Gay Zürich · Stadsgids

Gay Zürich · Stadsgids

Eerste keer in Zürich? Dan kan onze gay Zurich city guide-pagina je helpen om van A tot Z te komen.

Coronavirus update: Houd er rekening mee dat sommige locaties mogelijk gesloten zijn in overeenstemming met het advies van de lokale overheid. Raadpleeg de website van de locatie voor de laatste openingstijden en informatie voordat u op reis gaat. Blijf veilig en volg de richtlijnen van de lokale overheid om het risico van overdracht van het virus te minimaliseren.

gay-zurich-gids-2017

Zürich

Zürich is de grootste stad van Zwitserland, de nummer één Europese stad voor levenskwaliteit en staat consequent in de top drie van steden ter wereld voor hetzelfde. Het is ook de rijkste stad van Europa.

De schitterende locatie aan de noordkant van het meer van Zürich (Zürichsee) biedt een directe achtergrond van prachtige beboste heuvels en wordt omlijst door de dramatische schoonheid van de met sneeuw bedekte Alpen, slechts 30 kilometer naar het zuiden.

Andere hoogtepunten van Zürich zijn onder meer de rivier de Limmat die van het meer door het stadscentrum stroomt. De natuurlijke omgeving, bewaard gebleven historische gebouwen en het efficiënte transportsysteem zorgen voor een geweldige vakantiebestemming het hele jaar door.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Zürich heeft ook een zeer tolerante houding en verwelkomt iedereen uit verschillende gemeenschappen. Er is een gevestigde Gayscene en de stad wordt beschouwd als de hoofdstad van het dansfeest van Midden-Europa.

Gayrechten in Zwitserland

Zwitserland heeft een uitstekende staat van dienst op het gebied van de mensenrechten en er is een hoge tolerantie voor de LGBT-gemeenschap. Zürich en Genève hebben levendige en goed ontwikkelde Gay- en lesbische culturen, samen met kleinere scènes in de andere grote steden Bazel, Bern, Luzern, Lausanne en St. Gallen.

Zwitserland houdt sinds het midden van de jaren negentig een jaarlijkse Coming Out Day, met als doel de jonge LGBT-gemeenschap aan te moedigen een positieve identiteit te ontwikkelen.

Seksuele activiteit van hetzelfde geslacht werd in 1942 landelijk gedecriminaliseerd. Discriminatie door de overheid op grond van seksuele geaardheid was in 1999 grondwettelijk verboden. Sinds januari 2007 worden geregistreerde partnerschappen erkend.

LGBT-mensen kunnen kinderen afzonderlijk adopteren en de wettelijke bepalingen voor adoptie van paren van gelijk geslacht worden momenteel besproken in het Zwitserse parlement.

Gayscene in Zürich

De Gayscene van Zürich is geconcentreerd in en rond de Altstadt, met de meeste bars en Gay-locaties in District 1 en District 4 (Langstrasse).

Evenals de mix van Gay Bars, Gay dansclubs en het Gay Saunas en het Gay Cruise Clubs je zou verwachten in zo'n grote Europese stad, misschien nog wel onverwachter is de omvang van de internationale danceparty-scene hier, die zowel hetero- als Gay-clubbers uit een heel Europees verzorgingsgebied bedient. Dit vormt een intrigerend contrast met de traditie en het conservatisme dat de algemene reputatie van de meeste Zwitserse steden is.

De stad organiseert het hele jaar door grote Gaydansfeesten en afterparty's (gemiddeld minstens één groot evenement per maand), en trekt veel internationale DJ's en Gayseksuele bezoekers van heinde en verre naar de stad.

Pride-festival van Zürich vindt elk jaar in juni plaats, met vier dagen met speciale evenementen en feesten, evenals de Parade zelf.

Naar Zürich reizen

Zowel de luchthaven van Zürich als het treinstation zijn de grootste en drukste van het land. Vervoer van en naar de luchthaven is eenvoudig, met een goed aangesloten netwerk van treinen, trams, stadsbussen, intercitybusvervoer, taxi's en goede parkeergelegenheid.Treinen van de Zwitserse CFF-spoorwegmaatschappij rijden naar de luchthaven, alle treinen rijden via de hauptbahnhof (Het centraal station van Zürich), en van daaruit naar de rest van Zwitserland en Europa. Treinen en trams naar het centrum van Zürich kosten CHF 6.60, terwijl taxi's in de regio CHF 60-70 kosten.

Er zijn frequente gemeentelijke busverbindingen van de luchthaven naar het stadscentrum, en naar omliggende voorsteden en andere steden in de regio.

