Gay Torremolinos stadsgids

Gay Torremolinos stadsgids

Plan je een reis naar Torremolinos? Onze gay stadsgids voor Torremolinos is voor jou

 

Torremolinos

Torremolinos, gelegen op slechts 12 km ten zuiden van Malaga, ligt in het hart van de Costa del Sol en is veel verbeterd sinds de reputatie van het land als de ergste overmaat van de massatoerisme-industrie in Spanje in de jaren '1980.

Zowel de stad als de legendarische stranden hebben een zeer moderne make-over gehad en trekken nu veel veeleisende Spanjaarden en internationale toeristen aan.

Torremolinos is al lang een populaire Gayvakantiebestemming en heeft de grootste Gayscene van de Spaanse Costa's.

Torremolinos-travelgayEuropa

Gayscene

Torremolinos is vanaf het allereerste begin van de toeristenindustrie hier eind jaren vijftig een populaire Gaybestemming geweest en heeft zowel de dictatuur van Franco als de massale aanval op het toerisme die volgde op de bevrijding van Spanje eind jaren '1950 overleefd.

De Gayscene en de nacht zijn geconcentreerd in en rond La Nogalera, een openluchtwinkelcomplex (hoewel vrij armoedig om eerlijk te zijn) in het centrum van de stad. Zoals heel typerend is in Spanje, is het resultaat een door elkaar gegooide mix van familierestaurants, lokale winkels, Gay Bars en Dansclubs.

De scène hier is niet alleen het domein van de bezoekende Gay-toeristen en dit is vooral zo in het weekend, wanneer het erg druk wordt met een jong lokaal publiek uit de hele Costa del Sol en het nabijgelegen Málaga.

 

Naar Torremolinos reizen

Málaga is de dichtstbijzijnde luchthaven met snelle en gemakkelijke toegang tot de hele Costa del Sol. Málaga wordt goed bediend door de belangrijkste Europese luchtvaartmaatschappijen zoals Iberia, KLM en British Airways, evenals door de belangrijkste budgetmaatschappijen zoals EasyJet en Ryanair.

Als u van buiten Europa reist, moet u verbinding maken met een grote Europese hubluchthaven.

Vanaf de luchthaven van Malaga rijdt de reguliere C1-treindienst elke 20 minuten rechtstreeks naar Torremolinos. De reistijd is slechts 10 minuten en een enkeltje begint bij € 1.80.

Taxi's zijn ruimschoots beschikbaar vanaf de luchthaven en de rechtstreekse rit naar Torremolinos kost ongeveer € 20.

 

Verplaatsingen in Torremolinos

Met de Gayscene in het centrum van de stad en de belangrijkste hotels dicht bij het strand, kun je met wandelen naar de meeste plaatsen.

Er is een lokale busdienst en vanaf het busstation van Torremolinos kun je een bus nemen naar elke andere bestemming aan de Costa Del Sol.

 

Waar te verblijven in Torremolinos

Torremolinos heeft een ruim aanbod aan hotels, van betaalbaar tot luxe. De meeste Gayseksuele bezoekers verblijven in de buurt van de wijk La Nogalera of het Gaystrand.

Voor onze lijst met enkele van de beste hotels in Torremolions, bezoek de Gay Torremolinos Hotels pagina.

Dingen om te zien en te doen

De stranden zijn altijd verreweg de belangrijkste attractie van dit deel van de Spaanse Middellandse Zeekust geweest en blijven dat ook.

Er zijn echter aanzienlijke investeringen gedaan in de hele stad en in de landschapsarchitectuur van het strand, en er zijn nu enkele alternatieve opties voor de gouden zon en het zand.

La Carihuela - een van de wijken van de stad die zeker de moeite waard is om te bezoeken. Wat ooit een oud vissersdorp was, staat nu in heel Spanje bekend als een centrum voor de Andalusische keuken, met een bijzondere specialiteit voor zeevruchten.

Calle San Miguel - de belangrijkste winkelstraat van het vernieuwde stadscentrum heeft een goed winkelaanbod van designerboetieks tot cadeauwinkels.

Aqualand - het grootste waterpark in deze regio van Spanje ligt op slechts 10 minuten buiten de stad

Parque Batteria (Batterijpark) - gelegen boven het strand van La Carihuela en bereikbaar vanaf het station van Montemar Alto. Dit is een oud militair fort dat is omgevormd tot een prachtig park, compleet met meer, glazen serres en een toren, de Torre Mirador, voor een prachtig uitzicht over het strand van La Carihuela en de zee. Openingstijden zomer: Maandag: 17:30-00:00. Dinsdag t/m zondag: 11:00-00:00.

Molina de Inca botanische tuin - gelegen in Cañada de los Cardos, vlakbij Aqualand. Er zijn hier veel boomsoorten en volières met allerlei soorten vogels, voor als je even weg wilt van het strand. Openingstijden zomer: dinsdag t/m zondag: 11:30-14:00 en 18:00-21:00.

 

Visa

Spanje valt binnen het Europese Schengen-visumgebied. Als u van buiten Europa reist, controleer dan of u een Schengenvisum nodig heeft.

 

Geld

Spanje is lid van de eurozone. Geldautomaten zijn overal verkrijgbaar. U kunt om een ​​identiteitsbewijs met foto worden gevraagd als u in een winkel met een creditcard of betaalpas betaalt.

 

Andere nuttige informatie

Torremolinos is een goede uitvalsbasis voor het verkennen van Andalusië, een prachtige regio van Spanje met een prachtig landschap en oude steden met Moorse kastelen.

Van de witgekalkte huizen van het nabijgelegen bergdorp Mijas tot de stad Málaga, en van daaruit verdere treinverbindingen naar Sevilla, Cordoba en Granada, en het prachtige Alhambra Paleis, deze regio van Spanje heeft voor ieder wat wils.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.