

Bij het strand is voldoende parkeergelegenheid. Kom vroeg aan en je kunt naar een gebied direct achter de duinen rijden, dat is gratis.

Parkeren bij Super Paradise Beach

Er is parkeergelegenheid, maar u moet wel betalen. De weg naar Super Paradise is ongelooflijk steil. Klanten van Jackie'O beachclub kunnen gratis parkeren (via een andere weg - kijk op de kaart).

Waar een auto huren

U kunt een auto huren op de luchthaven van Mykonos. Sommige operators hebben vestigingen in Mykonos-stad. We raden een volledige verzekering aan. Maak foto's van uw auto wanneer u deze ophaalt. Waarschijnlijk heeft hij een paar deukjes & krasjes en voorruitschilfers. Dat gezegd hebbende, we hebben nog nooit een probleem gehad met een van de operators.

Waar te verblijven in Mykonos

Bezoek onze voor een lijst met aanbevolen hotels op het eiland Mykonos Gay Hotels in Mykonos als Gay Mykonos Luxe Hotels bladzijden.

Restaurants in Mykonos

Mykonos-stad heeft de afgelopen jaren een explosie gezien in nieuwe restaurantopeningen. Maar dit heeft niets gedaan om de prijzen te verlagen. Zelfs een bescheiden maaltijd kost € 20-30 per persoon. Verwacht aan de bovenkant op sommige plaatsen € 100 per persoon naar boven te betalen (alleen voor eten). Enkele van de plaatsen waar mensen het momenteel over hebben, zijn Niko als Kiki's net zoals Alemagou Beach Bar.

Van juli tot eind september raden we u ten zeerste aan om vooruit te plannen en tafels van tevoren te reserveren.

Dingen om te zien en te doen in Mykonos

Het stadscentrum van Mykonos is een attractie op zich. De prachtige, witgekalkte smalle straatjes zijn gevuld met talloze boetieks en restaurants die tot diep in de nacht open blijven.

  • De windmolens - een van de beroemdste bezienswaardigheden op Mykonos.
  • Matoyianni-straat - belangrijkste verkeersader van Mykonos. Deze straat is geweldig om te winkelen en rond te lopen.
  • Little Venice - kleurrijke huizen met twee en drie verdiepingen aan zee. Dit gebied herbergt nu talloze bars en cafés en is erg populair bij zonsondergang.
  • Archeologisch museum van Mykonos - een beetje cultuur en een leuke onderbreking van de feestscene.
  • De pelikaan - de mascottes van het eiland, die de meeste dagen in het stadscentrum te vinden zijn.
  • Xlsior Mykonos - een van de grootste gay dance festivals ter wereld vindt elk jaar plaats in Mykonos.

Lees verder: Dingen om te doen in Mykonos.

Wilt u een langere vakantie? Overweeg Santorini.

Als je een vakantie van 10 of 14 dagen plant, overweeg dan om een ​​week op Mykonos te combineren met een bezoek aan Santorini. Ervaar twee heel verschillende Griekse eilanden.

Ga naar het strand en de Gayscene in Mykonos en geniet vervolgens van het spectaculaire uitzicht en de relaxte levensstijl van Santorini. De twee eilanden zijn met elkaar verbonden door een dagelijkse snelle veerdienst. Klik hier om meer over Santorini te lezen. 

Geld

Griekenland maakt deel uit van de eurozone. Creditcards en pinpassen worden algemeen geaccepteerd.

Ziekenhuizen

Mykonian Health Private Medical Center, Dexamenes, +30 22890 27407/27464/24211. Open van 9 tot 10 uur met een middagpauze (afhankelijk van het seizoen). Tijdens het toeristenseizoen is er tot 4 uur personeel aanwezig.

Mykonos Ziekenhuis, Mykonos-stad +30 22890 23998/23994. Het openbare ziekenhuis met een 24-uurs nooddienst.

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.