Zich verplaatsen in Zürich

De beste optie is om te vertrouwen op het openbaar vervoer van Zürich, de VBZ. Het bestrijkt de hele stad, is efficiënt, betrouwbaar en kosteneffectief, in plaats van te vertrouwen op taxi's die duur zijn.

Een dagpas voor het openbaar vervoer van Zürich begint vanaf CHF 5.40 en geeft u onbeperkt toegang tot boten, trams, bussen en kabelbanen en zelfs de kabelbaan.

Overweeg om een ​​Zürich-kaart te kopen als je musea en andere attracties bezoekt, want hiermee heb je ook gratis toegang tot al het openbaar vervoer in de regio.

Waar te verblijven in Zürich

Zürich heeft een grote keuze aan hotels voor elk budget. Voor onze lijst met aanbevolen hotels in Zürich in de buurt van de Gayscene in de oude binnenstad en de Langstrasse, bezoekt u de Gay Zurich Hotels pagina.

Gay Zürich · Stadsgids

Dingen om te zien en te doen in Zürich

Zürich is een van de belangrijkste culturele hoofdsteden van Europa, met musea en galerieën van wereldklasse. De stad heeft zowel een operahuis als een concertzaal, de Tonhalle, met regelmatig concerten en producties. Hier is een momentopname van enkele andere toeristische sites die het bezoeken waard zijn:

 • oude binnenstad - het oude stadscentrum en de thuisbasis van het grootste deel van de Gayscene van Zürich. Het gebied is over het algemeen heel charmant en zeker de moeite waard om tijd door te brengen met het verkennen, en een geweldige manier om de grote en gevarieerde bars- en restaurantscene van Zürich te proeven.
 • Lindenhof - Een heuvel en een deel van het oude Zürich, de Lindenhof is de historische thuisbasis van een Romeins kasteel en fort. Deze autovrije zone biedt prachtige vergezichten over Zürich.
 • Promenade aan het meer - Het meer van Zürich is de prachtige achtergrond van de stad en zeker een bezoek waard vanwege het uitzicht over de stad en de Alpen, met rondom groene beboste heuvels.
 • Bahnhofstrasse - een van de duurste winkelstraten ter wereld, voor al het echte winkelen of gewoon windowshoppen die je maar kunt wensen.
 • Kunsthaus - Sinds de opening in 1910 is Kunsthaus Zürich een belangrijk kunstmuseum voor Zwitserland en heel Europa geworden. Het historische gebouw is net zo indrukwekkend als de kunstcollectie, waaronder een indrukwekkende collectie hedendaags werk.
 • Fraumünster - De Fraumünster domineert de skyline van Zürich met zijn sierlijke en slanke blauwe torenspits. De gelijknamige abdij dateert uit het jaar 853 en de kerk bevat een aantal indrukwekkende glas-in-loodontwerpen van Marc Chagall.
 • Dierentuin van Zürich - Sinds 1929 is de Zürich Zoologischer Garten toonaangevend op het gebied van natuurbehoud en een hoogst gewaardeerde dierentuin. Er zijn meer dan 2,000 inwoners en meer dan 250 soorten om hier te ontmoeten. Gelegen op een mooie locatie op een heuvel, weg van het stadscentrum.
 • Grossmünster - Deze romaanse kathedraal dateert uit 1100 en is een van de meest indrukwekkende kerken in Zürich. Het speelde een belangrijke rol in de protestantse Reformatie. Een beklimming van de toren wordt beloond met een geweldig uitzicht over de stad.
 • Landesmuseum - effectief het Zwitserse Nationale Museum in Zürich, met een van Europa's mooiste kunst- en cultuurcollecties.
 • Rietberg Museum - een van de beste Europese musea die uitsluitend gewijd is aan niet-Europese kunst. Gelegen in Lindenhofplatz, de heuvel met uitzicht op de stad.
 • UBS Polybahn- Polybahn is een (zeer korte) kabelbaan. Het brengt je naar Polyterrasse voor nog een prachtig uitzicht over de stad.
 • Dagjes uit - Maak een dagtocht buiten de stad. De Alpen liggen slechts 30 km ten zuiden van de stad en het Zwitserse platteland rondom is het hele jaar door prachtig om te bezoeken.

Visum

Zwitserland valt binnen het Schengen-visumgebied. Als u van buiten Europa reist, moet u controleren of u een Schengenvisum nodig heeft.

Geld

De Zwitserse munteenheid is de Zwitserse Frank (CHF). De prijzen in Zwitserland zijn over het algemeen veel hoger dan in andere delen van Europa.

Andere nuttige informatie

LGBT + Hulplijn: 0800 (gratis 133-uurs hotline)

Voor schriftelijk advies en vragen:  [e-mail beveiligd]

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.